57

Анонимен

преди 3 години

Този политически водевил е за спасение на гласове и депутатски места. Къде бяха 3 години?

56

До Една

преди 3 години

Защото имам достатъчно примери. Майка ми е инженер с 40г трудов стаж взема мин. пенсия защото и загубили документите от едно затворено държавно предприятие.Всичките кадъни от турските села около Силистра, дето целия им трудов стаж е по 2-3 майчинства и са станали пенсионери по болест срещу някое агне вземат пенсии от ранни години.И сестра ми и аз се осигуряваме на максимума от над 10 години, което е по 2-3 мин пенсии на месец, даваме пари на майка и ти мислиш, че трябва да плащаме и още?

55

Анонимен

преди 3 години

До от 53 до 47Само че количеството пари, с които разполага държавата е едно и също. Оттам се взимат и парите за пенсии, и за така наречените други програми.За да има 1 000 лв месечно за всеки млад ром, който не ще да работи, са смъкнати по около 200 лв от всяка трудова пенсия.

54

Една

преди 3 години

А защо се заблуждавате, че вие "работливите" пенсионери издържате "мързеливите" и че социалните служби са нещо друго? И изобщо всички разходи са нещо , което се взима от "работливите" и всички останали, заклеймени като " мързеливи" трябва да ***?

53

Една

преди 3 години

Средствата исках да кажа, извинение, грешка от редактора

52

от 53 до 47

преди 3 години

Затова кой колкото си е изработил без минимална пенсия, може и 0.За социално слабите, които не могат да работят, нямат имоти, нямат спестявания, нямат деца да ги гледат, си има социални служби да им отпускат помощи по други програми, а не за сметка на пенсионерите които са работили.

51

Една

преди 3 години

Разбира се, става дума за хора, чийто единствен източник на доходи е пенсията. Изобщо има доста уточнения. А кой ще осигурява срастват а? Ами за какво е целият този технологически напредък, и защо ще остават без работа по- голямата част от хората?

50

До 53 от 47

преди 3 години

Аз не искам парите, които са си изработили.Но не искам и те да претендират за по-висока минимална пенсия при условие, че имат имоти за да им осигурят повече от луксозен живот. Минималната пенсия се дотира от останалите пенсионери, които да внасяли повече осигуровки. За да взема тази баба реститутка дето не е работила минимална пенсия, трябва друга баба която е изработила за средна пенсия и тя да мине на минимална.

49

До Икономист 40

преди 3 години

Възрастните хора имате еднакви базови нужди.И младите хора имат еднакви хормонални нужди, продиктувани от естествения нагон. Но едни от тях сами си поставят ограничения и създават потомство чак след като осигурят възможност за отглеждане поне на едно дете, а други започват да се размножават още преди да са навършили поне 16 г. и правят това не само за да си удовлетворят сърбежа, но и защото днешният закон веднага започва да им дава пари наготово, за сметка на разумните и градивните.

48

Анонимен

преди 3 години

То има 10 месеца до официалните избори. Кого заплашват?

47

Анонимен

преди 3 години

В България днес се осигурява твърде щедър жизнен минимум в размер наоколо 1 000 лв месечно, но само на неучещи и неработещи лица над 18 г.,ако са с малцинствен произход.

46

Анонимен

преди 3 години

Ако правилно съм разбрал: ако след изтичането на мандата не се увеличи пенсията, край на коалицията.

45

До 51

преди 3 години

И кой точно ще плати за тази минимална сума на година? Пак малкото останали работещи, които и без това никога няма да видят пенсии?От умрял писмо. Благодаря! Предпочитам да давам пари на майка ми и баща ми директно поне виждам къде отиват парите ми.

44

До Анонимен 47

преди 3 години

Не е справедливо да надничаш в канчето на хората, ако имуществото им е придобито по законен път. Трудова пенсия се получава за трудовите приноси на конкретния човек.Това, което предлага "Една" ( 51) е много по-разумно. Има определено ниво на солидарност, което е задължително, за да има човешко общество - да осигуримжизнен минимум на болните и старите себеподобни, но не и да налагаме уравниловка.Вместо това у нас днес се граби от градивните и се дава на лентяите.

43

Анонимен

преди 3 години

Един пенсионер осигурявал се на средните доходи и с пълен трудов стаж, ако се е пенсионирал преди 20 или повече години, пенсията му сега е под 200 лева и взима минималната пенсия. Ако се е пенсионирал преди 10-20 години със средна за тогава пенсия, пенсията му сега е под 300 лева. Това е масовият случай при пенсионерите с минимални пенсии - пенсионери, които са се пенсионирали преди повече години.

42

Една

преди 3 години

А не е ли най--справедливо на всеки човек достигнал пенсионна възраст да се осигури една сума равна на нивото на бедността за съответната година и оттам нататък над това ниво според личните вноски? Не бързайте веднага да заплювате, а помислете. Без никакви добавки за дърва и въглища, само безплатни лекарства за всички, просто едно минимално осигуряване на що годе достоен живот за най уязвимите. Защото все повече хора ще остават без работа и нито няма да могат да наберат изискваните реквизити.

41

До 41

преди 3 години

Енергийните помощи са предимно за онези, които си разпъват катуните или си строят незаконни коптори (или палати) където им скимне. Вземат такава помощ, но пак не си плащат тока! Защото у нас насила е наложена такава "солидарност", за каквато ти агитираш - коректният да носи на гърба си наглия тарикат.

40

Анонимен

преди 3 години

До икономист 40Това, което пишеш, напомня принципите на израелските кибуци. Запитай се защо този принцип не е станал популярен и доброволно възприет в целия свят?Без солидарност не е възможно да съществува човешко общество. Солидарност се наблюдава и в общностите в обсега на фауната. Но не в такава степен, каквато ти предлагаш.Откъде накъде работливият и способният ще носи на гърба си мързеливите и некадърните? В такава общност няма да бъде възможно да се реализира напредък, няма стимул.

39

Анонимен

преди 3 години

Ама как ще увеличавате пенсията бе та това е единствената гордост на Българите че пенсионерите ни могат да оцеляват с 200лв

38

Анонимен

преди 3 години

А колко пенсионери живеят в центъра да София в 3-4 стайни апартаменти за по 150 хиляди евро? Една в нашия вход вече 10 години не плаща такси за вход. В нормална държава да сме я осъдили, да продава апартамента, да си плаща и да ходи да живее в гарсониера в Люлин. Други пенсионери в блока тънат в мизерия ама плащат. Дъщеря им (на която ще оставят този скъп апартамент) от 20г. живее в Австралия, не е дошла да ги види как живеят, нито им е пратила пари.