6

Анонимен

преди 3 години

Шкембе войвода много си нави пружината и сега си играе с паметта на всички достойни национални герои. Да си начеше егото на министър на "най - великата" и мощна държава в света!

5

Анонимен

преди 3 години

2 Византия е историческо название за Источната римска империя, от която сме възприели ортодоксното християнство.Това, че е имало много гърци в администрацията И, не значи, че е била гръцка държава.България не е единствена та държава, на бившите територии, завладяни от Византия.България е на-страта ортоксална държава, достигнала пределите на империя, създала писменост И култура, разпространена сред народи те,пишещите на Кирилица и до днес.

4

Анонимен

преди 3 години

През 19век се заражда славянофилската идея в Русия и тя започва да издирва древните народи на Балканите.Това е шанса и на нас да имаме нова държава. По тая линия Венелин издирва и показва на света т нар българи от онова време.Така руснаците създават една нова нация,обучават младежите й ,а Раковски и Левски с цялата плеяда хайдути вземат гръцкия модел за революция.Има ли нещо самобитно в нац.освободителните борби или всичко е взето от гръцката революция.После Съветска Русия измисли и Македония.

3

Анонимен

преди 3 години

Дали е разбрала, Северна Македония, вместо да прилага споразумение то с България, търси поддръжниците сред съмнителни професори,недоброжелатели срещу България, необразовани политици, които не познават историята на България и Балканите.Така рисува да остане в чакалнята за ЕС, години, докато не престане да краде българска история.Страни, са поведението и възгледите, на някой европейски учени, и политици, към историята.

2

Шопо

преди 3 години

Шкебе на три морета е наясно,че всичко зависи от това какво ще кажат на ХЕРАКОВСКИЯ от ,, КОЗЯК,, ,но се прави на министър...

1

Анонимен

преди 3 години

Добре ,че я нямаше Византия да ни обвини в кражба на цялата си среновековна история. Не случайно Византия никога не признава ,че Бългафия има право на земите до Дунава.Целият ни Зпатен век е изкопиран и откраднат от Константинопол.Християнството ни е византийско,култура..всичко.Добре че я няма Византия.Щото нашата история е византийската,не случайно ние я четем от византийски автори.