34

Анонимен

преди 3 години

ДДС е най-честния капиталистически данък, но българите са прости и го опорочиха.

33

Анонимен

преди 3 години

Този данък по мои наблюдения е за да кара хората да водят двойно счетоводство в противен случай ще са принудени да фалират.

32

Анонимен

преди 3 години

Сигурност, образование, здравеопазване - в окаяно състояние в целия свят. Само за богатите които не плащат данъци или плащат данък дивидент 2-5%, а бачкатора плаща 70-80% на държавата от това което изкара.

31

Анонимен

преди 3 години

Може ли договор да не се спазва?

30

Анонимен

преди 3 години

Този данък не е никак нов за капитализма. Германия и Франция още от 50 те го въвеждат. Въпроса е че у нас всяка една практика се опорочава и в крайна сметка ефект няма а и държавата е ощетена, за сметка на фирми, олигарси и тн като няма контрол

29

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДанъците са съществена част от договора на гражданите с държавата. Държавата ни осигурява определени неща, от които имаме нужда (сигурност, образование, здравеопазване...), а ние плащаме данъци.Аз не си спомням да съм подписвал дововор с държавата. И дори и да има - ако държавата не го спази и пътищата, училищата, сигурнота, здравеопазването е в окаяно състояние - тогава трябва ли да плащам данъци по неспазен договор?

28

Анонимен

преди 3 години

"Акцизите се наричат данъци на греха, защото облагат вредните и луксозни продукти и услуги", казва проф. Румен Брусарски...===Професоре, дрънкал сте глупости. ДДС се налага върху ВСИЧКИ стоки, дори лекарства, книги, всички видове храни, и т.н., както и върху всички продукти от първа необходимост. Това ли са "вредните и луксозни продукти и услуги"? Откъде ги намирате такива професори?

27

Анонимен

преди 3 години

по времето на лошата римска империя българите (траки по това време)са плащали 1-3% данък.По време на лошата османска империя българите са плащали от 10-25% данък.А СЕГА по времето на на добрата Американска империя българите плащат 50-60% данък.Вие си преценете дали сега сте роби или ние.

26

Анонимен

преди 3 години

Бяхме сред 30те най-развити икономики в света 70те години, така прогресира държавата за 30 години социализъм. А при демокрацията след 30 години България е в тотална разруха. Но както са казали някакви източни мъдреци - два пъти в една река не може да се изкъпеш, социализмът не може да се върне, а демократичната мизерия ще става все по-жестока и народа все победен и ще работи като скот за препитанието си.

25

Ако си

преди 3 години

купя тивилизур за иляда лева, двеста от тях реално отиват за д-та.......ей туи е дедисето, адски много пари се събират в тая д-ва, а насреща дедов с брада.

24

Землянин

преди 3 години

Предлагам на земята да ни дойдат от некъде едни хора, които не крадат и тях да си ги избиреме за политици и те да не крадат и по цялата Земя да се премахне ДДСто!

23

Анонимен

преди 3 години

Данъците са съществена част от договора на гражданите с държавата. Държавата ни осигурява определени неща, от които имаме нужда (сигурност, образование, здравеопазване...), а ние плащаме данъци.Само че, аз не помня да съм се договарял с държавата да имам мафиотско управление, рекет и столетие на ромското включване.

22

Фърфуй

преди 3 години

Без данъци - няма как да има бирници. Без гладни борници не може да има беден народ. А без беден народ няма как да има богати.

21

Анонимен

преди 3 години

Държавата спокойно може да функционира и да просперира без почти никакви данъци. Спокойно може да се премахнат всички други акцизи и данъци и да се остави само 5-10% ДДС върху всички стоки и услуги. Да, но тогава няма да може да се краде. Няма да има остатъци и излишъци. Системата ще функционира при максимална ефективност без никакви утечки. Няма да има големи администрации, и раздути министерства. Ще трябва и да спрем колониалните си данъци.

20

Анонимен

преди 3 години

Защо да плаща търовеца, това е данък за купуване на стока, а не за продаване. Търговеца продава и плаща данък печалба.

19

Анонимен

преди 3 години

Приятели, хайде кажете сега приятели, като дойдат изборите кого ще си избем на мястото на омразните ГЕРБ и Бойко Борисов, хайде приятели, кажете кого ще изберем?

18

Анонимен

преди 3 години

Потребителя плаща, търговеца не плаща. Или ако е хотелиер плаща 8 процента евентуално.Една корумпирана в бг схема. Плащаме на Боко пълното шкафче

17

Анонимен

преди 3 години

Еми нали станааме капиталисти, навсякъде при капитализма има ДДС, въведен е най-първо във Франция през 1954 година. Капиталистът не обича да плаща данъци, има пари и може да си купи политици и да не плаща, а държавата трябва да строи училища, пътища, болници - иначе революция и размирици, а пари от къде - ами от къде - от бачкаторите, ето от къде - искаа да си купи нещо бачкатора, добре, но дай 22% от стойността на държавата, иначе не може да купуваш храна и каквото и да е.

16

Анонимен

преди 3 години

Чекмеджета лесно се не пълнят...

15

българин

преди 3 години

ДДС то е един измислен данък.На " демократичните правителства" след 1989 г Който никой до днес Не знае къде отива! През социализма такъв " данък" НЯМАШЕ! И държавата и без НЕГО Прогресираше!-:) Ама нали днес е " демокрация"! Та ни НАВЕДОХА с всякакви " демократични" данъци! И можеш ли да се оплачеш днес пред някого за нещо?! НЕ! А уж е " демокрация"? Да бе! Ама друг път! По лошо е днес И от социализма!-:(