216

Анонимен

преди 4 години

Тия от щаба седят един до друг и никой не си е сложил маската.Даже генерала я въртеше между пръстите си и после я постави на плота пред него.А ви,ако излезете без маска-глоба!Откъде накъде?

215

Анонимен

преди 4 години

В началото ни сервираха по двайсетина на ден,а сега по около 50.Ако решат да тестват както трябва,колко ли бройки ще отчетат за ден?

214

Анонимен

преди 4 години

ПОДРАНИ ЗА ВАС ГЕРБЕРСКИ ЦИТАТИ ОТ ТОЗИ ФОРУМ "Много ритате срещу ръжена! Я си стойте на Д-то и спазвайте мерките и законите да не ви се случи случка!" "С гьостерицата""Ще слушаш, че и хоро ще играеш!" , "Ще играе сопата!", "Ти на държавата ли ще се опълчваш!

213

Валентин Тодоров

преди 4 години

Имунитета срещу вируси,включително Ковид-19 не може да бъде пълен,а само частичен заради бързата им мутация.Не имунитета,а атенюацията ще спра епидемията.За тези които не знаят атенюация се нарича естествения процес на отслабване на патогенните вируси при многократното преминаване от човек на човек в резултат на множеството мутации на тази част от генома им,която е отговорна за вирулентността.

212

Анонимен

преди 4 години

Махнете този лакей и пуснете хората бе...стига с този Майтапчийски...вече разбрахме, че ни лъже

211

Анонимен

преди 4 години

От числата за броя на регистрираните със заразата и новорегистрираните случаи и къде са те, може да се предположи, че етапа, при който вируса само се внася от чужбина е завършил и сега от няколко дни е започнала епидемията и в България, т.е. може да очакваме бързо нарастване на броя на заразените.

210

Анонимен

преди 4 години

Има два метода за борба с вируса. Единият е като се зарази човек да хвърлят големи усилия да го лекуват, а втория метод е да се направи така, че хората да не се заразяват и да не се налага да се лекуват. В Китай приложиха втория метод и спряха заразата, а в Тайван, Виетнам и други държави пак по втория метод изобщо не пуснаха заразата на своя територия. България избра първият метод и с широко отворени граници чакаме да ни заразят идващите от чужбина, за да се хвърлят усилия и средства за лечение

209

Анонимен

преди 4 години

Вдигат шум до бога за мерките, а спазване -никакво.Е то никой не ти е забранил да се разхождаш. Също така никой не ти е забранил да стоиш у вас - стой си и ги гледай през прозореца, кво ти пречи? Даже 2-3 години стой.

208

анонимен

преди 4 години

ще си правят опити с хората - тук има нещо мътно

207

Анонимен

преди 4 години

Каква е целта на тая карантина, след като се разбра че вирусът няма да изчезне и така и тала ще го изкараме почти всички? С по тия 50 нови случая на ден, докато го проболедува 70% от населението ще седим заключени поне още 20 години! Със всеки ден в изолация иммуната система отслабва и шансът за усложнения нараства. 200 000 българи в неплатен отпуск вече тотално изнемогват. Ако е целта е глад, безпаричие и мизерия - постигната е! Ако целта е предпазване от вируса - не е постигната!

206

Анонимен

преди 4 години

До мнениев София има няколко огнища, тези за които вече занем в махалите, но освен тях голям брой заразени има в Бояна, Драгалевц, Банкя и Изток, разбира се за последните няма да чуеш нищо и никога, друго интересно е случващото се във Варна и Пловдив, във Варна вече 2-ра седмица почти не се правят изследвания на населението, лабораторията там изследва само екипажи на кораби, затова и си седят на 26 от сумати време, а в Пловдив до преди Великден нямаше лаборатория и там малко тестове са правени

205

korona

преди 4 години

До Фен на КуомоНе мога да разбера с "простия" си мозък тези разхождащи се навсякъде и по всяко време в кварталите хора- с деца, с кучета, с котки......Вдигат шум до бога за мерките, а спазване -никакво.Сигурно са безсмъртни, ама пък много безсмъртнииииии.И тези самолети не спряха да докарват и откарват гурбетчии.

204

Анонимен 123

преди 4 години

За Разградско, е мъж от ало, ало селото Ясеновец, още петък 24-ти април, УЖ имал темп. Първи тест в Разград отрицателен, изпращат го в Русе събота или неделя, 2-3 тест отрицателен, изпращат теста в София, положителен, и го съобщиха едва вчера. И тези от селото са електората на ГЕРБ, никой не ги пипа, и закача. И печелят пари с измами по телефона..Сега цялото село под карантина 14 дена.

203

кадри

преди 4 години

сериозно, не съм си го измислила, намерете предаването на БНТ на запис, на кадрите се вижда, не че е от съществено значение, но повдига някои интересни въпроси.

202

мнение

преди 4 години

личното ми мнение е, че заразени са най-масово връщащите се от чужбина, които заразяват по някой и друг техен роднина и от махалите. Масово заразата е там, а там също се връщат много от чужбина. Тъй че, мисля.... мерките трябва да са други.

201

Анонимен

преди 4 години

До: 217Щото са над нещата!

200

Анонимен

преди 4 години

80% от лежащите са от тъмните ни братя и сестри.И точно на тях вдигнаха карантината :D Но ти трябва да се чувстваш виновен, щото пътуваш по Великден.

199

Анонимен

преди 4 години

До: номер 50Ми никаква полза не виждам наистина. Никой досега не е успял да обясни убедително защо има нужда постоянно да се носи маска навън, дори когато на улицата няма жива душа.Има нужда когато кихаш, кашляш и си в затворено пространство с повече хора.Не се сещам да слагам ръкавици като тегля пари от банкомат обаче. А не е лошо, предвид че не се знае кой преди мен е пипал бутоните.Особено ако е някой наскоро дошъл в България от друга държава.

198

Анонимен

преди 4 години

А, тия хора що не са се маскирали?

197

Анонимен

преди 4 години

Мога да заложа каквато и да е сума до 13 май какви ще са обявяваните цифри - 50 плюс минус 10, така всеки ден. За след 13 май още не са го измислили, според зависи.