136

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 157Колко в субсидията на един литър мляко в Германия и в България?

135

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 154Ми, да погледнем мобилните оператори. Не можеш да си избираш към кой да си ли?Временна или не, това е факт.Кой ви пречи да си защитавате производството? Аз го защитавам като си купувам от малки стопани и ферми, а не от големите вериги и досега не се е налагало никой да ми "помага" в тая работа.Между другото, като ви напълнят 50те % с индустриалната продукция на някои известни фирми, пак ще пищите,че ви пробутват *** и че искате да решвате сами, т.е. каквото аз ви говоря

134

Анонимен

преди 3 години

Ами Европа защо не дава същите субсидии като в Германия? Това не изкривява ли пазара? Освен това е извънредно положение.

133

Анонимен

преди 3 години

Не става въпрос за свободен избор, а за погазване на най-основни постановки в държавата. Тази *** отка работи директно срещу Конституцията.

132

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 153Не ми говори ти за свободния избор на потребителите Той е толкова свободен колкото аз съм трамвай. Нека погледнем само мобилните оператори и повече няма да говорим. А тук никакъв пазарен дял не е нарушен. Това е временна мярка която ще отмине когато нещата се уталожат. В крайна сметка сме длъжни малко или много да защитим собственото си производство. Не правят ли и те същото. Дори ни поставят ултиматуми. за какво става въпрос изобщо?

131

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 152Никога не е имало проблем българската продукция "да бъде поставяна наравно с тяхната". Всъщност, тази мярка е опит чуждата продукция да бъде избутана от пазарния дял който потребителите са й отредили. Мярката не е добре обмислена. Това не е начина да се насърчава консумацията на български продукти. Има десетки други, които не нарушават така грубо правото на свободния избор на потребителите.

130

Анонимен

преди 3 години

не е честно да реват веднага щом усетиха че може да загубят печалба. Защо смятат че българската продукция не заслужава да бъде поставена наравно с тяхната. Още повече че в някои отношения е с по - високо качество. Нека да си го кажем направо: голяма част от продуктите които се предлагат тук не са със същото качество както в ЕС. Пълни са с изкуствени добавки и какво ли не И не мисля че с нещо са дискриминирани. Не виждам разлика отпреди като вляза в супера. Писна ми от тия ревльовци

129

Анонимен

преди 3 години

Това не е тайна че за българския пазар стоките се различават от стоките за вътрешния пазар на всяка страна на Евросъюза-------Абсолютна лъжа и на всичко отгоре имаше проучване и се доказа, че няма разлики в продуктите.

128

Анонимен

преди 3 години

До Атлантик+" ... по опасения и условия от Германия "О да, Германската химическа индустрия беше много притеснена от неефективното соц производство, а Французите, те с тяхната селскостопанска продукция с мижаво качество направо умираше от страх. България не може да захрани 1/3 от Франция дори само за нея да произвеждаше на пълен капацитет. Приказки на комплексирани човечета.

127

Анонимен

преди 3 години

До Христо Христов"И Линдт, и ... Слага се по-рядко. ..."Не, моето момче, не се слага ИЗОБЩО при тъмните им шоколади и не само при тези европейски фирми. Щеше да знаеш, ако си купуваше такива шоколади. Отивай да дискутирате с твоите приятелчета качествата на руските и севернокорейските шоколади.

126

Атлантик+

преди 3 години

България, като пазарен придатък към ЕС, не бива да си позволява такива волности. Още повече, че за какви български стоки говорим? Химическата индустрия беше унищожена (поради опасения и условия от Германия), селското стопанство (по изисквания от Франция), и т.н. Западът произвежда всичко от което се нуждае БГ, така че България нека бъде така добра да развива туризъм, услуги, е може и АйТи. Голяма работа, че БГ беше оставена на произвола при пандемията - от това не трябва да се правят изводи.

125

Анонимен

преди 3 години

Да живее българо-евросъветската дружба. Искаме вносни храни.

124

Анонимен

преди 3 години

До 777Това е добро решение. Например, шоколада Линдт няма палмово масло и на промоция е малко под 4 лева. Своге, може и да успеят да го докарат малко под 3.

123

До Der alte Spinner

преди 3 години

Свали си швабскзите очила и проумей че тялото на човек се видоизменя основно от храната която поглъща ,начина и средата в която живее. Аз лично отделям към 600? за храна като ям основно био *** , храня се разнообразно и не повтарям ядене поне на 2 седмици. Изглеждам перфектно във форма( полу-киборг) Швабетата се тъпчат с помия имат слаба физическа подготовка ,затова са и уродливи. Ти немец без очила виждал ли си. Спуквам ги от базици , нашия офис от 22 човека 17 очилати дойчовци.

122

Анонимен

преди 3 години

До Т,мНе е тайна, че битуват такива митове в България, че в България стоките които са за българския пазар са по-некачествени, дрън дрън. Реалността е, че на Запад има стоки за всеки джоб. Единственото нещо, което се гледа е те да са безопасни за ядене (ако е храна), но това не означава, че всички ще са с върховно качество. Качеството струва пари. :)))) Генерално българите искат хем да е евтино, хем да е хубаво. Е, няма как да стане и няма какво да се заблуждаваме.

121

Тим

преди 3 години

Това не е тайна че за българския пазар стоките се различават от стоките за вътрешния пазар на всяка страна на Евросъюза и не само храната но други стоки техниката като цена за нашия пазар се предлага на по висока цена отколкото е за другите ако искате и за комшиите около нас пример телефон който тук струва 800 900 лева в съседна Турция струва 348 лева и мито да платите пак не излиза тази сума която се предлага тук

120

Анонимен

преди 3 години

Захар,Палмово масло, лешници 13% ,сухо мляко 8.7%Процентното съдържание не е задължително за всички съставки, а само за тези, с които се рекламира хранителната стока на опаковката и се представят като определящи за качеството, примерно млечен шоколад с лешници. Ако се казваше честно Палмово масло със захар нямаше да ги има процентите на лешниците и сухото мляко.

119

трагикомедия

преди 3 години

Попитали арменският програмист при цена от 3 лева за кило вносни банани в супермаркета с получена минимална бг заплата/пенсия , колко точно банани може да яде на ден една бедна електорална май му ка , ха ха ха българите са тооооолкова обедняли и без евро , че лидл , мак доналдс и китайските кецове от мола им се привиждат като западен кореком супер лукс , да се смеш ли или пък да ревеш ...... трагикомедия.

118

Анонимен

преди 3 години

До Христо ХристовИма, но ти откъде да знаеш, когато всичките ти приказки са изсмукани от пръстите и от омраза към ЕС. Например, Линдт не ползват поне от тези шоколади които аз ползвам (100%, 99%, 90%, 95%, 70%) има и други (Кот д"Ор в тъмните им шоколади и т.н.)

117

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 128Йеп. :))) Аз просто трябваше да купя нещо и снимах етикета. Точно даже поредността. Мисля че с това в общи линии можем да приключим въпроса с "разликите". Не че няма, о те нито са само в едната посока, нито са, както някои си мислят, защото ги "дискриминират".