33

Анонимен

преди 3 години

Пъпкави грозни 20 годишни нямат маски на опашки за пици или сандвичи ,бяха поне 10 и полувината другирани ,на централно място ,интересно че няма ни полиция и общински уж пишели актове

32

Анонимен

преди 3 години

Хора, които се правят на умници в такава ситуация, а не изпълняват това, което се изисква винаги са и предателите във всяко друго начинание.Едно парче плат, ако е проблем... то какво остава за нещо друго по-сериозно?

31

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 30Аман от махленска трапезна мъдрост! Би ли се аргументирал, или просто "всички знаят че е така"?

30

Програмист

преди 3 години

300? Я им направете глобата 10 бона! Като не иска да я плаща - да си носи маската. А ако го олпят - никаква прошка. Или внася парите в едномесечен срок, или на ЧСИ да му продава ако ще органите на търг. На българина ако не му бръкнеш дълбоко в джоба друго няма да разбере.

29

хехе

преди 3 години

'...маските са не за да ви пазят а за да мълчите !' /Милен Цветков/

28

Драган

преди 3 години

*** не иска да спазва законите, затова държавата е на този хал !

27

Анонимен

преди 3 години

Да носиш маска за вирус е все едно да строиш външна ограда за комари. Световната идея е просто хората дя свикват с контрол, ако помагаше вируса щеше да е приключил. Преди в гугъл пишеше едно, сега са сменили резултатите. Потърсете в книги факти за ползите и вредите на маските

26

Не, че нещо

преди 3 години

Ама има май някаква идея, че държавата, здравните инспекции и т.н. са длъжни да ти осигуряват маски или каквото и да е. Не ме разбирайте грешно, ама аз съм инвалид. От януари тази година са ми подадени документите в ТЕЛК. Освидетелстването беше през август. На първи септември съм подал документи в НОИ. И до днес аз не съм получил и една стотинка. Три лева за маска е смешна сума, но за мен е храната ми за три дена! И да, интернета ми е от любезен съсед, защото това е първото ви питане, нали?

25

демократ

преди 3 години

Мразя глобите

24

ДеЮре

преди 3 години

Чл. 63, ал. 4 от закона за здравето във връзка с чл63, ал.1! Който иска да чете. И защото показно не нося маска, шлем или каквото и да е предпазно средство на открити пространства имам съставен акт на 13 април 2020г. в Русе. В опровервежението на акта си написах точно това. И до днес нямам НП, което очаквам с нетърпение :) За да се позабавляваме в съда.

23

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 25Конституцията е върховния закон на страната.Нито една заповед не може да отмени правата предвидени в конституцията.

22

Анонимен

преди 3 години

Законът забранява прикриване на лицето или части от негоГлупости на търкалета. Има местни наредби на места с преобладаващо мюсюлманско население за неносене на бурки в обществени институции. Дори такъв закон да имаше, той щеше да е временно отменен от Закона за извънредното положение, какъвто наистина има. Беше отменена даже винаги важалата забрана за влизане с покрито лице в банка.

21

Анонимен

преди 3 години

Значи когато говориш и изнасяш презентация например в хотел не трябва да носиш маска, а когато мълчиш и слушаш трябва да носиш маска.Според защитниците на маските, маската трябва да спира пръските които се отделят при говорене, а когато мълчиш няма такива пръски според тази логика. Маската няма как да предпази човека освен ако не е противогаз.

20

Анонимен

преди 3 години

"Недоволните от противоепидемичните мерки и санкциите за неспазването им могат да се жалват и пред Административен съд - Шумен."А тези които са от София, пак ли в Шумен трябва да се жалват?

19

Генерал корона клоун

преди 3 години

Репликата "Мразя маските" е говор на омразата и обида към Националния оперативен щаб!

18

Мутафчийски

преди 3 години

Глобата е заради обида към маската, а това е престъпление съизмеримо с поругаването на националното знаме и герба!

17

Анонимен

преди 3 години

Айде стига бе, маски та маски. Това ви е най големия проблем явно. Всичките сте професори и разбирачи. Искате да се правите на интересени, искате да демонстрирате че сте над закона ами плащайте си като попове и това е. После може да се оплачете и на арменския поп от Шумен че ви нарушават правата, човека по долу ще ви даде адреса. Вече става банално

16

Анонимен

преди 3 години

От маската няма полза.Според мен може да въведат и в магазините ако има дистнация от метър и половина да не се носят маски и така лека полека да отпаднат и там.

15

Анонимен

преди 3 години

*** си нямат друга работа ами са тръгнали да тормозят хората. В Италия и Испания цяло лято носеха маски и сега са пет пъти по-зле от нас. Все едно ако е носел маска човека нещо е щяло да се промени.

14

Анонимен

преди 3 години

Младежа просто трябва да заяви, че не му е било предоставено предпазно средство от община, държавна служба и т.н. И се приключва с глобатаСледващият ексхибионист по градинките и той да заяви, че не са му предоставени панталон и слипове от държавата, а го задължава да ги носи. За да е длъжна държавата нещо, трябва да има закон, който да я задължава. А че държавата трябва да осигури маски, се говореше, когато такива такива трябваше да се носят, макар че липсваха в търговската мрежа.