230

Lan

преди 3 години

Жоро, преди да пишеш, отговори на простия въпрос - коя е високо развита социално и икономически страна, която разчита единствено или поне основно на селско стопанство? И то не модерно, а типа - всеки неговата си нива! Когато посочиш поне една такава страна - смело плюй по комунистите!И на мен ми е тъжно за селото...но времето не върви назад, модерното стопанство е световна тенденция и хората масово са "граждани", защото няма нужда от тях на село! Комунистите са го направили бързо. Иначе - Африка

229

Анонимен

преди 3 години

Това село е в някоя френска провинция, но може и в България да има някое такова

228

До искам на село

преди 3 години

Продавам на 100 м. от р. Дунав китен двор (ок. 5,5 дка) с 10 селскостопански постройки, овощна градина, лозе и оран. Двуетажна къща. Последно ми предлагаха 2000 лв. Ако дадеш 2 лв. отгоре - твоя е!

227

Чичо

преди 3 години

За какво ни са села и хора в тях?Важното е да има далавера,пачки ,любовници,джипове и хотели.

226

Анонимен

преди 3 години

До ГражданинА преди него как беше, по-добре или по-зле?

225

f

преди 3 години

Църквата вкарала холивуд вътре, да предизвикват фалшиви гласове в главите на хората, от църквата мамят хората.

224

f

преди 3 години

Много е важно да антимагнитите колата да не ви катастрофират някъде по българските пътища с електрониките по колата

223

Гражданин

преди 3 години

Ами и по-лошо ще става докато е този премиер.

222

1

преди 3 години

До Искам на село!!!!!Ти да не си от тия, дето "много искам, ама нямам желание"?

221

Lan

преди 3 години

Искам на село!!!!!И аз, но това село го НЯМА! Младите ги няма. Ще обрака децата си на детство без приятели, на еджедневно пътуване по безобразни пътища до училище. Липсва лекар, а и свястна работа за мен...:( Където селата са живи, хората са от контингента.

220

Lan

преди 3 години

236, раждаемостта е най-ниската в ЕС, а отрицателният прираст е от поне 50 години. Ако са ти втръснали децата - лекувай се. Ако не помага - избираш си кое да е село, там деца няма, защото няма препитание за младите.

219

Искам на село!!!!!

преди 3 години

С удоволствие бих живяла в някое китно, зелено, чисто, свежо селце със слънчеви полянки, обсипани с ароматни цветя и билки, с дободушни фермери, дълголетни баби и дядовци, които са видели и разбрали много през живота си, с млади момичета и момчета, галени от слънцето и със замечтани погледи, с песента на птици, красивия полет на пеперуди, аромата на свежа трева след дъжд, на мащерка, лайка и току що изпечен хляб... Но, за съжаление живея в София, в апартамент :(

218

До 229

преди 3 години

Селата са по-екологични от градовете бе, ако всички живеем в големи градове, ще еб*м мамата на природата. Кое е по-добре. Канализацията да събира отпадъците на 1 млн души или в едно село с 1000 души? Пък и на село може да се ползва за тор.

217

Жоро

преди 3 години

До fАлкохол, наркотици или шизофрения?Каква е причината за несвързаните ти брътвежи?

216

f

преди 3 години

До ЖороТи не бъди чак толкоз сигурен че там има много млади хора или холивуд е и там

215

f

преди 3 години

Имало и такъв Иисус, който е учел, че на тъмно трябва да се мрази много силно и почти само да се мрази!

214

Жоро

преди 3 години

Румъния е втората най - бедна държава (след нас, естествено) в ЕС, но пак са много по-добре от нас, защото селата им са живи, пълни с млади хора, и няма пустеещи земи.

213

Жоро

преди 3 години

Комунистите изкараха на сила хората от селата, за да има кой да работи в заводите. И който е живял по врмето на бай Тошо знае, че хората работеха по заводите от понеделник до петък, но акълът им беше на село. И в петък след работа палеха москвичите и жигулитата и си отиваха на село да си копат градинките, лозята и т.н. Само че тия хора остаряха и измряха, а на младите вече не им се връща на село. Те искат да са в града, да взсемат някаква заплатка (най - добре без да работят), и да са граждани.

212

f

преди 3 години

а вие от покварната църква кои сте, че да лъжете хората така долно?!не било християнско да се мрази, дрън, дрън, като не е християнско, що истинският Иисус след като възкръснал, ако изобщо е умирал, избил половината тур-ци и просветнало, ето защо Великден е велик ден.

211

до 232

преди 3 години

Според мен, силно се спекулира с раждаемостта в България. Тя е висока дори! Накъдето и да се обърна виждам деца. В детските градини не можеш да намериш свобободно място. Училищата бълват ученици. В магазини, паркове, молове, просто навсякъде прелива от майки с малки деца. Чак ми втръсна все бебета да виждам на всеки 5 метра.