31

Анонимен

преди 3 години

Продадох си стария Macbook, взех му 1800 лева, което беше пак с 200 лева под пазарната за момента цена, а като нове беше 3600, а тея, моля те ме съсипаха. Фирма да съм имал. ДДС да съм плащал. ЕТ да съм бил. Търговски регистър. АЛОУУУУУУУУ! Продава лична вещ, от която нямам нужда. Не, не съм я купил, подариха ми го от работа, като му изтече гаранцията, вид бонус. Тъй като нямах нужда от него, какво да го правя? Да седи на шкафа и д аси изгуби стойността? Или да набутам 1000+ лева за регистрации?

30

Анонимен

преди 3 години

До овциква търговия бе, 167 лв. на месец са 5-6 лв. на ден оборот, в най-добрия случай 3 лв. печалба -един хляб и едно кисело мляко. До там ли паднахте бе

29

ганьо

преди 3 години

и на мен ми звъняха в четвъртък2000 лв съм ги натрупал с продажбата на 1 часовник, телефон и 3-4 дребни нещакакъв бизнес, тия са ненормални

28

Анонимен

преди 3 години

Икономиката е зле и ще компенсират с данъци, глоби, санкции...

27

Анонимен

преди 3 години

До овци 29Не можеш да търгуваш безразборно ли? Търговците по кооперативните пазари издават ли касови бележки? Как се отчитат и кой ги проверява? Наредили кашони с банани, портокали, лимони... може би са земеделски производители и си ги берат от задния двор...

26

Койчефф

преди 3 години

Как ще докажа, че вазите, шивашката машина, газовия котлон, секцията от комунизма са мои? Защо трябва да плащам за справка, която НАП иска, те да си се разбират с куриера, нали имат постоянен мониторинг? Да не говорим, че много хора си внасят техника извън ЕС, ползват я малко и след това я продават. Само създаваме калабалък за дребния потребител. Междувременно доказаната измамница МЕГЗ има 50+ фирми, за да скатава ДДС.

25

Анонимен

преди 3 години

Тея ме интересува дали не са изгладнели! И какво аз продадох 2 чифта гуми с джанти и 2 лични телефона и се връзва над 2000 и ще ме търсят така ли? Дребни душици, на които Герб е поръчал да тормозят хората и да вземат всяка стотинка. Какво са 2000 лв на година? 1000 евро!!! По 80 евро на месец! Уау, вземете ми и гащите че съм взел 2к от лични вещи! Смешници!

24

Финансист

преди 3 години

Значи ако продаваш над 166 лева на месец трябва да се занимаваш с данъчни. Стотинкаджии.

23

Saki

преди 3 години

Да кажем максимум 100 хил.търговци,което е нереално. По 2000 лв.оборот с 20% ДДС....дефакто 40 млн.условно. А това ,че Горанов ,Бойко ,Менда и компания ,не събраха 700млн.от хазарта,някак си данъчните го пропуснаха. Да завъртят един телефон на Влади,да го питат къде са тези 700 млн.

22

Анонимен

преди 3 години

Не съм чул в Германия на битпазар или в Ebay ако продадеш нещо да му платиш данък.

21

Ф.С.В.

преди 3 години

При условие че съм си купил нещо -примерно велосипед- значи съм си платил ДДС а магазина е платил Данък Печалба - и един ден го продам по Еконта и -после ПАК ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ДАНЪК ПЕЧАЛБА?? СТРАННО!

20

Каскет

преди 3 години

Моите лични вещи са ми в нощното шкафче, не ме закачай те!

19

Ф.С.В.

преди 3 години

Има касови бонове които за няколко месеца избледняват! _Затова ги снимайте!

18

Дебелян Глиганеевски

преди 3 години

Има да се учите от батко си Делян, със стария опел и живеещ под наем . Пазете си касовите бонове, да доказвате че веща е лична. Добре ли е, мишоци?

17

Ф.С.В.

преди 3 години

Скубането на бедняци тече с Пълна Сила- Хазната е празна и требе да се краде!! Очаквам данък на ел тротинетките и пътна такса -щото ползват алеите!! Държава с Бирническа Хашлашка политика -доникъде няма да стигне!! -Преди време искаха да слагат водомери на кладенците -щото водата била държавна!! Вс едно те са ви направили кладенец в двора!!

16

Данък върху данък

преди 3 години

То жалкото и страшно бъдеще се очертаваше още преди влизането в НАТО и ЕС, обаче в софето го търпяхте тулупа и като секретар на МВР и като кмет, а сега, след като сф се напълни със цъpвyли от половината страна, гражданските протести били слаби и местните ceляни не ги подкрепяли.

15

Анонимен

преди 3 години

Който не е доволен, да излиза на улицата! Иначе ви чака гладна смърт. Никаква милост за тези, които се гърчат, но не смеят да се противопоставят на герб! Нито стотинка не давам за просия , смс-и и благорворителност! Всички на улицата! Свободата не иска рев, иска Караджата!

14

Келеш

преди 3 години

Крайно време е да погнат всичките незаконни търговци от facebook, instagram и т.н. Да започнат да си плащат данъците, а не да хитруват!

13

Анонимен

преди 3 години

А кюлчетата на Тиквата кога ще ги проверите? НАП са герберастки ***, пълна чистка и съкращения на макс догодина!

12

Ф.С.В.

преди 3 години

Един велосипед и един телефон правят над 2000 лв -И какво ?/ Трябва да платя Данък печалба ?? Пародия!! В Италия една *** чанта на някоя Световна Марка е от 500 до 2000 евро и нагоре- За какъв стандарт говорим?? Да търсиш някой който е продал нещо за 1000 евро))) Направо Жалка държава!! А Кюлчетата си седят в "Тишината"