54

Анонимен

преди 3 години

Аз не съм учител, но съм бил в цивилизовани държави, там не е проблем да си караш курса онлайн или по нашенско дистанционно :)) .-.-.-.-.-.-.-.-.-Да "си караш курса" е едно, дете да учи по цял ден на компютъра дистанционно 8-9 месеца - е съвсем, ама съвсем друго. Освен, че не сте учител, вероятно не сте и родител. Питайте родители, които преминаха 3-месечния дистанционен абсурд през пролетта. Трябва да си много ковид-зомбиран, за да желаеш доброволно да причиниш това на собственото си дете.

53

Анонимен

преди 3 години

"От 1 до 4 клас -присъствено.Класовете се делят на 12-13 деца. Другата половина я взема възпитател".....и т.н.....-------------Още в първите изречения става ясно, че нямате и понятие какво пишете. Това на практика е невъзможно. И заради законния норматив на педагозите, и заради различната правоспособност и умения на учителите от тези на възпитателите, и заради специфичните учебни мебели за малките ученици, и т.н. и т.н Който е стъпвал в училище (не само като родител), ще разбере.

52

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 52Аз не съм учител, но съм бил в цивилизовани държави, там не е проблем да си караш курса онлайн или по нашенско дистанционно :)) Отиват когато има тест или по нашенско изпит, който научил научил, къв е проблема ? :))

51

Анонимен

преди 3 години

Така или иначе, средния курс и студентите са си все заедно та нямат нужда от дистанционно обучение, преблема е за по възрасните преподаватели, но и вируса май не е чак толкова смъртоносен колкото се опитват да го изкарат, има далеч по смъроносни и залазви болести

50

Анонимен

преди 3 години

Ами тези родители,които не искат да си пускат децата в училище,да не ги пускат,бе.Какво ни занимават сутрин,обед и вечерОткак се помня го има като възможност,нарича се индивидуална форма на обучение.Става много лесно,на практика всички желаещи се допускатОчевадно няма техническа,организационна и кадрова възможност учителите да се разчекнат,за да удовлетворят персонални изискванияЗатова се взима решение как да се води обучението на всички,а малцинството несъгласни минават индивидуално и това е

49

Анонимен

преди 3 години

Като си помисля -ние имаме 1650 деца.Каква дистанция , те и сега са на 2 смени.

48

Анонимен

преди 3 години

Ами може да се направи компромис за тия предмети. Да са присъствено.При мен не е проблем - английски е.И за матура се подготвиха и доста добре изкараха. Аз - с лаптоп, вайбър, ел. поща и школо. Въпрос на организация.

47

Анонимен

преди 3 години

До до 44Трябват програми, нали сте ИТ-та....хахаха.Дали в училище, дали пред компютъра, важното е да ги образовате, пък за изпитите ги привиквайте, може и да изкарат някой тест :)) Не че има значение какво ги учите, все пак 90% от материала е непотребен в реалния живот :))

46

Анонимен

преди 3 години

Ще се пишат този път отсъствия.Ако има срив във връзката -има школо, телефон, вайбър, месинджър, за да се обясни ситуацията.

45

до 44

преди 3 години

Проблемът е, че има дисциплини за които има нужда от пряк контакт между преподавател и обучаем - физика, химия, математика. Да не говарим за университетите - медицина, фармация - не напразно закона не допуска подобна форма на обучение.

44

Анонимен

преди 3 години

От 1 до 4 клас -присъствено.Класовете се делят на 12-13 деца. Другата половина я взема възпитателя.От 5 до 12 клас - дистанционно.Часовете по физическо ще са присъствено.Ще се разхождат ли, нормативи да покриват. Какво толкова.Часовете ще бъдат в една платформа - школо не е като Майкрософт Таймс да забива, по- елементарничко е. Часове по 30 мин с 5 мин междучасие, повечко консултации с децата, ако нещо не е ясно. Разбира се , по селата някъде не е възможно, но са по-малко деца.Ще има дистанция.

43

Анонимен

преди 3 години

Поредното признание от власта, че коронавируса е измислица или се боледува по- леко от обикновен грип.

42

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 42Защо ? Ако имаш лаптоп или таблет, какъв е проблема ?

41

до 36 от славянин

преди 3 години

Съжалявам за детето на вашата позната, но вие защо сте убедена, че е починало от коронавирус, не сте ли разбрали, че алгоритъмът за манипулиране и промивка на мозъците на населението по цял е почти един и същ!? Как без провеждане на единственият начин за установяване за причина за смърт - аутопсията, се установява че някой е починал от коронавирус!?

40

Анонимен

преди 3 години

Стига с тази дистанционна глупост, аз като преподавател не желая да работя пак по този нелеп начин!

39

Анонимен

преди 3 години

Трябва да разберете, без да обиждам никого, че ние сме фалирала държава, която живее на кредит и еврофондове, които са малко.Не очаквайте от една страна, на която основните приходи, са от комунални услуги и строителство :) Разбира се, като вземем Гърция с 300-те милиарда, не е чак толкова зле, но те си имат отрасли, които лека полека въстановяват дълга им, плюс това, те са им в учебниците на западняците, няма как да предадат зараждането на западния свят :)))

38

Анонимен

преди 3 години

Абе тези майки-героини, при толкоз активно вършене по министерства и тв студиа, не разбраха ли, че проблемът им е много лесно решим. Като толкова държат да си правят детето затворник, пускат молба до директора, минава на индивидуална форма, готви се само в къщи и в края на годината се явява на изпит. Толкова е просто.

37

Анонимен

преди 3 години

До ИвоМного сте ми интересни - казват ви, че един учител не може да води двете форми паралелно, а резервни учители няма, вие пак искате да избирате. Няма го този избор, от какво ще избирате? Реално искате да увеличите двойно капацитета на училищата - няма как да стене нито за месеци, нито дори за няколко години.

36

Анонимен

преди 3 години

"Ива Недялкова, която се закани да не пусне детето си на училище, докато не бъде дадена възможност то да учи дистанционно и добави, че и други 100 родители са взели същото решение за своите деца."---------------------При положение, че у нас има няколко стотин хиляди ученици, защо трябва ежедневно да слушаме и четем за Ива Недялкова и "други 100 родители", техните проблеми със здравия разум и неудовлетворените им претенции.

35

Жана

преди 3 години

Имам позната, която живее в Лондон. Децата и бяха едни от първите, които се разболяха от covid19, преди още да предприемат мерки. Идното детенце почина, беше на 6. Здраво и много енергично дете. Толкова за партенката, че децата не се разболявали и го карали по-леко. Ката и казах, че в България се разпространява тази глупост и тя остана без думи. Няма да сш пусна децата и ще заведа съдебно дело ако някой ме принуждава на присъствено обучение. Не ме интересува нищо освен живота на децата ми.