201

Връщат се....

преди 3 години

ЩОТО СА ГИ ИЗРИТАЛИ ОТ РАБОТА.НИКЪДЕ НЕ ОБИЧАТ НАВЛЯЦИТЕ.... ОСОБЕННО СОЦ-ОТПАДЪЦИТЕ!

200

Друг вариант - 2

преди 3 години

До IT-спецАко чакаш тук нещата да се оправят по пътя на естественото узряване на гражданското общество, не знам дали ще дочакаш това да се случи в рамките на твоя живот.Защото онези държави, които си опознал, са направили буржоазните си революции 200 години преди нас и освен това не ги е газил социализъм, който да прекъсне естествения процес на развитието на икономиката и на свързаните с нея взаимоотношения, които косвено формират и бита.

199

Друг вариант - 1

преди 3 години

До IT-спецВръщат се поне 50 000 като теб, които имат стабилни професии, натрупан опит и вече са се доказали. Много амбициозно повеждат битка, за да наложат и тук такъв ред в трудовите взаимоотношения, а също и в бита, на какъвто са свикнали в уредените държави. Няма да е лесно, но за няколко години ще има видими резултати, защото много добре ще знаете какво целите да направите и как да стане то.Вариантът, предложен от теб също ще се осъществи, но по пътя на естественото узряване, а то бавен п

198

Истината

преди 3 години

Абе те сигурно всички искат да се върнат...ама няма да го направят :)

197

IT-спец

преди 3 години

да, ще се върна когато:оправят инфраструктурата, намалят корупцията, оправят здравеопазването и намалят бюрокрацията, както и искам да видя силни синдикати които да защитават правата на работещите, също и независима спец прокуратура.Това като за начало е ок и бих се прибрал ако това се оправи или има поне 60% прогрес, имам 8 години опит в логистиката, 2 години в одит, и 10 години като IT спец така че немисля че съм ниско квалифициран и мога да съм полезен в няколко сфери.

196

Анонимен

преди 3 години

Унгарците си стояли в държавата. Няма граждани от бившия соц., които да си стоят в държавата. Не знам този коронавирус да не им отреже пътя. Светът е на кръстопът за добро или зло.

195

А не

преди 3 години

Да си стоят при богатите и да им мият Д-та!Ние ще си живеем както си знаем!Нещем да ни учат наследници на другарите,учещи в Хага!И тука знаем,как се псува по европейски!

194

Анонимен

преди 3 години

Децата ми с сигурност няма да се върнат защото израснаха навън, мои познати се върнаха с някакви чисти намерения след години навън и се стопиха в българското ежедневие. Някакси не ми се връзва за какво да се връщат тези 1/3 българи? За по висока заплата, за по добра соц. политика, за по добър начин на живот или за по добро мед. обслужване? Сори, не ставайте смешни. Ще се върнат след време хората взели добри пенсии навън да си ги харчат в БГ. Това е!

193

kiki

преди 3 години

Няма какво да се лъжем, бил съм там и съм работил.95% от нашинците изкарват между 1200 и 2000 евра чисто по карта след данъци.Тава като погледнеш от тук са много пари на куп на месец.Но там е скъпо наистина, наеми, тол такси, транспорт също е скъп, Услугите да не говорим.Пряко сили, живеейки като скот и не харчейки почти нищо за себе си можеш да спестиш 800евро на месец,ако си с деца и 500 трудно ще спестиш.За това повечето комплексари се радват че тук е зле за да оправдаят скотския си живот там

192

ДаНеСиКривимДушите

преди 3 години

Човек се радва на добре уредена държава само ако си е извоювал добри позиции в нея - работа с прилично възнаграждение, възможност да има уютен и удобен дом, вписал се е в социална среда, която му допада, а децата му са добре приети от съучениците си и имат перспектива да получат качествено образование.Всички останали нашенци, които не са успели така да организират живота си в странство, се мъчат там за да оцелеят или за да изхранят близките си. Биха се върнали, ако имат тук добре платена работа

191

Ванката

преди 3 години

И 2/3 са готови да напуснат страната.

190

до 172

преди 3 години

какво можеш, имам фирма с 20-25 служителя, търся и други

189

Анонимен

преди 3 години

заплащане от 18 лв/час и нагоре според професията и бранша , лична здравна застраховка , лична пенсионна застраховка , премахване на тавана на пенсиите , реформи в мвр , съд , прокуратура , образование и здравеопазване , намаляване на бюрократичния и чиновническия апаарат и изграждане на работещо електронно правителство и услуги .това за начало и ще се върнат .

188

Нали се сещате

преди 3 години

коя е тази 1/3та. Хич да не се връщат... Имаме си достатъчно общи работници цвет...кожи, берачи на ягоди, гледачки на бабички и друга нискоквалифицирана маса.

187

Minuva42

преди 3 години

търся спешно двама изпълнителни директори от Австралия!Дано повечко такива се върнат!

186

Анонимен

преди 3 години

Това са мокрите сънища на така нареяения "бизнес" в България , че някой видиш ли изкал да се върне в България , за да може те да го правят на мaймуна .Айде мерси

185

Анонимен

преди 3 години

Значи за едне може, а за други не може гъвкава заетост. Визирам "летящите професори", макар че не съм от тях. Но си е същата работа. Няма да се оправим, докато прилагаме двоен стандарт към хората и професиите. Вярно е, че сме безкрайно консервативни и затова затъваме.

184

емигрант

преди 3 години

Учител съм по професия,но работя като готвач в Германия. Когато мога да получавам повече като учител в България, отколкото като готвач в Германия ще се върна с огромно удоволствие! Жалко само, че децата ми няма да се върнат НИКОГА, защото вече са германци!

183

Анонимен

преди 3 години

Явно имат предвид Черепа !Той нямаше и да бяга, ако не беше го прогонил Гешев, ама Радев ще го върне на бял троянски кон, че му се пуши пура !

182

Анонимен

преди 3 години

Който е видел евро, паунди и долари, не ке да се завръне в Тикволандия