212

Версия Пеликан 25!

преди 3 години

И аз за себе си какво да кажа дали искам някакви неща ми искам естествено - искам да си работя работата наравно и с подобряваща се среда както при европейските ми колеги, искам да почнем да поправяме тая свинщина, искам свещенниците вън от училище, искам във всяко българско училище да има надписа на великия ни държавник хан Омуртаг: Човек и добре да живее умира и друг се ражда, но оставя след себе си това което е построил. И нека роденият последен (по-късно) като види това да си спомни за .....

211

Версия Пеликан 24

преди 3 години

Разбирате ли господин Премиер, аз казвам каквото казвам не защото искам да ви подроня или да нахъсвам тълпата срещу вас. Честно казано вие сте най-малко виновен в тая ситуация. Но има една такава медийна поговорка, че първата стъпка към решаването на един проблем е осъзнаването, че го има! Напротив - след тая гад харконска аз даже се чудя как успяхте нда стабилизирате положението и да направите поне минималното да се запази обществения и български интерес!!! Решенията на проблема сме всички ние!

210

Версия Пеликан 23!

преди 3 години

Абе още ли има какво да изтупвате от брашнения чувал наречен социализъм? Баааа ммааааа му, а кво ли щеше да бъде ако чувалът го бяхте оставили наполовина пълеееееннн! Ама то не им е за сефте - Аржентина, Куба, Венецуела, Индия ...

209

Версия Пеликан 22!

преди 3 години

Чакайййййй, че забравиххх! Чакаааааайййййййййййййй!!!1 Забравих огромното икономическо неравенство между бедни и богати и почти пълното отсъствие на средната класа освен в големия град.Градът с главно Г - София.Градът който е един малък метрополис където може да срещнеш от крайно богати г.ъ.з.о.в.е бивши затворници по време на социалистическия режим и крайно бедни,но има и малко и що годе читава средна класа.Много благодарим Барон Харконен за мизерията и изстискването на населението като парцали

208

Анонимен

преди 3 години

Комунистическото робство се *** в комунистическо управление!

207

Версия Пеликан 21!

преди 3 години

И последно- научнофантастичният роман Дюн на Франк Хърбърт е художествена интерпретация, интерполация, проекция на философията на властта в която всички изброени действащи лица и институции са метафори на настоящето и карат Принцът на Николо Макиавели да изглежда като паленце пред вълк единак и ще намерите много повече истина за заобикалящата ви реалност и генетична селекция и женското братство Бин Джезърит посветена на създаването на свръхчовека! Проекция от миналото и бъдещето в настоящето!

206

Анонимен

преди 3 години

Другарите от ГЕРБ скочили на другарите от БСП.Това е все едно дете да скочи на майка си.

205

Версия Пеликан 20!

преди 3 години

Послепис: Но има и едно добро нещо в крайна сметка! Имате избягал хазартен фараон под името Васил Божков, но той остави и едни 500 милиона неплатени данъци! Ема все пак е нещо де! Тая рецидивистка гад едва ли може да направи кой знае колко от при бедуините! Ама защо ли пък точно там се скрил - дали щото не е територия на ЦРУ!

204

Версия Пеликан 19!

преди 3 години

И да не забравяте какво още имате: Има пари за заплати и за антиконституционния предмет по "Християнско вероучение" и то в училище. Имате и източване на втората шепа зърно за качествено образование, което продължи около 14 години, ама то естествено беше пробутано сетете се от кой "Династията Харконен" или по български казано Сакскобурготите и техните министри. Лека нощ на всички!

203

Версия Пеликан 18!

преди 3 години

И най-вече имате 1 000 000 мъртви преждевременно българи и най-големият демографски срив в света? Още някой да ми пледира, че "Династията Харконен" са невинни?Има ли такъв *** да вярва в историята за "добрият цар"?

202

Версия Пеликан 17!

преди 3 години

Грубо смачкване на образователната структура и нейното разграбване на безценица! Щетите дългосрочните от това малко отмъстително русокосо синеоко арииче в момента са над 10 милиарда лева и няма представа колко години ще трябват да се поправи това, което беше мачкано 8 години с нацистки ботуш без даже да разберете и една по една глупостите му трябва да бъдат отменени и виновните наказани и жизнените сектори да бъдат възстановени!!!

201

Версия Пеликан 16!

преди 3 години

Както казах имате грубо показване на основни човешки права според Международната конвенция за правата на човека, имате буквално унижение и унищожаване на жизненоважен държавен приоритет и сектор образование. Липсват иновации и средства за реновиране, осъвременяване, ремонтиране на сградния фонд, който на всичкото отгоре не е държавен, а е общински и няма отделени средства за тяхното актуализиране за реалностите на 21 век. И колкото по-бързо си забравите различията и го изритате като пес оттук...

200

Версия Пеликан 15!

преди 3 години

Накратко - още в началото ви казах, че и ГЕРБ и БСП и ДПС и ВМРО, че даже и скапаният чалгар Слави Трифонов имате много по-големи проблеми от това да се разправяте за едно стихотворение. Иван Вазов аз не го харесвам, но харесвам брат му Врадимир Вазов. Имате 800 поразии и магарии и капани заложени в администрацията, грубата църковна намеса от страна на БПЦ в името на Сакскобурготски във всяка свера на човешка дейност на територията на Република България. Имате източващи средства посредници!

199

Версия Пеликан 14!

преди 3 години

Кошерът Хелстрьом е антиутопия за перфектния нацистки ред. Един ред от който ние и нашата страна сме станали жертви на поредното "роене" на кошера! И колкото повече схванете идеята за това което ви казвам, ще разберете, че имаше причина социализмът така и да не бъде обявен за престъпен период в българската история. Но може да сте сигурни, че управлението на Сакскобурготски без оправданията казаха ми да направя това или тези ценности не бяха съответващи на времето си ще бъде обявен за престъпен!

198

Версия Пеликан 13!

преди 3 години

Кошерът Хелстрьом е още една антиутопия, която Франк Хърбърт пише по времето на своите "разследвания" на династията Сакскобурготски. Разказва се историята за брилянтния учен Хелстрьом, които изгражда човешко общество под примера на насекомоиден кошер - като отделните индивиди са подчинени на общия разум на кралиците, отделните индивиди биват тясно специализирани и подобрени в своята сфера от нормални човешки същества.Войниците десет пъти по агресивни и силни и т.н.1000 години това правят Саксите

197

Версия Пеликан 12!

преди 3 години

Не за първи и не за последен път династията Сакскобурготски е под тежка критика и то с основание. Според Франк Хърбърт описващ ги като Харконен - те живеят на планета, която е управлявана от злото в която агресия, насилието, робовладелчеството, убийството е правило, а не престъпление. Салвадор Дали го изобразява като "Българско" дете ядящо плъх. Тоест еволюционно малък тип гризачи са основата за разхръщането на цялото царство бозайници - тоест убива най-древните предци и Вапцаров!!!

196

Анонимен

преди 3 години

Нали комунистите са атеисти.Какво се събират по гробищата... те са за християни.

195

Версия Пеликан 11!

преди 3 години

За прототипи на династиите Харконен и Корино в романът Дюн от 1965 година Франк Хърбърт като един от най-ерудираните и начетени писатели на своето време отличаващи се с изключително свободомислие и казващи неудобните истини за съвремието си под артистична форма са послужили реално съществуващи аристократични семейства - съответно Сакскобурготски за Харконен и Британското кралско семейство за Корино! И макар да отричат своите взаимовръзки те са забравили едно нещо - люлката е по-стара и от двете!

194

Версия Пеликан 10!

преди 3 години

Франк Хърбърт не е дядото на научната фантастика, тази титла неизменно е прикачена на Жул Верн, но можем да кажем без съмнение, че е един от бащите. Има правило, че петдесет години след изразяването на една научно-фантастична хипотеза тя ще бъде доказана като вярна или невярна, реално приложима или неприложима. В случая с Жул Верн само сто години след неговите художествено артистични интерпретации на реалността всички технологични или социални развития се оказват реалности и ежедневие!

193

Версия Пеликан 9!

преди 3 години

Стигаме до настоящият момент - в който четирите велики грешки на четири велики епохи се концентрират в пета велика грешка - ще я наречем артистично художествено интерпретативно "династията Харконен" . Пълната яснота на това отражение става ясно от романът издаден през 1965 година носител на наградата "Небюла" (Галактика) от научнофантастичният писател Франк Хърбърт - автор и на друга брилянтна интерпретация наречена"Кошерът Хелстрьом"и двете книги представляващи антиутопични йерархични отражения