209

Tito

преди 3 години

Не "любимецът от Банкя" ще го направи, а самият ход на човечеството, в т.ч. и самите немци. Извънземните не са немци и англичани. А пък който толкова им се кланя, да си седи при тях. България ще се справи и без чуждопоклонници и комплексари.

208

до Тито от АзГ

преди 3 години

Донякъде си прав, няма кой да им обере аспержите и ягодите, ако не са източноевропейците. Но за разлика от нас, германците не се опитват да крият доходи и да не плащат данъци, а тези са както знаеш, най-високите в Европа. Лошото е, че последните десетилетия не се обучиха достатъчно занаетчии (хандверкери), така че е трудно да се намери специалист по ВиК, Ел.Техник, Дърводелец и други. Всички тръгнаха да следват висше, за жалост не инженерство, а бошлаф науки -психология,социология, бизнес ***

207

1,

преди 3 години

До Tito,нали любимеца ти от банкя е "велик"що не направи така,че германските пенсионери,да хранят българските пинсионери.

206

АзГ

преди 3 години

Целта е да откажат хората да ядат месо. Има и нещо друго - Дания, Холандия и Белгия вкарват живи *** и ***, които се колят в големите кланици в Германия, а месото после се връща обратно в посочените държави.Все повече хора от средната класа купуват месо от месарски магазини, които се снабдяват от местни производител. Не е вярно, че това са малко на брой хора. По-скъпо е, но много по-качествено, и ако човек малко намали консумацията, може да си позволи да пазарува от тези месарници.

205

Европа

преди 3 години

Се прочиства от емиграция Границите се затварят. Под въпрос е , дали ще оцелее Европейския Съюз?

204

Tito

преди 3 години

Донякъде е така, но цяла Източна Европа работи, за да издържа немските пенсионери, чието задължение е единствено щъкането от круиз на круиз. Факт, че немската икономика се крепи на нископлатената работна ръка И от Източна Европа. Прослувутите немска точност и дисциплина много отдавна не са факт. С нищо не са нито по-умни, нито по-интелигентни от българите. Хора като хора. Аман от митовете за немци и англичани. Да се оправят сами, че да ги видим. Научени са единствено да работят лека работа.

203

izh

преди 3 години

Хвърлям един поглед на коментариите и се уверявам, че нашенецът малко е мръднал умствено от 89 г. насам. В Германия има и друга работа освен такава. Ако не бяхте толкова неграмотни и ви е мързяло да учите нямахте проблеми да сте на заплата 5К+ евра, да ходите на работа с Порше и да плащате съответните данъци. Това е разликата - в "материала"

202

друг път

преди 3 години

В Германия месото не е евтино! Живея тук от 16 години, дискаунтерите предлагат нещо евтино, което не бих посмял да нарека месо! Нормалното месо е по скъпо от в БГ, което е нормално имайки предвид разликата в стандарта. Просто статията не е обективна, да споменава за био магазините, но това са двете крайности, местните продуктите на JA и тези от Биото, меинстриййма е по-средата и той не е никак евтин.

201

Щирлиц

преди 3 години

Г..у-р.бе.тчи.я*та.

200

Щирлиц

преди 3 години

*** пак се появи.

199

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 212По тия кланици не са ли с 3 месечни договори от българска или друга източноевропейска фирма, т.н. командировани работници, на които осигуровките им се плащат в България?

198

Анонимен

преди 3 години

За земя , жилища и други активи се плащат данъци ,...и то яки..НЕ , КАТО ТУКА!ЗА ДА ГИ ПЛАЩАШ--ТРЯБВА ДА ИМАШ ПАРИ...ИЛИ ДА РАБОТИШ ЯКООООООООО...ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ.Аз , съм гурбетчия:--живея у България ,--работя в чужбина, влагам в чужди банки ...--издържам си децата в чужбина .....И НЕ МИ ПУКА ЗА БЪЛГАРСКАТА "ПОСТ-СОЦ-ТОАЛЕТНА"...ХА,ХА,ХАААААААА..

197

Извадено от Контекст

преди 3 години

Тези служители никой не ги насилва да работят в месопреработвателните предприятия. Работещите там са ЕУ граждани. Т.е. имат права и могат да напуснат по всяко време и да се завърнат във източна европа. Истината е такава че макар и лоши, условията във немската месопреработвателна промишненост пак са по-добри от условията при които същите тези хора биха работили във родните си държави.Да работиш в кланница в която и да е държава е тежка и не особено добре платена работа. В която и да е държава!

196

Анонимен

преди 3 години

Все пак има едни минимални условия на труд, за които хората и синдикатите са се преборили там. То не много отдавна и децата са работили, ама то експлоатацията пак е налице.

195

Пешо -чука

преди 3 години

Що не мръднеш до пРосията та да видиш , колко са мръднали за 40-год....ха,ха,хааааа..Ама нещо не ти стиска , май...!

194

Швейцарияя

преди 3 години

Ако щеш и да си в на Мачу Пикчу у царевичака, ако имаш собственост под формата на земя, жилища и други активи, си добре. Ако нямаш - си гурб.тчия. Толкоз. Другото са лакърдии.

193

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

Май , нещо не си наясно с Германията...ха,ха,хааааааааааа..Научи езика и поработи там , па тогава ела да ми кажеш .."кой-колко е мръднал за 40-г."

192

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 216"Германците, без коментар. В същността си не са мръднали от 40-те, но сега са по-прикрити."???

191

Анонимен

преди 3 години

До Ха, ха,ха,хаааааааааВлиза в джоба на държавата, по същия начин по който твърдиш, че данъците на строителните работници в Германия издържали германските пенсионери. Така че ... не знам какво общо има това с мен. Явно си поредния комплексар, който е решил да "показва" колко е прав.

190

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

Абсурден си ти , мой човек...ЗАЩОТО НЕ ВЛИЗА ТЯХНАТА ПЕЧАЛБА В ТВОЯ ДЖОБ!А , АЗ СИ ВЗИМАМ МОЕТО ....А ТИ ДГД!