та като правите нещо или го правете да е вред или аиде не бе чудо не бе дявол 40 гоини де бяхте та сега се сетихте
250 лева оня ден за дезинфектани ръкавици маски спирове шлемове и тия реват отде да ви ги земем плащаме ви здравни де са за лудите кои не си гледа работа после приходи отде
Ама тия "тераси" и "градини" на снимките са си чисто и просто шушлековите заграбени тротоари. В заповедта на министъра ясно си пише какво може да отвори и какво не. Тротоарите никъде не ги пише. Сервитьорките как ще притичват между пешеходците ли?
Любими лафове от глупавите софийски кръчми:1. Бира имъмйе саму в малки бутилки.2. Тйези двети от минюту днес ги нямами.3. За туй съ чака 45 минути.4. Вину приедлагами саму в глулями бутили. 5. Тйези клиенти пушът щоту са на частну парти.6. Лйед нямами, развали ни съ гиниратуръ.7. Бирътъ ни йе ощи топлъ щоту току що ни я дукаръхъ.8. Скаръ днйес няя дъ придлагами, щото майстурът нъ скарътъ ни йе болин.9 Да приключими смйеткътъ щото ми свърши смянътъ.
Нашенските кръчмари има още мнооого хляб да ядат докато стигнат поне базовото европейско ниво. Даже и в Сърбия и Турция, ресторантите са далеч по-добри от нашенските, да не говорим за държави, като Италия, Испания, Португалия. Дори няма да споменавам Франция.
на снимките виждам само де=би-ли доктори на науките не виждам да серазхождат и да пият гну=сно кафе
едната сервитьорка гледа като раздразнен бутор. Незабавно потеглям към Витошка да й оставя 20 лева за бoклучесто кафе с разредена кола.
Няма да е лесно,но всичко зависи от собствениците на заведения.Ако смятат да е както преди посетителите ще намалеят.Добро обслужване,качествена храна и бонуси,както се прави по света.
Защо на маса в кафене са сложили комплект с подправки? И солницаата ли подменят след всеки клиент? За олиото и оцета да не питам.
Тъжната истина е, че в София много трудно се намира ресторант, който да предлага както вкусна храна, така и добро обслужване. Или едното или другото, а понякога и двете куцат. Някои места стават да седнеш за час на по бира с приятели, но нищо повече. За ресторантьорска култура и кулинария и дума не може да става.
И за какво ми е да ходя на ресторант? Какво ми предлагат там, някакви глупости от рода на рачешки пръстчета увити в бекон на шишче или пък пица със салам кучешка радост и кашкавал от палмово масло... Нека първо се научат да готвят и да поднасят храна както трябва, а после да искат клиенти.
Заведенията в България са пълна скръб. Не може да хванеш от улицата 2-3 младежи от провинцията, да им дадеш минималната заплата и да ги направиш сервитьори, НЕ СТАВА ТАКА! Те тия не знаят от коя страна се слага вилицата и от коя ножа, да не говорим че са като хванати от гората (а някои направо са си такива) и нямат никаква представа как се работи с клиенти. Навремето за сервитьор се изискваше диплома от ТОХ. Хората учеха 4 години за това.
Ако ме е страх да ходя по заведения,то трябва и хляб да спра да ям, и сирене,кашкавал...Знам ли кой ги е правил, пипал, пакетирал.
Ако ме е страх да ходя по заведения,то трябва да спра и хляб да ям,и сирене,кашкавал...Знам ли кой ги е правил, пипал,пакетирал.
По българските заведения ходят само такива като младежът убил Милен Цветков ,мамините синчета ,преялите от властта и бизнеса и тяхните отрочета ,те са и с големите джипове 80% от народа едва му стигат парите да си сложи на масата на децата храна !До там ни доведе бат Бойко с неговата загриженост дето на всяко появяване по медиите говори колко той работел и мислел за народа си ...мислел ама друг път. Мисли за тези дето му ръкопляскат и го крепят да е на власт !
На хипер-активните провинциалисти им изпушиха бушоните.Ако не си разменят слюнки по кафетата откачат.
В кадър: Заведенията отвориха, хората все още малко