77

Факт

преди 3 години

Размерът на пенсията на човек пенсионирал се през май 2020 е с почти 10% по-висок от този на човек пенсионирал се една година по-рано през май 2019 при еднакъв трудов стаж и размер на осигуровките и около 8-10 пъти по-голям от първоначалния размер на пенсията на човек пенсионирал се преди 20 години при същия трудов стаж и същият личен коефициент, изчисляван на базата на осигуровките.

76

Анонимен

преди 3 години

Би трябвало размера на всяка пенсия да се преизчислява поне веднъж годишно с новия размер на средния осигурителен доход. Тогава на минимална пенсия ще останат малко пенсионери, които са се осигурявали на минимума и подхода към тях може вече да е различен. Сега повечето пенсионери с минимална пенсия са се осигурявали на суми близки до средната осигурителна сума за България или по-висока, но са се пенсионирали преди повече години.

75

Анонимен

преди 3 години

Бъркате - несправедливостта е друга. Хора пенсионирали се с еднакъв трудов стаж и внасяни осигуровки, получават много различни по размер пенсии, само защото са се пенсионирали през различни години. Разбира се и осигурявалите се на минимума са с минимални пенсии, но те са доста по-малко.

74

Анонимен

преди 3 години

Ако минималната пенсия стане 300 лв. това е близо 40% увеличение спрямо сегашния размер от 219лв. Това е супер несправедливо спрямо всички останали пенсии които се увеличават само с 6.7%. Спешно трябва да се преизчислят всички пенсии с осигурителния доход за 2019г. Така всеки ще получи толкова колкото му се полага според осигурителния принос. Тези които са с много малки пенсии трябва да получават помощи от социалните след подоходен тест и проверка на имотното състояние

73

Анонимен

преди 3 години

Краят на коалицията иде с края на мандата. Сега започват да се правят на опозиция и пак да нападат и обвиняват ГЕРБ за всичо неизпълнено.Започват наново да лъжат електората си, стават опозиция за изборите с профашистки идеи. След изборите веднага се женят отново за ГЕРБ и ДПС.

72

ДА

преди 3 години

Алоу!Пенсията ще стане 300 лева,когато със същият процент се увеличат всички пенсии!Ясно,г-н дупетат!Защото така тия,дето не са работили и внасяли осигуровки ще ме настигнат и ще вземат колкото мен,дето имам 43 години тгрудов стаж и все съм внасял.Мислите с г.зове.те си не с главите си!

71

До една

преди 3 години

За съжаление пари няма, и няма и да има, защото все по-малко хора плащат в системата. Следващите поколения първо всички ще минат на минимална пенсия, а после изобщо няма да вземат пенсии. Проблеми с пенсиопните системи има в цял сеят не само в БГ. Това много хора го видяха и спряха да плащат.Но пък поне работа ще има понеже вече не останаха и млади да работят, та на пенсионерите не им остава друго освен да се хващат на работа.

70

1

преди 3 години

колко удобно на края на мандата, за да може да се бият в гърдите на изборите, колко са принципни.

69

77 съм Една до 70

преди 3 години

Уточнение

68

Анонимен

преди 3 години

Не предлагам подобно нещо, а обяснявам колко е относително да квалифицираш хората като " мързеливи" , и да слагаш себе си в "работливите" и колко е силна омразата ви един към друг.

67

Анонимен

преди 3 години

"Както и 300 лв. пенсия"...и ако 300 е минималната, всички други нагоре трябва да се преизчислят!!!

66

Никола

преди 3 години

Може ли някой да ми каже *** семейство със граждански брак. Всички със 7-10 деца и ги водят самотни майки,а някой които раждат на 12-13години взимат детски,и същевременно родителите взимат детски за тях. Държавата трябва да въведе закон който няма брак няма помощи за децата им.

65

Анонимен

преди 3 години

Мищоци - никога нищо не свършиха.

64

Анонимен

преди 3 години

Сабанов вие сте да лапате до последно от софрата, и една седмица преди разпускането за избори ще излезете от коалицията, и на фона на цените в момента и кога направихте обещанието не 300 а 500 лв трябва да са

63

До 69

преди 3 години

Математиката ви е правилна, но тя няма да се оправи докато все повече и повече хора спират да плащат. Последните 10 години ако знаеш колко познати минаха от трудов договор на ЕОД и се осигуряват на мин. заплата, и колко заминаха в чужбина да плащат там. Ако държавата НЕ спре кранчето на тарикатите математиката ще стане още по-зле.Аз бях оптимист, но ми писна и съм на една крачка от емиграция. Да видим тогава една госпожата дали ще е по-доволна като спра и аз да плащам на 2-3 пенсионера пенсиит

62

Иван Козарев-Балкан

преди 3 години

Кокалицията "Борисов 3" отдавна е мъртва. Още със създаването й. Затова тя не предложи нито едно добро управленско решение, което да доведе до просперитет на всички, а просто нахрани и уреди тези, които си инсталираха свои депутати и министри в управлението. Най-ярък пример за това е Балевски. Той абсолютно безкрупулно се прояви като поръчков политик и министър. Затова основната цел и задача на "Борисов 3" бе да спаси Борисов в политиката! Но и в тази си задача, коалицията се провали!

61

До една

преди 3 години

Аз не вземам пенсия, на 38 години съм, едва ли ще взема някога. И не съм казала, че майка ми е мързелива, майка ми е прецакана, тя го е приела. Но поне е инвестирала в децата си и дават пари за разлика от много други.Вие просто предлагате да прецакаме още повече хора, и за това или да изравним пенсиите на всички или аз и работещите да плащаме повече осигуровки.

60

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 64Тва е популизъм ала бойко. проблема е, че старите стават повече и работната ръка намалява и става все по-необразована (*** дето спомена). Те и да не дават помощи пак ще намаляват парите. математика 4ти клас малко ?

59

Една до 65

преди 3 години

Ами излиза, че майка ви съвсем не е мързелива, обаче такива като вас, които са се осигурявали на максималната и се възмущават, че получават " тавана", я смятат за "мързелива". Не разбирате ли абсурда?

58

До 64

преди 3 години

Да така е, но пробвай ти да вземеш социална помощ с 2-3 апартамента на центъра на София, които даваш под наем, никой няма да ти даде. Много хора си спестяваха осигуровките и си инвестираха парите и сега вземат минимални пенсии наравно с работилите.Защо тогава държавата трябва да ти дава минимална пенсия, която не си изработил?