29

Анонимен

преди 3 години

Голям бизнес с тия тестове! В едни лаборатории стрива 120, а в други 6- 60 лева. Имаме ли държава или нямаме?

28

ДОЛНА ЛЪЖЛИВА МЕДИЯ

преди 3 години

НЯМА КОРОНА ВИРУС ИМА САМО В МЕДИЙКИТЕ КОИТО СЛУЖАТ НА ЧУЖДИ ТАЙНИ ОБЩЕСТВА.

27

До 28

преди 3 години

По симптоматика, ОРВИ например. Три дни не ти мърдат, и то без съпътстващи хронични, ХОББ, астма и пр. Теста е диагностичен инструмент при лечение, и за овладяване на епидемията. За първото личния не лекува различни от леки състояния, които минават с същия алгоритъм както грип, За второто е отговорна РЗИ. В ситуация на епидемия, за симптоматика и съмнения за инфекциозно заболяване, личния трябва да рапортува в РЗИ. Разкарване по кабинети е грубо нарушение. Има линейки а целта.

26

До 27

преди 3 години

И на базата на какво ОПЛ да ти издаде болничен лист, за да си стоиш в къщи без тест? С каква диагноза?

25

До 25

преди 3 години

Та пак не разбрах, защо опл се натиска да те изследва от лекарска гледна точка. Ако си с симтоматика и рискови съпътстващи, те праща в Болница. Там ти правят тест.Ако си леко болен и има съмнения, те рапортува в РЗИ, а ти се изолираш сам. Дори и накрая да си само с грип, пак е добре да си поседиш в къщи, а не да разнасяш всред колеги.Но имайки възможност да раздава направления, ще се изсипят хиляди кихащи гугутки, да се проверят и задръстят лабораториите. А ако той хване става супер заразител

24

Бонго

преди 3 години

До 22Разбира се, че има значение изследването - ако си положителен, си длъжен да се изолираш /вкъщи или в болница в зависимост от състоянието/, а не да сееш зарази. Сега ОПЛ не може да те изследва по каса, а само ако си платиш изследването или си хабят направленията да пращат по инфекционисти или пулмолози за една бележка, но срещу излишно обикаляне, чакане и контакти. А повечето ОПЛ са и със специалност по вътрешни /или детски/ болести и им връзват ненужно ръцете.

23

Анонимен

преди 3 години

", защото може да е суперзаразител"Понятието "суперзаразител" не отразява някакви мистични особености на дадения човек, а се определя от поведението му, най-вече от интензивността на социалните контакти. По този начин, системата прави човека суперзаразител, като го кара да обикаля от кабинет на кабинет, а не че се е родил със способности на суперзаразител.

22

Анонимен

преди 3 години

Как може да има тест за нещо, което не е изолирано и изследвано в лаборатория?

21

До 17

преди 3 години

И като назначи и потвърди какво от това. Ако си тежък пак си за болница. Ако си лек, си седиш в къщи и лекуваш грип. Ако се влошиш идва линейка и те кара в болница.Той и сега при съмнения, особенно ако си се прибрал от рискова дестинация е задължен да рапортува в РЗИ. Протокола за инфекциозни болести е разписан много преди да се пръкнем форумните умници и да ръсим мозък по форуми. Този си прави реклама.

20

Qwerty

преди 3 години

Айде стига се ревали за училищата и детските градини. В Швеция всичко работи, детските градини в цяла Европа работят и нищо супер страшно не е станало.

19

До 18

преди 3 години

Как ще си стои под карантина в къщи, заразеният ????Да обикаля кръчмите, че да зарази всички умници кото тебе ! А и за твоя информация не само в Европа , а във всички цивилизовани страни карантина означава да си стоиш в къщи.

18

Тия нормални ли са

преди 3 години

Суперзаразителя да си седи вкъщи та да зарази близките си. Вижте в Европа как тестват бе главанаци скапани. А тия милиарди за вируса Борисов къде ще ги дене? А сме получили 300 милиона за 60:40. КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ЕС???????

17

dp

преди 3 години

До АнонименПроблема е че личен лекар при съмнение не може да назначи дори тест - следователно просто казват на пациента - най=вероятно си болен, ако искаш, ходи плати 100 лв за тест и ще те заключат, или просто си ходи и се лекувай, ама ако не се самоозаптиш може и да позаразиш този онзи.

16

Анонимен

преди 3 години

А ако дете в училище е суперзаразител и зарази повечето клас и учителите?Тогава какво правим?

15

V

преди 3 години

Сега имало бум на бързите кредити. Да вземат на заем за тест :) Нали са европейци сега .

14

Анти маскаджия

преди 3 години

Абе идеята е да се правят още и още от псевдотестовете и машината за пари да не спира да се върти. Едва ли не тестовете да станат задължителни за населението щото видите ли имало някакви си супер заразители без никакви симптоми и тръндири мъндири.... Айде я фак офф!

13

Анонимен

преди 3 години

Личните се опитват да се намесят в парите за първа линия.Все едно севте лекуват инфекциозни болести. Случай с тежка клиника, може да го транспортира да болница линейка. В болницата ще му направят тест. Лекия ще чака РЗИ в къщи. Така или иначе е болен, за къде се е разбързал.За приходящи и без личен лекар се откриха специални кабинети. Изобщо за какво се пъне този личен. Има си добра практика, що иска да я затрие.

12

Анонимен

преди 3 години

Така се "спасява" туризмът със статистика, по метода на министър Николова. Правим трудно достъпни тестове и тестваме само здрави, без никакви симптоми и постигаме нечувани резултати базирани на този метод, с друго име заравяне на главата в пясъка, а именно там Николова иска да бъде всяка глава

11

БАНко

преди 3 години

Къде изчезна кандидата за президент на ТИКВАТА с черните лампази и чувалите за трупове ???

10

Мен

преди 3 години

Така сега да обощим. Плащаме всеки месец здравни осигуровки. Когато идем на лекар няма направления и ако трябва да ни изследват ще трябва да си платим. ДА АМА НЕ - АЗ НЯМА ДА ПЛАЩАМ ДВА ПЪТИ.