251

Додо

преди 3 години

До А сега сериозноТи забравяш явно, че ЗДЦ и Дойче Веле не са новинарски компании, а пропагандни машини. Няма какво да "проверяват", тех фактите не ги интересуват ни най-малко, те работят по адженда.

250

Зла свекърва

преди 3 години

Това е грозната реалност на проспериращото общество - изоставените старци в старчески домове и хосписи. Ама условията били направо космически. Ама имали медицински персонал да ги обслужва. Не, мерси. За моите родители ще се погрижа сама. Те са ме отгледали, заслужават по-добро отношение от ходене на свиждане и обслужване от непознати.

249

gost 666

преди 3 години

всичко това е лъжа тук няма такова нещо.някой много иска хората да умират но ..... жалкоооо

248

ДА

преди 3 години

Първо-у нас няма възрастни хора,защото умират преди пенсия!Второ,тия дето са останали и се водят "възрастни",бачкат до откат,защото пенсиите са им мижави. И трето-нашата държава отдавна е пожертвала възрастните хора у нас.

247

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЗа 3300 починали не си струват милиони други да се разорят!кои са се разорили бе каскет смачкан? Я дай един пример.-----Поименен списък на всички съкратени ли очакваш да публикувам. Цели сектори от икономиката бяха затворени и някой още не им е позволено да работят.

246

Непопулярно мнение

преди 3 години

До ХА-ХА-ХА !!!Понякога наистина ми става малко жал за теб... После ми минава.

245

А сега сериозно

преди 3 години

Не е зле ЗДЦ и Дойче Веле да проверят преди да дрънкат глупости. Швеция не се се провалила с подхода си да се вслуша в епидемелозите си и да не затваря държавата, Напротив, доказа че това е верния подход. Провала е на шведското комуно-либер-глобал правителство което месеци преди вируса извърши с гордост ужасяващото действие, да вкара внесените млади мигранти в старческите домове, за да се интегрирали по-лесно и да развеселявали старите хора там. Ех как се биха по гърдите за блестщата си идея

244

Анонимен

преди 3 години

Швеция изобщо не се е провалила, дори напротив! Грешка е да се броят само починалите, трябва да се гледа цялата картина: безработица, фалити, БВП, външен дълг, качество на живота. За 3300 починали не си струват милиони други да се разорят!

243

Българин

преди 3 години

Не ЮК и Швеция знаеха какво ще се случи, но решиха да си облекчат пенсионната система. За съжаление такива са реалностите. Все пак още по времето на викингите когато старите хора вече не са били полезни са се самоубивали най-вече хвърляйки се от висока скала за да облекчат останалите.

242

Barba Ganios

преди 3 години

...ne zabraviaite ,che tova e spored DW , ate ne sa iztochnik na dostoverna informacia !!! Te sa si propagandna dezinformacionna stancia I nikoga ne sa darjali na istinata !!!

241

А

преди 3 години

За всички, които се радват, че "дъртаците" са се споминали ще кажа, че благодарение на тези възрастни хора Швеция беше на много високо ниво. Сега с младите имигранти- ще поживеем и ще видим.

240

А

преди 3 години

До Ха ха ха. Какво според теб е нормален живот- това което ти харесва на теб, а саседът- кучета го яли. Ами когато той саседът постъпи по същия начин спрямо теб и твоите близки, недей да викаш "нарушени са правата ми" " демократичните ми права са нарушени". Все някога ще ти се върне и това, което за другите е кеф и нормално, за теб да е смърт. Тогава си спомни и мълчи!

239

ХА-ХА-ХА !!!

преди 3 години

И как се провали Швеция ?Като запази живота на хората нормален ли ?Вероятно бихме могли да спасим живота на няколко хиляди хора, които и без това са с единия крак в гроба, но струва ли си да го правим, ако съсипем живота на милиони други ?!И да ! Такъв е животът !Понякога трябва да избираш между две злини.Умните избират винаги по-малката.Шведите са от малцината умни.Факт !

238

Д

преди 3 години

До 212. "Прогнозен"?Сега остава да пуснеш и баба Ванга. Имат само 0.5% за тримес. Поради вноса и износа... Правителството налива 30 млрд. в бизнеса. Всичко работи. Отваря се и външната търговия. Как ще хукнат към минуси, ми е трудно да го прогнозирам. :)

237

Д

преди 3 години

До 211 Не правя салатки! Нито съм ти справочник! Научи езици, чети и се информирай!Запази си тарикатските номерца!

236

v.k.

преди 3 години

но явно сега ще започне "яко да се мре" - дори и да е бил предизвикан г-л Мутафчйски е недопустимо подобно изказване.

235

v.k.

преди 3 години

Не може толкова лесно и еднозначно да се правят генерални изводи и подобни анализи. В Белгия, където мерките започнаха рано и доста рестриктивни, положението е трагично. Те водят класацията по смъртност на милион от населението. А в Швеция смъртността е почти на половина в сравнение с Белгия. Друг пример Гърция и България. В Гърция по-строги мерки, а при нас по-либерални и масово неспазени - показателите са идентични.

234

Баи

преди 3 години

Вьпрос на евроатлантически ценности

233

Шведа

преди 3 години

Браво на наште, много обичам да ритам дъртаци и чистачки !

232

nina

преди 3 години

...Пoвечето от тези възрастни шведи,които измряха в домовете,цял живот са бачкали и плащали данъци,имат достатъчно голям принос за благоденствието на днешна Швеция.И за награда ги оставиха да се изпозаразят и да умрат заключени в домовете.. .