22

към номер 20

преди 3 години

Допълвам, няма нужда да е и -20. Гъста мъгла и малко под нулата е и дотам. По-евтино ше е с клиематик за южен апартамент със съседи отсякъде на парно и без големи студове.То и без климататика ще държи поне 17-18гр. вътре.

21

Анонимен

преди 3 години

Тук някак пропускаме три важни въпроса.1.Колко струва климатик "вода/вода"?2.Колко време ще изкара компресора?3. Колко ще ми струва смяната на начина на отопление?Тук някъде е заровено кучето.

20

Шуменец

преди 3 години

Отоплявам 1200 квадрата работни и офис помещения.Имам и климатици и пелетен котел с подово.При еднакви условия за една и съща сграда с пелетите е два пъти по-евтино и е топло навсякъде. Да не говорим, че на много ниски минусови температури климатиците се озорват.Затова ги ползвам основно за охлаждане.

19

До14

преди 3 години

С тези дърва отивай да живееш в гората, никой не е длъжен да ти душа пушеците в града.

18

Анонимен

преди 3 години

До 16: климатикът може да ти излезе по евтин само в 2 случая:1. не отопляваш цялото жилище/целодневно2. съседите ти правят врътки с парното и те цакатЧисто енергетично Топлофикация София е е със субсидиран мегаватчас и по-ефективно използване на газта като гориво, а токът не. Догодина лятото пък токът отива на свободния пазар (либерализация) и много хора ще реват силно. Особено когато затворят и мариците...

17

Аз

преди 3 години

При -20 градуса (в наши дни вече рядко се случва) ще видим колко е икономичен климатика. Аз съм с 2 броя Дайкин от най-високия клас - 9ка за 4600 лв и 12ка за 5500 за 105 кв апартамент - действително при температури около нулата и малко под са невероятно икономични, но в най-студените месеци пускам подовото на газ.

16

Така е ..

преди 3 години

Перфектна изолация , висококачествени климатици във всяка стая включени денонощно и шапка на тояга.Нямаш грижа , освем при плащането. Но е чисто и екологично.

15

Анонимен

преди 3 години

Иначе бели европейци Бай *** не краде а бере

14

Анонимен

преди 3 години

глуости на търкалете - платена реклама! По ирония на съдбата в края на зиимата смених жилището и минах от парно на климатик. От парното по- хубаво няма!

13

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАз също имам климатик и парно. Разликата ми беше 200 лева за парно при студен апартамент и вечни разправии с т-фикация и 100 лева за климатик. А, да, през лятото т-фикация не може да ми охлади апартамента, както го прави климатикът.Единственият вариант, който виждам, е да ползваш някакви евтини климатици или климатици втора ръка.

12

Анонимен

преди 3 години

Не знам как ги смятате тези неща, ама отоплението с природен газ никак не е евтино. А пък нафтата е незаслужено назад в класацията.Само за парното е вярно това, което е написано.

11

Ф.С.В.

преди 3 години

Хубавото на климатикът е -че като го спрете и заминете в чужбина -Не дължите НИЩО! НО като спрете кранчето на радиаторите и заминете в чужбина -след известно време ще ви осъдят)) Защото "Видите ли" тръбите минават през вашият апартамент и ВИЕ частично се ОТОПЛЯВАТЕ?? хахахахахах

10

No Name

преди 3 години

До абоната е на ~~~~~~~за около 1300 икономичен/енергоефективен. но си заслужавна.Отоплявам се с два климатика.Средна сметка зима - 120лв.Средна сметка лято - 80лв.Позлвам бойлер и печка на ток.

9

Анонимен

преди 3 години

Публикацията е платена от някой магазин за климатици. Имам и климатик и парно, разликата в пари е двойно през зимата, ако се ползва и на дневна тарифа. Парното е по-евтино. Климатикът се ползва само лятото.

8

Ганьо

преди 3 години

100 кв.м. - 850 лв. за топла вода и парно за 12 месецаИли по 70 лв./месец средно.Хайде някой с климатим и бойлер да успее за 35 лв./месец да изкара годината!

7

Анонимен

преди 3 години

Взимайте японски климатици, има Fujitsu A+++ много добри.

6

Ф.С.В.

преди 3 години

Един от най лошите недостатъци на Парното е -че никога не може да се "разведете" с НЕГО!

5

Анонимен

преди 3 години

Парното е технология от ХХ век.От 6 г. съм с инфрачервено отопление и с три/четвърти по ниски сметки отколкото с парното. Няма обръщане на въздух, изсушаването му. Просто технология за ХХ в.И най-важното - не чакам да ми пуснат отоплението и си нагласям градусите така както ми харесва.Топлофикация София отдавна е една смукачка за пари на управляващата клика на самаковската учительница по съветски език, пардон, руски език!

4

Плащайте

преди 3 години

XXI - век, въглища, нафта, дърва, суперскъп ток, енергийната стратегия на теменужката работи безотказно.Тъй като топлофикацията е общинска фирма, за скъпото парно можете да благодарите на фъндъкова.Според рекламите в този сайт, очевидно се препоръчва отопление с уиски.

3

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Искате климатика да топли добре и да работи тихо.Искате също, да е икономичен/енергоефективен.Забравете да стане с климатик за около 1000 лв.