229

До 244

преди 3 години

Аз бях чел за тази случка. Той я е ритнал защото, я е видял да се целува с неегро. Колко е вярно не знам, но да, ром е.

228

Анонимен

преди 3 години

До до 238 от 235Опита не се ли трупа, както ти си натрупал твоя в Сименс и АББ? Сигурен съм, че си познаваш бизнеса, но не би ли трябвало да вземеш млади хора които са ти нужни и да ги обучиш? Разбира се, ако целта ти е приемник винаги можеш да мислиш някой от доверените ти хора на които им остават 5-7 години до пенсия да поемат, пък след това някой от по-добрите които идват отдолу. Има начини, ако това е целта.

227

Анонимен

преди 3 години

До друг пътДа, обаче откъде да знаят такива като ахахаахахахахаа -предизвикващия реакции, който поучава хора живели с години в Германия какво е там, че чак и и "ГерманияТА" казва.Да падне човек от смях.:))))

226

Анонимен

преди 3 години

До Ха, ха,ха,хааааааааа"..... научи езика и поработи там па тогава ..."Ама, аз съм завършил немски университет. Сестра ми е омъжена за германец. Моля те, обясни ми какво не разбирам.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

225

Анонимен

преди 3 години

Това което никой не разбра от статията е, че германците нямат идея, че това се случва. Те просто наемат източноевропейски работници, които са готови да бъдат третирани като животни за някое евро в повече, от колкото в родните им държави.

224

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

ЩО , КВО МУ Е НА КАПИТАЛИЗМА ??!!МЕНЕ МИ Е ГОТ ПРИ НЕГО....ХА,ХА,ХААААААААААААААА...

223

Енгелс

преди 3 години

нали искахте капитализъмами това е капитализъм

222

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

ЩО ,БЕ ....МЕСОТО ТУКА ДА НЕ БИ ДА Е ЕВТИНО...??!ЗА НЕМЦИТЕ СЪЩО Е СКЪПО , НО ТЕ НЕ ЯДАТ СУБПРОДУКТИ , КАТО *** ИЛИ ИМИТАЦИИ НА СКЪПИТЕ КОЛБАСИ!НЕМЕЦА КОНСУМИРА ИСТИНСКИ КОЛБАС ОТ МЕСО , СОЛ И ВОДА!ТУК , БЪЛГАРИНА КОНСУМИРА , КОЛБАСИ С МАСА ДРУГИ ДОБАВКИ , ОСВЕН СОЯ И ВОДА КОЕТО Е ПЪЛЕН *** ЗА НОРМАЛНИЯ ЕВРОПЕЕЦ!НАШИТЕ СТАНДАРТИ СА МНОГО ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ТАМ И КАЧЕСТВОТО СТРУВА ПАРИ, ДОКАТО БЪЛГАРИНА ИСКА КАЧЕСТВО АМА АКО МОЖЕ "БЕЗ МНОГО ПАРИ"!НЯМА ТАКОВА НЕЩО!ХУБАВОТО СТРУВА СКЪПО

221

юбералес

преди 3 години

За всичко са виновни германците. Поне през последните 80г.

220

Анонимен

преди 3 години

Ако германците ядат скъпо месо, тези, които мизеруват там, ще мизеруват тука. Нали от мизерия са отишли да се хванат на такава работа?

219

абе

преди 3 години

Василева, писачко, те не мизерстват, за да ядат германците евтино месо, а защото не им дават заплати, за което е виновен работодателят, не германците. Искаш да кажеш, че всички германци са се наговорили, така ли?В тая "медия" "журналистиката" отдавна копае дъното.

218

Tito

преди 3 години

Важното е какво е в нашето самосъзнание. Трябва да бъдем фокусирани върху себе си, а не да мислим кой какво мисли за нас. Няма да угодим на света, а и не е йеобхидимо. Българите са прекрасни хора, а всички онези, които се прехласват по всички останали нации, са наясно, че прекалено идеализират. Но интелигентните хора са реалисти. Видели са достатъчно, за да се подават на словесни манипулации Хубава вечер!

217

продължение

преди 3 години

не показват успелите етнически българи, а само оная другата част от сънародниците ни, които в по-голямата си част не се интегрират и се надяват на социална помощ. Но и между тях има вече по-свестни. За жалост оня дето блъсна украинката по стълбите в метрото в Берлин още е в съзнанието на германците.

216

до Тито от АзГ

преди 3 години

Е, сега каза нещо много важно - липсата на самочувствие, което при германците е доста в повече от реалните им способности. Германецът живее под наем, но съжалява българина, коити има собствен дом, най-често повече от един. Имам личен опит от миналото.Освен това германецът трудно приема, че образован човек, дошъл с два куфара от ИЕ, може за няколко години да го настигне и задмине - както в службата, така и в личното благодентствие. Истината е, че масовите месии носят отговорност, те не показват

215

Анонимен

преди 3 години

На когото му харесва животът в Германия, нека да работи и живее там. Но да хулим България и българите, ето с това трябва да спрем. Това е поведение на хора с ниско самочувствие, което те самите си го създават, но се опитват да насадят подобно и на останалите. За щастие обаче това е мисия невъзможна. Българите се справят и ще продължават да се справят. А тези, които обиждат и пишат единствено негативизми във форумите, никога няма да се чувстват добре в нито една държава. И спрете с тази политика.

214

до 238 от 235

преди 3 години

Да, така е. Аз съм инженер и тук в Германия преди 22 години създадох фирма за приложен софтуер за рафинерии, хим.заводи, ел.станции и прочие. Преди това събрах достатъчно опит в Сименс и АББ. Сега съм на 65 и не мога да намеря желаещ да поеме фирмата, децата ми имат други специалности и се реализираха много добре. Най-добрите ми специалисти гонят 60-те и работят от самото начало с мен. Младите са факири със смартфоновете си, но не знаят как работят АСУТП-тата (системи за автом. управление).

213

Tito

преди 3 години

Напротив, за съжаление и немците крият доходи. Уважавам ги донякъде като нация, но останалите народи по нищо не им отстъпват. Трябва да спрем с това ниско самочувствие. Всяка нация си има и плюсове, и минуси. Така е било, така и ще бъде. Няма идеални хора.

212

АзГ

преди 3 години

Още по-големи тарикати от германците са холандците. Последните притежават огромни ферми за по стотици хиляди пилета и *** в Германия. Замърсяват околната среда с отпадъчните продукти, имат и стотици хиляди декара земеделска земя в Германия (Долна Саксония, Бранденбург и Мекленбург), която обработват интензивно с огромни количества пестициди. Но все пак не може да се отрече германския технически гении, благодарение на който страната е напреднала чрез огромния износ на машини и оборудване.

211

Анонимен

преди 3 години

до 235Това е много вярно за работата. Живея в Германия и скоро търсих майстор да прави ремонт на терасата със смяна на настилка и т.н. и нямаше, просто не отговарят, нямат време в следващите 6-8 месеца, което мен не ме устройва, защото искам да се ползва лятото и още много примери как няма кой да ми свърши майсторска работа. Работя в офис, там също трудно си намираме хора, финанси и ИТ. Там търсиш, няма кандидати, тези, които наемаш не стават и нямат опит. Не знам къде са свестните работници

210

redordead

преди 3 години

Тито от Тити Папазов ли е?Ама като е толкова лесно според теб, направи ти една кланица в България, работи с Българи и давай заплатите, които тия дават в Германия...Да не говорим, че реално това, което пишеш, дори да е в части вярно каквко означава - източно европейците са кухи парчета и работят за без пари за германцските пенсионери - е, то кой е луд - тоя дето яде баницата ли?