58

Читател

преди 3 години

Абе тяхната си е на ниво,патил съм лично.Въпросът е; ние къде сме?Само гледаме чуждият двор,а не се видим ние на какъв хал сме.Абе и вие журналята си сте платени да пишете това -онова,нали и вие имате семейства да храните.

57

Поручик Ржевски

преди 3 години

Дойчо веле пак се изказват неподготвени. В Дойчоланд плащаш 700-800 евро здравна и получаваш комбинация от три пръста с преобладаващ среден. Пенсионерите вазират от дойчоланд, защото не могат да си позволят да живеят нормално. И сега ще даваме акъл на испанците, които даже живеят по-дълго от дойчовците. Дойчо, за живота и здравето не са важни само парите за здравна застраховка а куп други неща.

56

м,да

преди 3 години

Немат си нашия ген и са мурдари испанците! Ние нямахме първа вълна нито втора, както при предишните световни епидемии.

55

Анонимен

преди 3 години

Леле , ако те са зле със здравната система, за тук не ми се мисли, в случай че ни удари като при тях короната!!!Господ да ни пази!

54

Запознат

преди 3 години

Защото така искат глобалистите банкстери, които спретнаха цялата тази олелия. И след като подчинят Испания, Германия, Франция и Италия, останалите са фасулска работа. Затова преди това им сервираха отрепките от Африка, за да е по-пълен цирка.

53

Анонимен

преди 3 години

Здравната с-*** в Испания не се справила с корона вируса......???? Е,в сравнение с коя здравна с-*** не се е справила? Докато не ни набият губерките за които ще ни задължат да си платим скъпо и прескъпо,до тогава ще ни плашат еври дей със смърт.А после ще има нещо друго.Гаранция.......Франция. На хората трябва да им се отнеме вярата в себе си,и също вярата в Бог. Трябва да се вярва само на банковият акаунт,и също на корпоративният работодател,който също е служител на баката.

52

Анонимен

преди 3 години

По-добро здравеопазване от социалистическото не е имало, няма и няма и да има!

51

Анонимен

преди 3 години

Колко е населението на България? Колкото на Мадрид, така че сравненията са излишни. Борисов нищо не прави за българите. И от испания добре се казва колко е добър Борисов да не ви е канил в къщата на брега.????

50

Emigrant

преди 3 години

До 40 тиПич,мислиш ли,че като сте неблагодарни,злобни,постоянно мрънкащи като любимия си Фигурант и по този начин ще спечелите?Трябва ли да се вика на бялото черно и да се отрича всичко,което това правителство направи за вас,да ви спаси задниците?!Не няма ковит или пък ако се съгласим с това,че има,то вирусът си избира кого да порази ама нийе правителството дето е направило нещо?!Тук в испания като почна епидемията,даже лекарите и полицаите нямаха маски,когато Борисов ви заля с маски и облекла!

49

Анонимен

преди 3 години

Испанците са си комунисти още от преди Гражданската. Италианците също. Тоя вирус има избирателно действие.

48

ууу

преди 3 години

"предава "Дойче Веле" - основният разпространител на психо новини.

47

емигрант

преди 3 години

Опозицията в Испания нарича днешното правителство на Санчес-правителство на Франкенщайн.....Те управниците са сбирщак от социалисти, комунисти, независими, републиканци против монархията.Специалистите им по всички сектори са слаби и неподготвени. Само размахват юмруци и...нищо. Дойдоха с големи обещания, а гражданите още не са си получили парите за 6 месеца назад. От какво живеят? Мистерия.Особенно комунистите на Иглесияс са най-големите демагози.Това е Испания

46

!

преди 3 години

Глупав въпрос. Испанската здравна система не е реформирана от времето на фашиста Франко. Сравнете здравната система на Испания която се срина с корона кризата и тукашната която устоя с лекота. Всичко е в организационите умения които испанците ги нямат. Случайно или не г-н Борисов назначава хора с ценз които разбират и поради тази причина тукашната система устоя а Испанската и Италианската се провалиха. Привържениците на *** трябва да благодарят на г-н Борисов че са живи, здрави и без корона.

45

До АзГ

преди 3 години

В Испания се получават най малките заплати. Не може на заплата от 700 евро да се осигурява 700. Германия има сравнително високи заплати. И немеца няма навика да си копува собствено жилище. Жилищата в Германия и Испания няма съществена разлика. Зависи от града, района, квартала и пр.. В Лос Анджелис има къщи по 20 000 $ в черният квартал.

44

Handel

преди 3 години

И не само това: посещението при лекар със специалност става чрез задължителното посредничеството на здравните центрове, които играят ролята на пресяващ филтър, за да се избегне прекомерното претоварване на болниците. Тези здравни центрове обаче се превърнаха в огнища на заразата, поради което оттам вече почти не раздават часове за посещения.Ако случайно не знаете - в Испания почти от 20 години управляват социалисти. А Испания вече е на 6-то, а не на 2-ро място по продължителност на живота.

43

Веско

преди 3 години

До EmigrantАбе какви телевизии гледата? Не съм чул някой у нас да е отрекъл, че има ковид, мовид, сарс или каквъвто и да е вирус. Мисля, че бяха около 15 хиляди изследвани вируса и доста от тях ни причиняват неразположение. Просто здравия организъм се преборва и няма начин да се опазиш от вирус в градска среда.

42

АзГ

преди 3 години

Не искам да настройвам хората един срещу друг, но аз в Германия плащам 700 (седемстотин евро) на месец Здравна Осигуровка, плюс 60 евро за гледане когато остарея един ден и съм болен и немощен (Pflegevers.). В същото време Меркел иска да покажем солидарност с Испания и Италия, и да помогнем за дълговете им. Да, ама аз тук бачкам и няма фиести. Според мен не е справедливо. Италианците имат 90% собствени жилища, германците 33%. Германската Държава е богата от високи данъци, а не населението.

41

Анонимен

преди 3 години

Както се видя през март и април, правителството наложи напълно погрешни мерки и епидемията се пренесени и в България. Не ми се мисли какво ще стане, ако епидемията в България се развихри, каквато е тенденцията в цяла Европа. Правителството явно е некадърно, пълно е с ковидиoти заразяеащи останалите...

40

гост

преди 3 години

Недофинансирана и неефективна здравна система и болници само в големите градове... Да ви прилича на нещо?

39

Shark

преди 3 години

Ама ай да не гледаме на хората в чинията, а? Да видим нас си. Не знам дали в Испания здравната система е издържала, но знам, че нашата я няма изобщо!