14

1111

преди 4 години

Уважения към ОПЛ,но прекалено са дистанцирани от пациентите!Всички други специалисти могат да преглеждат пациенти,вкл. и съмнителни за коронавирус,само те не бива да го доближават!Ако в един град има 10 ОПЛ ,които се заместват един с друг и има 1 или 2 инфекционисти.....

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен - съсипаха цяла държава.Съсипали са само частта от държавата, която бе на маргиналите и в която постоянно кипеше безсмислен "труд".Труд е в кавички, защото отивайки някъде, за да правиш нищо и да си менкате едни пари със себеподобен, не, това не е труд, а шум на орехи в чувал.За шума има виц.Един купува чувал орехи за 10 лева в единия ъгъл на пазара. Пренася го бавно до противоположния ъгъл. Продава го за 10 лева. Когато го попитали защо, казал, че обича шума от чувала.

12

Костя Копейкин

преди 4 години

До МАЙМУНСКИ ГРИПНека Слави, Румен, Корнелия и Мая да дадат пример, а след това и аз ще наруша карантината си.

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен - Избирателно е лечението - за едни може, за други - да се оправят.Прогресът в която и да е житейска област се крепи основно на двойния стандарт. Ресурс за всички няма и не може да има. Остава поне за едни да има, защото предложенията са да няма за когото и да е и всички да се хване за ръце, да се прегърнем .... и да вперим взор в отвъдното.Да, за едни се преценява, че има смисъл и се започва своевременно полагане на усилия за нормализиране на жизнените параметри. За други - не.

10

Анонимен

преди 4 години

Този проф. Балтов, шефа на Пирогов, от няколко дни го активираха да приглася като черна станция на Мутафчийски, който се поизчерпа и поизтърка. Та този проф. Балтов, понеже бил ортопед, дали се справя с врастнал нокът или мазол като ампутира крака?! Защото точно на това става съучастник - за да се справят с една, макар и сериозна, вирусна инфекция, съсипаха цяла държава.

9

Анонимен

преди 4 години

"вирусът вече витае във въздуха на София,заяви проф.Балтов"вирусът ВЕЧЕ ВИТАЕ, а цяла държава от 1 месец е блокирана, стотици хиляди останаха без препитание, почти всички сме без възможност за лечение от другите болести...1 месец пълна съсипия на човешки съдби и на цяла държава, за да...можело болниците да се подготвят и да се преструктурират. Вече ура! били подготвени. Ама са пред колапс от 170 хоспитализирани и 30 в реанимация с коронавирус. Да ви имам и експертизата, и лекарската етика. Пфу!

8

Анонимен

преди 4 години

"Тедрос Гебрейесус подчерта, че за момента СЗО не разполага с доказателства, че лекарства срещу малария, като хлорохин и хидроксихлорохин, са ефективни в борбата с коронавируса"Този цитат е от следваща статия.

7

МАЙМУНСКИ ГРИП

преди 4 години

Най-последователни се оказаха шведите. Още в началото си изработиха стратегията на стадния имунитет и не я променят вече два месеца. Болниците им са пълни, но не и претоварени. Голяма част от населението вече има имунитет,а жертвите им не са чак толкова много. Икономиката им не е съсипана, въпреки че и там имат трудности. Имат само забрана за събиране на повече от 50 (петдесет) човека на едно място и препоръки (не заповеди) за социално дистанциране.

6

Анонимен

преди 4 години

Е нали точно тия от кризисния щаб ни назидаваха и ни проглушиха ушите как НЕ ТРЯБВА да отиваме в болниците при получаване на симптомите, как трябва да си останем в къщи и да звъним на личния лекар. Айде първо се разберете какво трябва и какво не трябва да правим и чак тогава ни го вменявайте!До гуша ми дойде!

5

МАЙМУНСКИ ГРИП

преди 4 години

Тия си сменят стратегиите всеки ден. Първо хлороквинът беше опасен и трябваше да се прилага само в болнични условия, а сега бил можел да се приема и вкъщи, профилактично, видиш ли!Новооткритите случаи от три дни намаляват, но след две седмици се чакало пик, моля ви се(!), а виновни за това щели да бъдат дисциплинираните(!?!).А заради тия тъъъпи мерки никой няма имунитет, т.е. един месец само сме тупали топката и сме си губили времето, а още сме в начална позиция на фаза "Ела, Вълчо, изяж ме"

4

Анонимен

преди 4 години

Ако това лекарство беше толкова добро, нямаше да има хиляди умрели по цял свят.

3

Анонимен

преди 4 години

Младите хора ги оставят по домовете да се лекуват сами с дихателни проблеми. После вече е късно. Избирателно е лечението - за едни може, за други - да се оправят.

2

Sante_dog

преди 4 години

Т.е. досега само Киро лекувахте с хлорохин, а останалите ги оставяйте на естествения подбор? Защото уж това лекарство беше само за тежките случаи, само в болница, но когато го има вече стана като с маските - оказа се че помагат.

1

Анонимен

преди 4 години

Аре и травматолога се изказа. Що не се изкаже и как съсипа болницата