330

Реалистка7

преди 3 години

Съживяването на селата зависи на 100% от държавническата политика. Но кой ще живее на място което няма имена на улици даже, канализация и водоснабдяване, аптека, здравни пунктове. А какво да се каже за сигурността срещу нсилие и кражбите? Горните липси не са глезотии някакви а присъщи белези на цивилизовано общество За да живееш в момента нормално трябва докато си построиш къщата да си осигуриш водоподаване, канализация, асфалтиране или павиране до някакъв път, сметосъбиране Еее, как бе?!

329

Анонимен

преди 3 години

Снощи към 20ч минавам по центъра на голям град Пловдив, празно, улиците пусти, едно кафе имаше с няколко насядали и един двама с кучета.Къде са хората в 350000 град, къде???България умира бавно

328

Анонимен

преди 3 години

Крадливите кметове пресушиха селата!!!

327

Анонимен

преди 3 години

Всичко си е било камшика, що да не си го бия и аз

326

Анонимен

преди 3 години

Това е от доброто управление на двете големи в последните 20 години

325

До 328

преди 3 години

Че то Анлия , с изключение на Лондон , си е едно голямо село ?! Само дето там му викат кънтрисайд , и за разлика от нас си го уважават

324

Мъдрец

преди 3 години

Това беше сравнително дълъг процес обхванал цял свят. Сега на много места - къщи за по 1 евро, изплащане на заплати само за да стоиш на село,... може да да намерят такива примери навсякъде в развития свят и Европа по конкретно. Но ми се струва че тоя процес завърши , светът се променя и все повече се цени природата и близостта й. Индусриализираният и небостъргачите не са така съблазнителени

323

До 343

преди 3 години

Хаха ,... светът се променя. Ако искаш да си припомниш това време намини към Кралството, например. Е поне ток има

322

ГРОБ

преди 3 години

Имаме воля!

321

Анонимен

преди 3 години

338,В селото, където имам вила, имаше такъв "център". Една медицинска сестра, дето освен да ти слага бинт, ако се порежеш, и да мери кръвно, друго и да искаше, нямаше много какво да направи. Дето се вика, с нея и без нея - все тая. Ако ти има нещо сериозно, те пращаше в града, ама то това ти и без нея си го знаеш.

320

Анонимен

преди 3 години

Обективно,Тия опорки вече не връзват, брат. Не се хаби. Ся, ако ги разправяш някъде в младежкото БСП, може и някой да ти се върже. Ама другаде - надали. Старите помнят, младите не ги интересува.

319

До Обективния

преди 3 години

Ми той и затова фалира бре, умен. Всичко на дотации, ама в един момент лъсва дъното на кацата.В София през зимата вали сняг, парното с чугунените радиатори надуто на макс. /май че нямаха регулатори/.Скапваме се от жега и какво правим? Отваряхме прозорците, че от жега не можеш да заспиш.

318

До Обективно

преди 3 години

Да, можеше да напусне страната, но нелегално. После го обявяват за невъзвращенец и разкатават фамилията на семейството му. Поради тази причина малко рискуваха да избягат. Впрочем познат направи опит и беше разстрелян на границата.

317

1

преди 3 години

До Обективно"Който е искал си е тръгнал от дъжавата"Я пак?

316

1

преди 3 години

До ОбективноВсъщност, не само сме "чували" но и сме го преживели. Имаше и режим на тока, и ограничени доставки, и липса на хранителни продукти и дори купони (и не говоря за тези през 90/91, а преди това).

315

Обективно

преди 3 години

Колко от хората можеха да избират дали да останат или да напуснат страната до 89та?Не беше толкова лесно пътуването в чужбина както днес, но който е искал си е тръгнал от държавата, достатъчно дисиденти има сигурно ги знаеш по-добре от мен.

314

1

преди 3 години

До до 335/338На 58 съм.

313

Обективно

преди 3 години

Затова държавата фалира няколко пъти по това време????Тези фалити не знам кой ги измисли 30 години след края на социализма в България. При "фалиралия" социализъм жените се пенсионираха на 55 години, а мъжете на 60 години. Билетчето за трамвая беше 6 СТОТИНКИ а не 1,60 ЛЕВАНякой да е чул и видял при "фалиралия" социализъм хората да стоят на студено, защото не могат да си платят парното??? Някой да не може да си купи лекарства??? В болницата да ти искат пари за операция???

312

Анонимен

преди 3 години

До ОбективноКолко от хората можеха да избират дали да останат или да напуснат страната до 89та?

311

до 335

преди 3 години

Не знам на колко години си, аз съм на 40+ и много добре си спомням, че кабинети в сгради тип здравен център е имаше и се обслужваха от здравни местни специалисти. Но ти вероятно не си бил роден/а още, за да го знаеш.