85

Анонимен

преди 3 години

До Руми е много ядосан 85 а ти що си ядосан ?

84

Анонимен

преди 3 години

и явно пак сме прецакани - за 8 самолета - 512 млн долара Словакия за 14 - 800 млн долара И кой знае колко химикалки са ни бутнали , за да стане крайната сума 1.2 млрд долара , или въобще знае ли колко ще ни искат още

83

Руми е много ядосан

преди 3 години

Клепоухият Руми Радев е много ядосан, защото загуби комисионните, които му бяха обещали за Грипен.

82

Анонимен

преди 3 години

и после идва някаква сума от 1,7 млрд долара - още 600 млн за какво пък са те - амуниции , ракети кой ги знае Ей тва е да подписваш договор с американска фирма - произвеждат нещо за 800 млн , ама ти го дават за 1.7 мрд буааххахахаха , не се ли съглсиш - санкции сигурно ще има Може в договора да с включени химикалки фирмени по 10000 долара едната , кой знае какво са пробутали

81

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 82 Явно тези 800 млн са цената за производството на самолетите и после става интересно после имаме "Lockheed on Wednesday also was awarded a $315 million contract by Air Force for contractor logistics support and the establishment of a training detachment at Balad as part of F-16 Contractor "дотук 1.1 млрд долара - по много кожи смъкват

80

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 79"Словения ги купи на три път по-малка цена същите самолети."Сигурно си същия, дето преди малко обясняваше, че го бил прочел това на сайта на Радев и с това се оправдаваше, че говори неверни неща.Да повторим: Словакия плати за 14 саолета като нашите 1.6 милиарда долара.

79

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 78Типично разсъждение на човек които цял живот си купува и кара 10 годишен премиум вместо да си купи нова кола. Че и му се кефи: глей как върти гумите глей.

78

Анонимен

преди 3 години

на нашата авиация са много по-нужни вертолети - (които се използват за гражданска защита, брегова защита, при пожари, наводнения, студове, свалчища, претърсвания за изчезнали хора) и ракети, за да имаме с какво да се отбраняваме. Но дори да приемем, че ни трябватн самолетите Словения ги купи на три път по-малка цена същите самолети.

77

Анонимен

преди 3 години

самолети по принцип са ни ненежни, ние няма кого да нападаме. За нас е много по-важно да имаме ракет със среден и далечен обсег, за да се защитаваме от Турция. 100 ракети LORA които бият на 400 километра и са с къс обсег са не повече от няколкостотин милиона, а за тези самолети дадохем милиарди - колкото чисто нов самолетоносач.Отделно, че самолетите може да са хубави, но тепърва ще се произвеждат. По-добре да бяхме взели Ф-16 от малко по-нисък клас, но веднага да ги вземем.

76

Анонимен

преди 3 години

До Бате ГойкоОт американска страна - да. Противоречие няма.

75

Бате Гойко

преди 3 години

"И за втора група от 8 F-16 - решение на НС"НС? Мислех, че в Конгреса и Сената се вземат...))))

74

НЕНУЖНИ САМОЛЕТИ!

преди 3 години

Самолетите F-16 са абсолютно ненужни за българската армия, защото нито България, нито НАТО ще влезнат в предстоящата световна война. Тази война ще бъде космическа и в нея ще участва единствено Пентагонът с космическата флотилия на NASA.

73

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 72Нямаше да задаваш този въпрос ако предишните правителства бяха направили нещо макар и малко за модернизацията на авиацията.Не че след 1997г можеше да направят кой знае какво след като БСП фалираха страната и откраднаха всичко от всички банки.След това пак те управляваха с ДПС до 2008г.Гербаджиите колкото и да са лоши направиха някои неща.Някой мисли ли,че ако БСП бяха на власт предходните 10 години щеше да има нещо на лице изобщо?Най-много да ни бяха набили 20 милиарда за Белене.

72

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 72На въпроса ти беше отговорено многократно: гарантиране сигурността на българското въздушно пространство и синхронииране с останалите членки на НАТО за изпълнение на общите задачи.

71

Анонимен

преди 3 години

Нека шкембе войвода и компания да отговорят на само един въпрос: срещу кого ще използваме тези самолети и какво ще можем да сторим на когото и да било с 8 ... дори 16 от тях ?????

70

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 70Да.:))))

69

Анонимен

преди 3 години

"68" един министър от това правителство, знае ли чужд език? Това ще ти отговори на много въпроси.

68

Анонимен

преди 3 години

До До 1А руснаците се пукат от смях.Руснаците се пукат от рев!МиГ се издържаше с нашите пари.40% от приходите на МиГ идваха от това, което им плащахме за ремонт на 29 а на всичко отгоре не даваха сертификат за вложените части.Смятай какви ремонти са правили.И това е стара информация.Чувам, че МиГ са фалирали и Путин е наредил Сухой да ги купят.(егати икономиката хах - руска)

67

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 67Още по-слабо.:))))

66

Анонимен

преди 3 години

до бате 66, забравих да ви кажаутре ако стане военен конфликт, 6-7 миларда са платени за морално изостанали изтребители, ама ние ги нямаме.