66

ДДРОнег

преди 3 години

Айде, тик-во, намеси се пак, щото в тво'йта държава нищо не ства, ако не се намесиш лично !!!И болниците са прави, че не те трябва да плащат за тези тестове, а НЗОК или държавата да поеме този разход в тези тежки времена !!!

65

Трябва

преди 3 години

Ами ще го плати ,това трябва да е задължително условие при прием във всяка болница.Ако на съседното легло е твоята жена и бебе, няма ли да искаш сигурност за тях?!100 лева за цигари и кафета може , но за тест не може. Няма безплатно здравеопазване, държавата е в колапс, така че болните и болниците трябва сами да се спасяват. Ако пламне цялата болница и се заразят лекари и други родилки какво правим?

64

Анонимен

преди 3 години

Терор.

63

Анонимен

преди 3 години

Ако тестът беше положителен, щяха да я изпратят вкъщи ли? За един преятел питам

62

Анонимен

преди 3 години

Щом тези тестове са платени значи няма никаква пандемия и никакво извънредно положение.

61

Ванката

преди 3 години

Щом може да се дават по 35 евро на седалка за туристически чартъри с пиянки, държавата значи има пари и за корона-тестове на влизащите в болници - разход в пъти по-полезен!

60

Анонимен

преди 3 години

Айде за момент да си сложите шапката за мислене и да помислите - какво ще стане ако пламне "майчин дом" ? Естествено, че задължително трябва тест за всяка постъпваща жена. Въпросът е кой ще го плаща. Здравната каса такава пътека няма, нито пък предвидени пари. Кой ? Министерството и то изисквало, ама пари не дава ? Кой ? Болницата ? Тя е търговско, не благотворително дружество и трябва да е на печалба, за да плаща заплати на лекарите. Кой ? Или по-скоро защо е така (болници = търг. дружества) ?

59

Кармен Младенова

преди 3 години

От премахването на социалната държава,настъпи перверзната експлоататорска капиталистическа система....Човек за човека е вълк и враг.

58

До 1 ами

преди 3 години

"... много хубаво, кой да плаща, стрина Върба от Бусманци ли ..?... няма безплатни неща в този живот!"Кой реве непрекъснато за ниската раждаемост и за демографската криза ? Родилката винаги е с единия крак в гроба - ще си рискува живота безплатно, за да върти оборота на болницата и да ражда poби на държавата !

57

ей Ристу,

преди 3 години

как така ще слагаш задължително платено условие за спешна помощ? Ами в една катастрофа с хора в безсъзнание няма да ги приемат в болница понеже няма кой да плати теста, ли? Спешната помощ е безплатна, като искат тест си го поема НЗОК... защо на *** се правят безплатни, а за българите всичко е платено? Кой е дискриминиран в случая? Разбира се, че родилката е жертва в случая, тя те е казала, че не иска да я тестват, а че не може да го плати и са й отказали прием в болница.

56

Анонимен

преди 3 години

Бай *** настоява да плаща, той обича да плаща, той иска да си плати и въздуха, който диша и слънчевата светлина. Но го спират разпространените по целия свят стари ретроградни схващания. А ваксината против коронавирус колко ще струва ?Или май, май ще е безплатна ?!

55

Ристу

преди 3 години

Тестът трябва да е задължително условие за приемане във всяка болница! И това трябва да се въведе със заповед от министъра. Не може да рискуват заразни да влизат и да заразяват персонал и други пациенти. Нали така ще пламне цялата болница и ще я затворят. Нали така ще се заразят пациенти, които и без това са с отслабена имунна система и ще умрат. Мислете малко, вместо да изкарвате родилката жертва. В най-добрия случай държавата трябва да поеме цената на тестовете. Но тестовете трябва да са задъл

54

...

преди 3 години

Лекарите искат да предпазят както себе си така и свойте близки. Няма лошо в това нещо особено в такива времена,но това не трябва да става на гърба на хората нуждаещи се от помощ. Има много хора с възможност да направят и 10 теста,но има такива изпаднали в трудна ситуация без финансови възможности. Редно е да се измисли някакво решение на този проблем.Толкова пари се събраха от смс и други дарения,нека се използват и за безплатни тестове.Пенсия 200лв ,а тест 120?

53

До 53

преди 3 години

До 53 Анонимен дарителПарите си ги дарил на ПЕРСОНАЛА на болницата, а не на пациентите. Защитни костюми на пациентите ли ще купят с тях ?

52

Анонимен Дарител

преди 3 години

Защо сте ми сложили минуси, бе ?Както казах аз съм ДАРИЛ 4000 /ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ/ ЛЕВА , с платен за тях данък печалба, на болницата в нашия град.След призив на болницата, съм ги извадил от собсвения си джоб и съм ги дал за да помогна да си купят гащеризони, маски, шлемове и ръкавици и др. консумативи.Няма да търпя с МОИТЕ пари болницата да плаща тестовете на хора, на които телефона им струва 1000лв и ходят по екскурзии на май*ната си, но смятат , че някой им е длъжен.

51

МНЕНИЕ

преди 3 години

Какво толко се е случило ?Жената и бебето са платили за Тест - те трябва да са горди - част от парите им ще отидат за безплатни тестове на Заразените Ромите избягали от Германия .

50

Анонимен

преди 3 години

Къде са милионите от ЕС получени за борба с коронавируса?! В цял свят тези тестове са безплатни, тоест финансирани от държавата. Нали е обявена пандемия?

49

До Никой

преди 3 години

Ха, лекарите били единствените, които трябвало да бачкат "вместо да си гледат децата"... Всички други си гледат децата и не бачкат, нали така. А много хора плуят по тях заради пренебрежителното отношение. Лично аз имам примери, как близки хора (включително баща ми) щяха да ги бастисат поради грешни диагнози докато не се намериха "правилните връзки", та да обърнат нормално внимание. А грешните диагнози произлизат от нехайство... нехайство, когато става въпрос за човешки живот.

48

Анонимен

преди 3 години

И още малко ще поискате лекарите сестрите и санитрките да си ги извадят от джоба парите и да ви го платят този тест.

47

Анонимен

преди 3 години

Значи, като ви насилиха да си купите т.нар. "апарати за обдишване" в колите (дето за никакъв чемeр не стават) - мълчахте.Надупихa ви да карате със светнати фарове при 40 градуса на сянка (резултатът - все повече ужасни катастрофи) - мълчите.Сега за един тест, който дава важно инфо за вашето здраве, за съседите ви по легло в болницата, и представете си - и за лекари и сестри (кучета ги яли, нали?), които ви лекуват - голем проблем за 45 лева!