189

взрив в науката

преди 3 години

това е наи новото изобретение на ку *** ня ги те-фашисти,вълци да вардят овцвте,визирам мутрите с криви бръснати тикви-милиционери под прикритие!

188

Бай Иван

преди 3 години

Ама аз освен язовири искам и престъпниците да ходят в затвора, а не да стават почетни консули в Испания.

187

а стига бе

преди 3 години

Още три гьола като в Беляне ли ще копат?!

186

Анонимен

преди 3 години

Омразата Мутрата я сее, обаче тайно, по телефона. Иначе пред хората е един културен обединител. Жалка корумпирана мижитурка!

185

уточнение

преди 3 години

*** яги ,ама кой ви управлява-баш ***.Знае се кои получаваха партийни книШки.

184

Анонимен

преди 3 години

На моя дядо брат му е бил свещенник.Учил е в Гърция.Единственото дете, което от 5 деца общо са изучили в семейството по онова време.На попа децата по- късно не са приети да учат висше образование.Защото попа е бил враг на народа.Написа няколко книги човека.Покойник е вече.Другият брат на дядо чул, че в планината има хубави момичета.Отишъл с момчетата на 8.09.44г.На 9.09 вече бил партизанн.По-късно става полковник.Неговите деца завършиха в София външна търговия.Бру.тално-нали?Всичко помня и знам.

183

Анонимен

преди 3 години

Тоз пък изкуфял комунист кво ми презентира диктатурата си ?! Я изчезвай бе ! На кого ги говориш тея глупости бе ?! Абсолютно обезличаване на личността и единтичността- два вида дрехи,два вида прически,два тв канала,два вида битови асортименти,два вида коли,два вида безалкохолни.Забрана на определени вицове,радиа,антипартийни материали,филми.Режим на ток и вода,защото много ни силна енергетиката.Брутална шуробаджинащина за партийните агенти.Наричаха ни третия свят и желязната завеса.Смяяяяях !!

182

Анонимен

преди 3 години

Вие си живеете в *** и това е добре дошло е за вълците :))) Едно време, едно времеее...така до безкрайност, ами сега ? :))))

181

Анонимен

преди 3 години

Daa pyk pri demutrokraciqta ot 52 mqsto typoto Bg se srina do poslednoto mqsto v sveta po vsichko

180

севлиево

преди 3 години

единият да е "мокра бяла"

179

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 199"Преди 1989 всеки имаше възможността да се образова в каквато иска област, докато сега не е така"Това също не е вярно. Мой роднина обявен за неблагонадежден не можа да си изучи децата, защото бяха врагове на народа. А за работа където искаш ЗАБРАВИ. Партията ти казваше къде ти е назначението. За свои хора оставяха местата в градовете и хубавите квартали. Останалите по провинцията и селата.

178

Показен магазин

преди 3 години

Змисълът е такива магазини да предлагат редки и необичайни стоки на по-високи цени спрямо субсидираните цени на масовите стоки, характерни за действащата в условията на постоянни стокови дефицити търговска мрежа например ранни парникови зеленчуци, консерви (иначе предназначени за износ), както и вносни стоки, като цитрусови плодове и банани.Търговската система обаче не успява да снабдява с достатъчно стоки показните магазини и по време на развиващата се търговска криза (от средата на 1980-те)

177

Анонимен

преди 3 години

Мен нищо не ме гони.Аз съм видял 2 и 200. Вие гледайте да не ви подгони онова нямане от моето детство!Показните магазини са вид магазини за хран. стоки в Народна република България.Създадени са в края на 60-те години на XX век в централните части на най-големите градове в страната. По онова време вече се експериментира с ограничено либерализиране на регулирания пазар, като се допуска и поощрява работата на новосъздадената стопанска група Тексим при свободно ценообразуване и в конкурентна среда

176

Анонимен

преди 3 години

То сами сме си виновни, то че Бокича е за психиатрията, така е, ама *** са много в БГ :) Аз съм мъж, не съм лапе, така че мога да говоря за "Прехода" :)Всички *** взеха да стават "бизнесмени", купуваха от някъде и препродаваха, за производство и там нещастниците които работиха, все тая, гоуеми бабаити са всичките :))) После избраха най големия ганьовец и се чудят що сме най бедната страна в ЕС, да ви е сладко в Ориента :)))

175

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 196"Маратонките бяха новост за целия свят. Ти се жалваш, че по онова време България не е изпреварила света и първа да е започнала да произвежда маратонки. Във фабрика във Благоевград се произвеждаха маратонки по лиценз на Адидас."Другарю, маратонките са били "новост" през 50те, а както сам каза, единствените маратонки в България се правеха по лиценз. Западен. Всъщност пак там се правеха по лиценз (западен) и обувки за планина Дакщайн. Между другото, не бяха свободна продажба.

174

Анонимен

преди 3 години

Преди 1989 всеки имаше възможността да се образова в каквато иска област, докато сега не е така. Много хора нямат пари за храна и не могат и да учат, трябва да,работят, за да оцелеят.

173

Анонимен

преди 3 години

Комунизмът опустоши България ! Той й нанесе повече щети,отколкото трите световни бича взети заедно-чумата,холерата и войната !

172

Анонимен

преди 3 години

Банани, портокали и мандарини пускаха веднъж месечно по всички магазини Плод и зеленчук в София. Какъв Показен магазин те гони?!

171

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 194"и сега като има банани , какво?"Сега има и други неща: например свободата да се образоваш и да работиш каквото можеш и да се развиваш и да си ръководиш живота. Ако на теб представите за живота сега ти се изчерпват само с имането на банани значи положението ти е много зле (по твоя собствена вина).

170

Анонимен

преди 3 години

До оня по-долуЛъжеш като дърт ц...... Маратонките бяха новост за целия свят. Ти се жалваш, че по онова време България не е изпреварила света и първа да е започнала да произвежда маратонки. Във фабрика във Благоевград се произвеждаха маратонки по лиценз на Адидас и аз съм купувал четири чифта в продължение на две години от магазина, от който всеки можеше да си купи, ако му се дават 50 лева. За останалото също лъжеш.