50

българин

преди 3 години

неграмотни и некадърни журналисти, какво ви учат в училище да лъжете ли само?

49

hmmm

преди 3 години

Докога в България ще е държавна политика стимулиране на раждаемост от определен етнос, съответно развитие на "професия" многодетна и необразована майка?

48

Богаташки

преди 3 години

Богатия винаги ще намери далаверата. Ще пише всички доходи на фирмата, а себе си на минимална заплатка за да може да папка от всякъде.

47

Анонимен

преди 3 години

С тези детски само за най-бедните България си отглежда милиони ромчета. А за Българските деца - чужбината.

46

CTAH

преди 3 години

Извинявам се на тези които са разбрали правилно, ама много простотия в тези коментари как да дръпне Българя напред с такъв материал хейтърски

45

От 50

преди 3 години

До 54Аз писах за понятието богати, то пишеш за необлагаем доход, което е нещо друго, а и в случая не е необлагаем доход. Доходът се облага, ако си на заплата и след това, ако попълниш данъчна декларация, ще има данъчно облекчение, ако не попълниш няма да има. Аз не бих се занимавал с 450 или 750 лева данък. Въпросът е, че тези данъчни облекчения нямат нищо общо с богати и бедни.

44

до 50

преди 3 години

До АнонименСумите 4500, 9000, 13500 не са годишен доход, а НЕоблагаем такъв заради брой деца. Т.е. за годината ще платят по-малко данъци съотв. с 450, 900 или 1350лв.

43

Анонимен

преди 3 години

До LanИ сега е същото. Плащаш само 10 % плосък данък огромно облекчение, а бедните вземат и в натура и в пари които ги харчат в кафлан. Не можеш да ги накараш да ядат само хляб.

42

Lan

преди 3 години

Крайно време беше! Детските трябва да са "надбавки" - облекчения от данъците и то за всяко едно дете, не само до третото! А помощите за крайно бедните трябва да са в друг вид - не финансов, защото очевидно това са хора, които не се справят с финансите.

41

Анонимен

преди 3 години

До CTAHВ Германия е много висок данък на заплатите 50-90 % за най-богатите. В бг е 10 % еднакъв плосък и за богати и за бедни.

40

Анонимен

преди 3 години

С годишен доход от 4500 лв., 9000 лв. и 13500 лв., не си богат а си беден. Това са 375, 750 и 1125 лева месечно.

39

Анонимен

преди 3 години

До ХммАми ако се е родил в бедно семейство и става, какво правим ? То е лесно да осъждаш, обаче ако се сблъскаш с такива дето не им пука, просто им се струва нормално, кво правим ? :)))) Иначе ако разсъждаваме така, до никъде няма да стигнем. Има хора които се чувстват по българи от Валерката, Каракачанов и останалите патриоти, обаче са бедни, нямат връзки.

38

CTAH

преди 3 години

БРАВО най-накрая като в Германия, но не е обяснено на *** език и затова са много неразбиращите в коментарите

37

Анонимен

преди 3 години

Срочен Проект за изменеие в бюджета:- Пре.зер.вативите (Kон.домите) в БГ трябва да станат безплатни - за сметка на държавата!По-малко "навалица", "по-***" родители и полеко за управляващите;)Те сега ще затворят и терминалите, защото специалисти не останаха!!!

36

Анонимен

преди 3 години

До БОГАТИТЕНОИ не е банка и колкото внесеш, после си ги вземаш. В НОИ не достигат много пари, защото няма работни места заради миналите финансови кризи и сега теглят от бюджета. Като искаш за пенсия си спестявай в банка и не ти трябва НОИ. Но банката може да фалира и пак теглиш от НОИ

35

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Кой данък на "богатите" пада? Като им се намалява ДДС-то, автоматично с 11% се увеличава данъчната основа за облагане с корпоративен данък. Ако не знаеш. Освен 10% върху печалбата, дължиш и 5%върху дивидента който си получил от фирмата. Това е от години. Кой какво е намалил?

34

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 42И преди Виденов имаше едни демократи и скачания по площадите, че искат пазарна икономика. Сега пък искат помощи.

33

Анонимен

преди 3 години

До Въпроса е принципенА защо държавата, т.е. ние трябва да издържаме детето ти? То за срам няма да те питам. Като не можеш да го отгледаш, не го прави. Естествен подбор. Аман от такива като теб и бракята. Отгледах го и през Виденовата зима. Когато парите се обезценяваха с часове и по аптеките нямаше лекарства.

32

Анонимен

преди 3 години

До ХммПроблема е че тия пари пак трябва да дойдат отнякъде. Държавния дълг не може да расте, защото същите деца после трябва да го плащат. Като дигнат данъците, необразованите пак не могат да плащат и остават пак богатите ще плащат и така няма смисъл от цялото упражнение. От единия джоб в другия или от бедните за богатите ако бедните имат пари.

31

Хмм

преди 3 години

За мен най-правилното е детските да са сплетени и със образованието. Така ще се ражда деца в образованието семейства, а не биомаса както каза един колега по долу. Ако мислят че е дискриминация тогава това че дават на необразован според мен също е дискриминация към мен. Аз съм учил и придавам моята полезна дейност към обществото.