32

kartof kompiroff

преди 3 години

Дали това ще се отрази на изискванията за отпускане на кредит?

31

Анонимен

преди 3 години

по-лошото е,че след 10 години кредитната ти история ще е отрицателна и следователно никой няма да иска да ти даде и стотинка заем-а това означава бум на бездомните!

30

M.I.C.

преди 3 години

До 27. Десетте години започват да текът за падежа на всяка една вноска по отделно. Примерът, който сте дали важи за последната вноска, но не и за тези преди нея в случай, че са просрочени. Ако кредитът се предоговори. Сроковете започват да текът отначало.

29

юберашунгмахен

преди 3 години

да не мислите че колекторите ще изпълняват закона и след 10 г няма да ви търсят за собствените си пари охоооо наивниципросто популизъм за предстоящите избори

28

до 23

преди 3 години

НЕ, категорично НЕ означава това. Десетте години започват да текат след тези 30. Прочети коментар 27.

27

Сифилисчо

преди 3 години

До АнонименИ да - и не. Трябва да се види законът в целия му вид, но до момента това което се вижда е че ако обявиш че не можеш да плащаш кредита (т.е. обявяваш фалит) кредитодателя има 10 години да използва цялата сила на закона че да си вземе каквото му се полага. Демек почват да те дерат от съдилища. Реално тая мярка не е за хора които могат да си плащат кредита, а за наистина изпадналите в немилост.

26

Анонимен

преди 3 години

Прочитам коментарите... 99% от хората не разбират изобщо кога започват да текат тези 10 години и какво се случва през тях... По-важното е КОГА започват да текат. Жокер. Взимате от банка 100к.. Мислите си, че 10 години не плащате, защото няма какво да ви вземат, и край ли? Не. 10-те години започват да текат СЛЕД падежа на ПОСЛЕДНАТА вноска по кредита.

25

до 23

преди 3 години

Виж какво точно разбира закона под фалит. Има варианти, ама нито един не е хубав. Може да ти разпродадат всичко. Ето примерна статия: https://news.lex.bg/три-процедури-за-личен-фалит-според-до/

24

панелен човек

преди 3 години

Най-накрая нещо адекватно. Сега можем да очакваме и завишени изисквания за теглене на кредити.

23

объркана работа

преди 3 години

Имаме абсурдни виждания за дълговете. Банката не ви насилва да теглите, вие избирате да теглите. Слагаш си главата там с ясната идея, че трябва да се плати през годините. Това не са безплатни пари от небето. Теглиш само ако ти е ясно, че можеш да платиш в бъдеще. Особено тези глупости за теглене за екскурзии и автомобили са първа стъпка в дълговия ад. Банката не е зло, ако сам не я превърнеш в зло с действията си.

22

Анонимен

преди 3 години

нещо не разбирам!това означава ли,че ако сега тегля кредит за период 30 години и след една година изпадна в неплатежосбособност,след изтичането на тези 10 години,аз не дължа никому нищо.и какво се случва с парите,които съм изтеглил и изхарчил?опрощават ли ми ги след 10 години?

21

Анонимен

преди 3 години

То няма логика да те гонят 10 г а после да спрат.Поредната глупост на ОП.Станахме за смях заради ВМРО и по македонския въпрос.

20

Анонимен

преди 3 години

Това значи, че ще ви събират дълговете по бързата процедура.... Това е смисъла на "вечен длъжник вече няма". След десетата година ви разкостеат и отивате да живеете в кашон на улицата. И това е лекия вариант. Защото скоро докторите ще "обосноват", че човек може да бивее преспокойно само с един бъбрек или с половин черен дроб и легално ще могат да ви хванат и да си приберат "дълга".

19

до 1

преди 3 години

А ти какво добро чакаш да ти направи!?Я кажи да те чуем!

18

Анонимен

преди 3 години

Всички поразии на Герб и ОП ще бъдат преразгледани от следващото НС и следващото правителство.

17

За какво се радвате?

преди 3 години

Хорица, добри и наивни, не си мислете, че са го направили заради вас. Всеки 1 от тези, гласувалите за въпросния закон е длъжник с толкова много пари, че ние нормалните хора не ги изкарваме за целия си живот. Единствената причина за поправката е ТЕ ДА НЕ ГИ ВРЪЩАТ, вие просто спадате към тази категория. Пак е нещо!

16

Анонимен

преди 3 години

Вземайте пари и не връщайте. Да скъсаме банките по шевовете !Да ограбим всички банкстери !Вземам дебел кредит за бизнес и отивам да цъкам по кофри в Тайланд. Елате ме фанете за оная работа после, илюминатчета !

15

Анонимен

преди 3 години

Официално обявиха,че държава вече НЯМА.

14

до 13

преди 3 години

С нищо не си отгоре. Идея имаш ли какво е 10-годишна абсолютна погасителна давност? Абсолютно не. Както и всички, които се радват, че са се отървали от нещо си. Не сте се отървали от нищо, защото не разбирате закона. Само четете между редовете и заглавието и се залъгвате как взимате кредит и след 10 години сте чисти. Да, ама не. Мерси.

13

Муахаха

преди 3 години

Първата позитивна новина за тази година. Браво! 16000 лв съм отгоре !!