30

Хмм

преди 3 години

Или не можеш да четеш или не може да смяташ. Данъчна основа 4500 лв за едно дете и върху него се начисляват 10% които може да си ги върнеш. Това е еднократно и е до лимита на тази сума.

29

Анонимен

преди 3 години

И защо да не е в сила за доходдите от 2020г.?Защо в някой случай когато имаме да плащаме ни връщта даже назад, а тук чак след година и нещо.Или щото баце няма да връща пари, та затова го гласуват.Иначе мярката е добра и трябваше отдавна да влезе в сила, а не да се отлага както е в случая.Много по-справедливо е това приспадане на облагаем доход, отколкото детски за за маргинали."Богатите" родите ли са всички с доход над 510 лв. на член от семейството, но това е брутно, а не нетно,

28

Анонимен

преди 3 години

Такаааа, НАП ще връща по 450лв за едно дете, добре. А това как го мерим, на месец ли?Защото, ако е на месец, то за 12 месеца не са 4500. В България, поне, месеците са все още 12 (Светиня Му не е разпореждал друго), а 12 х 450 = 5400 (аритметика от 2ри клас).Колкото зя 10% - няма да питам, защото явно не знаете, че проценти се вадят или добавят към нещо, а не висят във въздуха!Умни журналисти - ето, това е пример за оксиморон!

27

Анонимен

преди 3 години

До РадославМоже да махнат всякакви помощи и пенсии и който оцелее, но пак остават данъци които богатите трябва да плащат за армия, МВР, съд, НС и МС.

26

Анонимен

преди 3 години

До РадославСтига и държавата ако не тегли държавни заеми за да спасява влоговете в банките или за магистрали. Всичко се приватизира и който оцелее.

25

Анонимен

преди 3 години

До РадославНе върши работа досега. Става точно обратното и децата на богатите заминават за чужбина, а ромите остава в бг. Останалите бедни българи емигрират и те или измират в мизерия.

24

Радослав

преди 3 години

Крайно време е държавата да вземе решение - дали иска да стимулира раждането на бъдещи членове на обществото или да развъжда безполезни *** и биомаса! Когато държавата вземе решение и насочи действията си в правилната посока може и да има подобрение! Но докато за държавата са приоритет биомасата, то да не реве, че няма пари! Развъждането на мързели стимулира криенето на данъци! Масата от работещите имат само задължения, а мързелите с нулев принос за обществото само права!

23

Радослав

преди 3 години

Детски за всички работещи под формата на данъчни облекчения! На всички останали да им се спират детските и изведнъж ще се освободят няколко милиона от социалното министерство които могат да отидат за по високи пенсии!Да се спрат и пенсии на всички които не са се осигурявали! Никакви плащания от държавата към индивиди с нулев принос за обществото!Това е единствения начин НОИ и социалното да излязат от дълговата дупка в която са!Скоро няма да има достатъчно работещи, че да изхранват хрантутниците!

22

бай гошо

преди 3 години

БРАВО

21

Анонимен

преди 3 години

До Въпроса е принципенНе се размножава а загива. Геноцид е над българите. Много от българите нямат деца, защото богатите и запада не внасят данъци.

20

Въпроса е принципен

преди 3 години

когато родител вижда, че държавата не плаща детски на детето му той си казва - тази държава не желае моето дете тя не е майка за него, а мащеха. Защо аз трябва да се мъча и трудя и изуча нежелано за България дете, което утре да работи и изхранва хрантутници, които държавата си размножава от години стимулирайки ги финансово.

19

Анонимен

преди 3 години

Аз съм си патриот (не от ОП) :), но когато са много богати за какво са им детски, те и без това са смешни :)) Напоследак дори и ромите взеха да се държат като цивилизовани хора, може да греша :)

18

Анонимен

преди 3 години

Детските трябва изцяло да преминат на принципа на приспадане от дължими данъци или на отстъпка от социални услуги.Политиката на развъждане на определени паразитращи етноси, с нищо не допринасящи за държавата с даване пари на ръка е възможно най-пагубната политика за нашата държава. Това е истинското национално предателство, което много скоро ще доведе държавата до колапс.

17

Анонимен

преди 3 години

Здравния данък за безработни се качва на 400 лева на година. ДДС и данъка на богатите падат, а здравния данък се качва. Това е безумие и хората не мгат да се лекуват от ГЕРБ.

16

Анонимен

преди 3 години

Нали са богати, защо са им детски :))

15

Анонимен

преди 3 години

Още един път да кажа- много добро решение. На второ четене- ВСЯКАКЪВ тип добавки, надбавки трябва да са базирани на платените данъци през изминалата година. Трябва сивият сектор да се свие. Щом се свие, ето ти двоен ръст на минималната, която се изолзва само за инструмент за манипулация и измами (реално много малко хора работят на минимална, а за много повече, само се осигуряват на нея). Нека качат и облекченията за безкасови плащания и ето ти вече свит с 10-15% сив сектор. Капка по капка- вир.

14

Анонимен

преди 3 години

Тази мярка е супер, защото вкарва справеливост в цялата тема. Според мен, трябва да се отиде още по-далеч и веднага да се спрат всякакви плащания на детски помощи в брой. Ако не плащаш данъци или си безработе, поличаваш отстъпка от таксата за детска градина или безплатни учебници за детето...толкова. Докато се дават каквото и да е пари на ръка на хора, неплащащи и никога неплащали данъци, държавата ще продължава да запада, защото така се стимулира мурзела и се обезсърчават съвестните гряждани.

13

Много добро

преди 3 години

решение. Би трябвало дори да бъде по-подчертана разликата между отстъпения данък за работещи и другия който се раздава на неработещи на социални помощи поради простия факт че вероятността работещи родители да възпитат работещи и учещи деца е далеч по-вероятна, а професионалните получатели на социални помощи обикновено възпитават професионални получатели на социални помощи. В тази държава все пак някой трябва и да работи, за да има за търтеите.

12

Анонимен

преди 3 години

Това е начина да се стимулират нормалните хора да имат деца без да се дават пари за ромската репродукция! Крайно време е да имаме такъв закон - Унгария го направи преди години и си реши проблема!

11

Анонимен

преди 3 години

Точно така и трябва да бъде! Винаги съм бил съвестен платец, годишните ми данъци на доходите са петцифрени от сума години насам. Да не говорим за осигуровки. До момента подавам само за облекчение за безкасови плащания, намаляване на лихви на млади семейства. Сега ще подам и това, когато дойде ред. Така се стимулира честното плащане! Адмирирам. Крайно време е на сивия сектор да се сложи край.