64

Факт

преди 3 години

След шока , шведите са променили стандарта - вместо "шведска тройка" вече практикуват "шведска двойка". Икономии, брачед ! Това е соц. икономиката.

63

Хе,хе!

преди 3 години

Били шокирани ! Браво бе ! Че да бяхте прочели какво се случва на държавите , които са управлявани от социалисти - слечват се фалити ,катастрофи !!! Ми , четете ,бе , *** шведи ! Вие сте си натресли социалистическо управление , вие си носете последствията !

62

М7

преди 3 години

Нормално е да затънат повече от държавите въвели стриктна изолация!При тях епидемията започна преди България, Гърция, Чехия, Словакия.С днешна дата в тези държави има 0 починали и символична бройка заразени, а в Швеция епидемията е далеч от затихване - 600 заразени и 96 починали! Коментара е излишен! Когато цифрите говорят и боговете мълчат! И от 1 юни някои държави отварят за туризъм, а в Швеция никой нормален няма да стъпи поне още 2 месеца!

61

Анонимен

преди 3 години

аа, дойче веле ли,добре, фейк нюз

60

Анонимен

преди 3 години

Не знам дали на Бьорн дядо му е мъртъв, не съм се интересувал, но за Бьорн имам една съветска поговорка - "Пенсионерите пред блока си говорят как след година-две ще има смъртоносна ядрена война." :)

59

Анонимен

преди 3 години

Живи да ги ожалиш. Минималната им заплата 300 евро, средната възраст на мъжете е малко над 70 г., някои от най-големите ромски гета са в Стокхолм и Малмьо, кралят им е чел една книга в живота си, повечето им ученици са функционално неграмотни, а в университетите приемат срещу декларация, подписана с палец. Мъка.

58

Анонимен

преди 3 години

Сигурен съм, точно както долара падна. Тия неща как Западът залязва ги слушам откак съм роден. А иначе добре го описа - доста от нас наистина живеят като го.***, само дето се кискат, че на Бьорн дядо му починал. :) Малките радости на сиромаха - на комшията мерджана има драскотина.

57

.

преди 3 години

Швеция и Русия са дошли в жал.кия български сайт да молят за пари. :))))Защо ли? :))))Пари няма да има, Ковидът е вечен. :))))

56

Иванов

преди 3 години

Въобще не мъ интересува какво правят в Швеция.

55

Анонимен

преди 3 години

Очевидно скоро и шведските пенсионери ще спят с брадви под възглавницата и ще държат разфасован лос във фризера. :)

54

Анонимен

преди 3 години

Кои експерти по-точно?Нашите от коментарите ли?

53

Анонимен

преди 3 години

Аааа,дойче веле и блиц нюз е едно също.Пълно със сензации

52

Sata NATO

преди 3 години

Каквото и да им се случи, не са имали т-пак, който да ги плаши с детски площадки с трупове, не са имали *** професор, който да прави маймунджалъци от миманса, не са имали полиция, която ги варди като го ***. Тоест, правителството им се е отнесло с тях като с хора, а не като със скотове.

51

Анонимен

преди 3 години

Господ рано или късно наказва високомерието.Да, затова се топим като ланския сняг, иначе гледаме на шведите в канчето.Само дето те са 10 милиона и нарастват, а ние сме няма и 7 вече и само наливаме акъл кое как трябва да става :)Пенсионерите ни спят с брадви под възглавниците из селата, ама им броим труповете на тия.

50

Стар набор

преди 3 години

Швеция не е тази социална страна за пример в Европа, каквато беше през последните десетилетия на миналия век. Ако се раходите из Стокхолм, Малмьо или Гьотеберг, ще срещнете поне толкова новодошли "гости" колкото и руси, бели шведи. А последните с толерантността си и наивната представа за хармонично съжителство, ще бъдат полека-лека притопени. Социалната им система отдавна не е старата, няма кой да плаща - ИКЕА не плаща данъци в Швеция, Волво и Скания се разпродадоха или залязаха (камионите).

49

до 36

преди 3 години

Пропуснал си "Шведска тройка" ( от времето на Слънчака през 80-те) и "Шведска маса" (т.е. открит бюфет, като при ол инклузив хотелите ).

48

Стар набор

преди 3 години

Ами то и в другите страни от ЕС, вкл. България, БВТ ще се свие със 7% или повече.България също зависи много от износа, който също намаля. Швеция внесе страшно много емигранти през последните 5 години и социалната и система не може да издържи, а проходите в хазната намаляха, тези 11% млади безработни хора са без образование, дошли от Близкия Изток и Африка. Това, че не взеха рестриктивни мерки срещу Короната не им помогна икономически, жалко за многото жертви на вируса.

47

Анонимен

преди 3 години

Значи над 4500 трупа за едното нищо.

46

Silvia

преди 3 години

Разберете ме най-накрая - Той съм Аз. И не ме карайте да Ви го повтарям, защото ще стане НАИСТИНА СТРАШНО.

45

Анонимен

преди 3 години

До 44:Вече упоменах, че Господ наказва наглостта и високомерието, скъпи ми Бьорн. :) Не ме карай да повтарям, щото и без това дните ти са преброени. :)