32

Анонимен

преди 3 години

Как не ви пука за народа,за втори път ме оставяте без работа и никакъв доход.Точно в най трудните месеци, господ да ни е на помощ.

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 26 Имам интерес! Кжи ми, че са родни компании. Малко "out of the loop" съм от години, защто имах "лоши изживявания с "бг софтуерни компании".

30

36

преди 3 години

До АнонименНе, честно? Това ли е широкото живеене в България? Да си поръчваш евтина храна за вечера и да има една леля, да ти чисти апартаметнчето, което едва ли и цапаш много, чащот кибичиш на компа 24/7?

29

Анонимен

преди 3 години

Научих приятел да пише базов JS и React за 3 дена. За още две седмици, по час на ден, го научих да прави много лелемнтарни апликации, да вика API-та и да ползва логика. После за месец научихме повече за CSS, как се движи и такива работи. Моят човек си си пада по дизйана и сам си зичете книгите и взе да си прави проекти. Не топ кадър, ама за 3 месеца вече обикаля по обяви и скоро ще го вземем в моята фирма. Да не ми се хвалят останалите. 36 годишен без стаж ги стига за 3 месеца!

28

Анонимен

преди 3 години

До съсед програмистАбе, не зе нещо, ама такова голямо достижение ли е, да си поръзащ пица за 11 лева? Ако не е пицата, ами си притопляш, пак ще са ти 4-5 лева, за замразени глупости. Ако това е широко живеене ... вай вай!

27

Анонимен

преди 3 години

"Но на запад е криза, и те вече не дават проекти в България,"На запад не е никаква криза, не и в нивата които се оптива боко да те кара да вярваш, че да се стреснеш и да не гласуваш за друг месия. Проектите не са замръзени, нито спрели. Трябва да продължи сегашната ситуация поне още година, че да усетиш толкова силен трус. Затова имаме огромни финансови резерви, все пак.

26

Z

преди 3 години

До V80% от разработчиците правят каквото им палтят да правят. Едно 10-15% допринасят за Open Source на моменти, като 5-10 са доста по рериозни, но може иб са 1 на 100 човека, който "прави" каквото и да е, било то личен проект, FOSS, бизнес и то често страничен, а не някакво голямао начинание.

25

Яяя кажи до 12

преди 3 години

Кажи кои са тия фирми само, да ги отърва от програмистите им. Ще им намеря веднага по добра работа.

24

V

преди 3 години

До АнонименГледа ли клипчеро (ролик) за руското кибер село ? Това нещо са го правили руснаците без да вземат пари като ползват професионален актьор който също го е направил безплатно .А кво са направили наще айтита ? И кво ще им плати някой като не могат да си направят реклама квато руснаците са си направили ? Аз бих наел тях ;)

23

Анонимен

преди 3 години

Ще расте безработицата, защото помощите за кризата ги отнасят близки до властта безхаберници, които идея си нямат как да накарат въпросните пари да циркулират вътре в страната. В най-добрия случай ги държат на депозит и после статистиката отчита, че спестяванията на населението растяли. В най-лошия случай виждаме поредния клип на който синът на олигарха отваря шампанско в Швейцария за ?200к на фона на чалга.

22

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 26Но 90% са"уууу PHP!! UUUU React и Node!"Нищо против тея умения. Дори се кефя на факта, че можеш да дереш дебеликорпорации с CRUD апликации, но да смекчат малко тона, като вземат да се изкарват в доминантният хищник на интелектуалната и сексуална верига!

21

Анонимен

преди 3 години

А не, бе!

20

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 12Нямало програмисти в България? Как пък не.Има няколко фирми които са си български и се занимават с продукти с доста сложна алгоритмика.Онтотекст - евристично търсене на текст, Хаосгруп - спечифични 3д рендирания, Хайпърсайънс - изкуствен итнелект и т.н.Всякакви проекти със вскяква сложност има в България. Хора не стигат , заплатите са добри.

19

Зозо

преди 3 години

А нье бе, те всички са мазни толуnu с претъпкани чекмеджета

18

Анонимен

преди 3 години

За това Русия и Китай наричат ЕС и САЩ хом-сексуалисти а ценностите им еврог-йски,заради една настинка си фалираха без туй вмирисаните кочини

17

V

преди 3 години

До Анонимен 21 Това може и да излезе до някъде вярно. Гледам някой инвестиции на Путин и думите му за ,,продоволствена независимост от запада,, Забележете че на края е само от запада . И си мисля че Русия и Китай се наговарят в наш вреда.Според мен ЕС ще бъде притиснат и не вярвам да изкара дълго.На наще политици им се иска да е колкото може по дълго за да лапат и хич не им пука за народа ;) Но в крайна сметка винаги идва видов ден

16

Анонимен

преди 3 години

Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, а населението на ЕС и САЩ ще продължи да обеднява.

15

Анонимен

преди 3 години

Съмненията в жизнеността на западната система нарастват.

14

Анонимен

преди 3 години

Кристалина Георгиева: Очаква ни влошаване на стандарта на живот!

13

Анонимен

преди 3 години

Канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел предрече "тежки месеци" за Германия.