53

Анонимен

преди 3 години

Българите са най-големите чуждопоклоници на Света.Свикнали са да вярват, че всичко чуждо е по-добро и по-мъдро. Истината е, че и на Изток и на Запад е пълно с некадърни политици и философи които си правят социални експерименти с народите. Сега гледате Германия и Швеция с течащи лиги, но ще дойде един ден след 50-100 години когато може да се окаже, че сегашната им политика е била грешна и че държавите им са станали на нищо от мулти-култи, джендъросване и социализъм.

52

До 45

преди 3 години

Абе вие не разбрахте ли , че Белгия има друга система на броене , и сто пъти повториха ,че ако искате да сравнявате трябва да разделите бройките им на 2!!! А колкото до Швеция , техните пък са по-малко от действителните/ както няколко други държави те са само от тестваните умрели, а не всички са тествани /

51

До 57

преди 3 години

За пътните произшествия България има нужда от драконовски закони , за съжаление нашето самосъсзнание и социална отговорност е далеч от шведското. А колкото до смъртността те си я набавиха 10-торно с грешната стратегия на свободия в пандемично време. Явно и най - умния си е малко ***

50

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 55В Швеция миналата година са загинали 223 души при пътни инциденти. Това е в пъти по-малко от България, а страната е по-голяма.КАжи сега пак за смъртността, докъде бяхме стигнали?

49

Анонимен

преди 3 години

До sante_dogКакви "небивалици" са писали?

48

Анонимен

преди 3 години

В България всеки ден умират по 30 човека на 1 млн души, и това без коронавирус. В Швеция по колко умират?

47

ДДМ

преди 3 години

Всяко правило си има изключения. Та и Швеция е изключение.Иначе коронката си прави каквиска.Тук заглъхме, там избухне.Чумава година,макар двете болести да са различни....

46

Анонимен

преди 3 години

Ние събрахме ли парите за онези в фейсбук със зов за помощ, всичко точно ли е? Лекарите спряха ли да взимат рушвети? Корупцията преборихме ли я? А с КТБ какво става, Доган, Пеевски?

45

GG

преди 3 години

До 48Прекаляш май с филмите за зомбита. И защо да трябва да се намали населението ? Нещо смислено ще кажеш или небивалици от 1001 нощи. Нали колкото повече хора толкова повече пари за най богатия елит бе. Какви глупости разправяте не знам честно...

44

Анонимен

преди 3 години

Алчни шефове, карали персонала да работи дори при симптоми...И това не се отнася за България, а за даваната за пример Швеция?В интересни времена живеем, мда.

43

Анонимен

преди 3 години

Населението на планетата трябва да се намали.Вероятно всички представители на държави са се събрали тайно някъде и са решили въпроса.Някъде не въведоха мерки, други въведоха и сега ги разхлабват но на всякъде има смътни случаи и ние не правим изключение.Къде са много къде по-малко но ги има.До като се създаде ваксина ще измрат още много.Населението в Китай и Индия трябва да бъде драстично намалено и по някаква причина това не се случи, а го отнася останалия свят чието население не е такъв размер

42

sante_dog

преди 3 години

Защо пишете набивалици? Общата смъртност от Covid-19 в Швеция е 3743. Смъртноста на 1млн популация е 371. Съпоставима с тази в Нидерландия (334) и далеч зад Белгия (която е действителност е най-засегнатата в Европа по смъртност на глава от населението от Коронавирус). Отрязъкът от 1 седмица е манипулативен. Истината е че при Швеция нямаме нещо реболюционно - Икономиката им няма да бъде пощадена защото те не са изолирани и се влияят от световната икономика, както и няма да изчезнат от корона...

41

Анонимен

преди 3 години

За инфо, хората в старческите домове в Швеция са такива които не могат сами, болни, трудно подвижни, с деменция и така нататък. Нуждаят се от грижи постоянно. И те са десетки хиляди. Няма как дори при строга карантина да се гарантира на 100% че няма да се заразят. В някои региони няма никакви проблеми. Най вече в региона на Стокхолм са случаите, в частните старчески домове. От делно както по долу пише, домове с алчни шефове които са карали персонала да работи дори при симптоми.

40

Анти-Шведистан, а?

преди 3 години

Смъртните случаи в Швеция са 3743, а не 8090. Пропускът в подзаглавието да се обясни, че числото 8090 се отнася за Германия, се превръща в доста груба лъжа, като се съчетае със заглавието. (А и това не е точно, в Германия вече са 8193.)Не съм чак такъв привърженик на коравия социал-дарвинизъм, както го прилагат изнежените потомци на викингите, но няма смисъл и да се забълбукваме. Внимавайте най-после какво пишете.

39

Стига вече

преди 3 години

Този пък, отписва, абе хора не осъзнавате ли, че на практика почти няма смъртност от този вирус. Вече всички данни сочат, че хората прекарали болестта са 5, 10 и повече пъти над установените, просто почти при никой няма особени симптоми или усложнения. Стига си мислете, че ако настинете ще умрете. Вероятност да умрете има винаги и от всичко, това не се е променило изобщо последните 4 месеца.

38

Анонимен

преди 3 години

Швеция е отличен пример... какво НЕ ТРЯБВА да се прави по време на епидемия.Ще ми разчитат на съзнанието на населението...

37

Анонимен

преди 3 години

В България почти всички над 18 години имат съпътстващи болести. Примерно в България тегло над нормата имат 62% от хората над 18 години. Някои казват да ги отпишем, но не схващат, че и те самите и роднините им са сред тези, които искат да отпишат.

36

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 36Какво стана с 2та милиона пенсионери в България или за тая група се сещаме само когато си скубем косите за демографската криза у нас?

35

Анонимен

преди 3 години

До До 19/30Това е вярно, но не както ти си мислиш. Основен фактор е гъстотата на населението в големите гадски центрове. В т.нар. градове-държави този фактор е многократно мултиплициран, защщото на практика цялата държава е един голям град, докато САЩ има огромни градове, но голяма част от населението на страната не живее в тях. По същия начин сравнение между САЩ и Швеция не е в полза на Швеция, защото те имат много по-малко големи градове и въпреки това имат висока смъртност на милион.

34

Анонимен

преди 3 години

В БГ няма такава смъртност защото няма хора на такава възраст, като починалите в Швеция. Те хората зъби нямат след 50те, камо ли да живеят до 90..