38

Анонимен

преди 3 години

До ЕмигрантПравителството няма нищо общо със справянето ни с ечидемията. Просто у нас повечето от хората от рисковите групи живеят сами по селата, живеем кратко и както би се изразил мангъра - няма много сухи съчки. Испанците и италианците са първенци в Европа по продължителност на живота, живеят нагъсто, голяма част от населението са на 70+ и с множество придружаващи заболявания, концентрирани в старчески домове. При нас бейби бумърите от следвоенните години половината вече измряха от друго.

37

Emigrant

преди 3 години

Имам чувството,че в БГ тия които отричат,че има КОВИД19 го правят нарочно да атакуват правителството,което се справи блестящо с първия етап на епидемията!Това е мръсен КГБ трик,да атакуваш опонента ти превръщайки неговите заслуги и позитивни страни в нещо подценено или фейк изкривено!Хвали се Борисов,че се справил с епидемията,казвайтетакову жевотно нема?!Хвали се с магистрали,внушавайтене ги правят качествено,по скъпи са от румънските,асфалт не се яде и става веднага на юфкадемек кофти?!

36

Анонимен

преди 3 години

брилянтен ход на китайците - успяха да победят Запада без една пушка да гръмне

35

ЛЕКАР в Испания

преди 3 години

20 години работя тук и познавам системата на здравеопазване.Тя е смес от медицина на супер ниво и едновременно опит да се угоди на всеки .Много от пациентите на моменти се държат като купувач в магазин.Глаголът искам е основен.Затова лекарите се поставят в състояние на обслужващ персонал.Пациентите плащат общо взето една символична сума,от която компанията плаща на лекаря 4 евро за прегледа.За толкова пари е ясно,че няма как да се свалят звезди.Вълка е сит и агнето цяло когато бъде изяден овчаря

34

Анонимен

преди 3 години

До емигрантИспания е чудесна и красива страна, доколкото за чашките, ами южен народ какво искаш :))) Нали не са като британците, пийнат една две бири и се превръщат в *** :)))

33

емигрант

преди 3 години

20 год. съм в Мадрид.Обичат си нощният живот мадричаните. Спазват правилата,но докато пийнат по чашка. След това танци, манци, целувки и др. весели неща....Любвеобвилни, влюбчиви, отворени веселяци. Манталитет южен.Което и правителство да е на власт....едва ли може да се справи. Иначе аз нямам оплаквания от здр. им система.Вежлив мед. персонал,добри специалисти и. т.н.

32

Анонимен

преди 3 години

Заради една къща в Барселона са се разбрали да пишат, че в Испания е по-лошо, че да може една тиква да се бие в гърдите, че при него е много добре.

31

Анонимен

преди 3 години

До ---Е, добре, че беше ти да ги разконспирираш ...

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 31Питах те за какво образоват.Не ми се прави на умен.

29

Анонимен

преди 3 години

26, показват всичко и програмата се нарича "Пет 3aдникa и девет гърди /женски/".

28

Анонимен

преди 3 години

Да не би да измряха всички испанци, 50% от испанците или 10% процента от испанците не разбрах?

27

Неподаващия оставка

преди 3 години

А у нас всичко е цветя и рози!

26

Хаха

преди 3 години

До СерсемТака си е. Може бецежето да ни пази, може храната или кой знае какво, но реалният живот у нас е практически без мерки. Ако вземем да спазваме всичко както е написано, короната ще изчезне за две седмици. Както впрочем стана с грипа през март - почнаха да си мият ръцете, намацаха с малка хлор и край на страшния грип. А беше обявена епидемия, ако помните.

25

Анонимен

преди 3 години

Да им пратим Годжи

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 23И какво показваха в тая образователна поредица?Или пак си си пускал някой "канал" и се бъркаш с "образователни поредици"?

23

л

преди 3 години

Нямам против да ми цъкате минуси, ама поне се аргументирайте както аз правя! Истината е, че се чудя на какво да вярвам. Но поне виждам, че във всеки един сектор цената на труда как се обезцени. Аз съм програмист и от заплата 6к,тъй като съм си съдирал *** от УЧЕНЕ, в момента взимам 3500 под претекст, че заради вируса поръчките към фирмата са намалели и се налага да ни резнат заплатите. Аз такова нещо не усетих. Усетих, че сега работя много повече за много по-малко пари.

22

Анонимен

преди 3 години

За близо година 1 млн. Жертви... Лъжа, лъжа и пак лъжа. Това ако е пандемия... Да не говорим колко фалшиви случай се броят...съсипахте света и покрихте далаверите. Скапани политици и банкери!

21

Анонимен

преди 3 години

Затова пък в Дания излезе теливизионна образователно-демонстрационна програма с голи мъже и жени пред аудитория от малолетни деца. Ето в какво сме силни - в новите европейски ценности.

20

Кумонета

преди 3 години

Русия така се е спрвила с по 6000 заразени на ден от месеци... И то по информация филтриране под зоркото око на Тавариш Путин!

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 18Май не знаеш какво е деменция.