78

До 73

преди 3 години

И къде да ,, ходят линейките,,.Да орат и да копаят ли?Явно,че ще,, ходят,,( пътуват) от болница до болница.Досега ги пращаха главно в махалите, за да обслужват знаем кого, които се подиграваха с труда им.

77

мак

преди 3 години

Значи, който има възможност, като някои чиновници, работи от вкъщи, за да няма контакт с хора, но хронично болните, включително такива с болна имунна система, ходят по кабинетите и тука докторът е прав. Къде е логиката? Уж им удължиха срока за валидността на протоколите да речем, но те пак обикалят. И се оказва, че именно чиновниците са на първа линия.

76

Анонимен

преди 3 години

Необходимо е незабавно да се цифровизира здравеопазването, рецепти, прегледи, изследвания, здравни картони, болнични и др., трябва да се качат на облак. Само така може да се минимизират злоупотребите, изобщо не е сложно само трябва желание, сега е момента.

75

Анонимен

преди 3 години

До До Анонимен от ИванВярно е, че работят на няколко места. Но другият вариант е да изпаднат в позицията на социално слаби, със заплати под средните в региона. А това отвсякъде е ненормално за една от най-важните професии. Дори не заслужава да се коментира. Нали това е идеята - който работо най-много, заслужава повече. Кого заблуждавате - много от лекарите не могат да си позволят стандарта на елита на обществото ни - бизнесмените-прекупвачи със средно образование.

74

До 89

преди 3 години

,,източването на Касата,,Хахаха

73

До 86

преди 3 години

Сега ще си го представиш ясно.Целият персонал в Covid отделенията дава 24- часови дежурства като минимум.,,Маските дали са , за да мълчите,, или са средство за оцеляване.

72

Анонимен

преди 3 години

Здравеопазването е поредната забатачена система.Имам познати лекари и този Хасърджиев е прав - проблемите са организацията, източването на касата и неглижирането на проблемите. Що лекари избягаха и с години никой нищо не направи, само се говореше колко асфалт (и то с какво качество, както се оказа), сме излели. А сме всъщност държава, в която организацията би трябвало да е доста, доста лесна. Но явно няма желание за това. По-добре е да има неяснота и далавери.

71

Анонимен

преди 3 години

Здравеопазването е било, е, и ще бъде винаги търговия. Онези глупости за "солидарните" системи са локуми за слабоумни комунисти, колкото да се закачат в "схемата понци" на пенсионната система и здравеопазването.

70

Анонимен

преди 3 години

Добре,че в сайта се цензурират антиБсп изказвания.Така комунистите се самоизолират от обществото.Най- интересно е,че здравната реформа беше замислена от БКП през 1989 г и беше публикувана във в.Работническо дело на 09. Ноември ,но остана без коментар заради свалянето на Т.Живков.Самата реформа беше обсъждана цяла година преди това.Този факт обяснява единодушието, с което бяха приети законите по тази реформа

69

До Анонимен от Иван

преди 3 години

Как може добрия лекар да е нощна смяна в държавната болница, на следващия ден да е цял ден в частния си кабинет и да лекува? Чисто физически не мога да си го обясня. С други думи на едно от двете места му се налага да спи и да не си изпълнява функциите както трябва. Кое ли е това място ...

68

Анонимен

преди 3 години

Тоя Хазърбаджиев какво разбира от здравеопазване?ДПС ли го инструктира?Какво общо има финансирането с пандемията?Навсякъде има трудности.А и откъде накъде ще промиват мозъците на хората с култа към бедняка- лекар. Корупция ли искат да организират?

67

Иван

преди 3 години

Сто годишните методи се прилагат не само при връзката с пациента, но и при самото лечение. Който има пари бяга в чужбина да се лекува. Страшно е.Безспорно има и добри лекари, но системата ги смачква и бягат.

66

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Бай *** много взе да дава Фира !Що електора на Оня свят отиде ?!И тъй ... приключват с матриала,до лимит, отдавна им указан.

65

Анонимен

преди 3 години

Мед ми капе на сърцето като гледам как слабограмотните плебеи плюят по лекарите. Много скоро такива няма да останат у нас, а вие, неуважаеми, ще се давите в собствените си сокове и няма да има кой да ви помогне. Тогава ще търсите "бялата мафия", "убийците в престилки", "търговците на здраве" и прочие епитети, с които медийно манипулираното ви и неинформирано мнение реферира към тия хора. Никой не е станал лекар, за да взима 700 лв., да го бият малцинствата и да го наричат престъпник. Успех!

64

Анонимен

преди 3 години

В сегашните условия няма понятие здравеопазване.Никъде не се цени опазено или опазване на здравето.На докторите се плаща за процедури, т. е. за поддържане на хронични болежки, както и за манипулации - колкото по-сложни и редки, толкова по-платени, съответно с по-малък обществен интерес.Количеството на аптеките и оборотът им расте главоломно, т.е. хората не желаят да бъдат здрави, избират моментния престиж и кеф, което се стимулира от мода, медии, строителство (капсулиране на всички пространства

63

Анонимен

преди 3 години

линейките само ходят от болница в болница, нищо не работи в здравеопазването, нищо!!!

62

Анонимен

преди 3 години

Време е да се вземат непопулярни мерки на национално ниво, но за съжаление нашият премиер го е страх за да не загуби така скъпата си власт за която се е хванал като удавник за сламка.

61

Анонимен

преди 3 години

До В здравеопазванетоАми виж, разбирам ги лекарите, не е лесно с болен народ, обаче да си некомпетентен и да нямаш една носилка....? Какво да платя и на кой, случи се внезапно, да нямам шкафчета ? :(((

60

Анонимен

преди 3 години

Няма здравна система в света която да издържи на подобно натоварване. Отстрани е много лесно да ръсиш мозък и умнотии.

59

В здравеопазването

преди 3 години

Има огромни пари. Затова има огромни икономически интереси. Всеки който се е опитал да въведе някакъв контрол и отчетност, като Москов например, бива омаскарен, оглозган и изплют. Пример - пътека за ковид 1200 лв. Дори петзвездни хотели искат да им настанят леките за пет дена на тези пари. Затова все повече *** с ковид и другите болести изчезнаха- заради парите