99

Михали

преди 4 години

Това е един прикрит геноцид насочен към най-беззащитните. Сещам се за една детска песничка, змислена като епилог от братя Стругацки към романа им "Бръмбар в мравуняка""Стояли звери около дверив них стреляли, они умирали."На БГ звучи - " Стояха зверчета около оградата. В тях стреляха и те умираха."

98

баба мара

преди 4 години

в сащ ще измрат бедните и нещастните богатите са в имения и не се мотаят поулиците затова говорят за избор печалба или смърт те се раждат с думитебизнес и печалба и така умират трябва човечеството да им наложи боикот зарадивсичките злини които вършат по света

97

Анонимен

преди 4 години

Направете сметка за умиращите от Ковид 19 в САЩ - поне засега над 10 пъти по-малко от умиращте от грип м.г.! Вие, вестникарите, внасяте смут и страх сред българите, имащи деца в САЩ! Имам син, живеещ в щат Масачузетс - вторият щат по брой заразени след Ню Йорк. Все още не е достигнат броя на умиращите от грип. Именно грипът коси възрастните хора. А Масачузетс пламна от голям брой китайци и индийци в него.

96

Дългът на САЩ

преди 4 години

Дългът на САЩ е повече от 300 трилиона. Изводи всеки да си направи сам. Какво ги очаква тях и цялото човечество.

95

Какво са доларите?

преди 4 години

Доларите не са ли хартия, дори няма толкова хартия да се напечатат. Само нули се добавят към сметките. Просто нямаш право да търгуваш с друга валута, ако опиташ - постигаш глад и мизерия. Световното богатство се мери в долари, от над 50 години се търгува с долари и шейховете едва ли ще са щастливи доларът да стане едно нищо. Но ще дойде и този момент. Кой може да каже колко струва реално един долар?

94

До Тъй рече Путин

преди 4 години

Една банкнота от 100 $ = 7 713 руски цветни хартийки. Един боклукчия в Щатите, ако превърти и реши да си обърне заплатата в рубли, ще му умалеят ръцете, докато ги преброи...

93

Хххх

преди 4 години

До Философски поглед 93А на кого ще продаваш произведеното от роботите....Всички се страхуват от роботите....но ако всичко започне да се произвежда от роботи, тогава за какво им е на хората да работят...но тогава за какво са парите...а какво ще правят богатите, как не контролират тълпата и ако всички има от всичко за без пари?

92

до 84

преди 4 години

Ти си отявлен ***

91

Тъй рече Путин!

преди 4 години

"Русия няма да работи цял месец, заплатите се изплащат в пълен размер."А нека американците се колебаят.

90

Здрасти

преди 4 години

Каквото и да приказваме светът винаги се е ръководил от максимата- Да го духат бедните! Ако още преди месец бяхме затворили страната вкл. За българи живеещи зад граница, сега можеше никакви ядове да нямаме. Ама нали те са децата на наши политици и бизнесмени. Изведнъж България им стана много ценна. Всичката зараза я докараха те.

89

Котки

преди 4 години

Кой СОЦИОПАТ може дори да постави този въпрос? Дори и да беше дилема между две равностойни неща, което не е: Какво икономическо благополучие може да има при срината здравна система, трупове изнасяни в хладилни камиони, кораби-болници, всевъзможни сгради превърнати в болници и военно-полеви болници в центъра на Ню-Йорк?

88

Философски поглед

преди 4 години

Икономическо благополучие без хората - не знам как може да се случи изобщо. Сигурно само роботи ако останат - *** на тях за какво са им пари ? -трябва им само ток.

87

Ханс

преди 4 години

Дилема няма - смъртността от глада е 100% и лекарство няма....

86

Анонимен

преди 4 години

Тексасеца бледнее пред японският финансов министър. Нали той беше казал , че пенсионното осигуряване развращава хората защото е неморално да живееш след като си спрял да работиш.

85

Анонимен

преди 4 години

"Вицегубернаторът на Тексас Дан Патрик обаче защити миналата седмица противоположната позиция с аргумента, че американците трябва да се върнат на работа дори и това да причини смъртта на техните баби и дядовци, които, според него, доброволно биха жертвали живота си в името на икономическия растеж."То бива да си из род ама тоя направо влиза в нова категория.

84

торбалан

преди 4 години

Този въпрос може ли въобще да се поставя в САЩ, не ли ясно кое от двете!

83

дали или

преди 4 години

Това е лъжлива дилема. Отначало липсата на карантина в полза на икономиката ще задържи кризата. Но само ще я забави. Ако няма карантина, заразата ще е много по-масова и ще доведе до криза и в икономиката. Пораженията от неконтролираната болест ще са повече психически, отколкото физически. Карантината запазва контрола над психиката на хората, пазейки ги от несправяне със ситуацията. Карантината е трудна, но по-здравословна.

82

Анонимен

преди 4 години

Хм, америка и нация...Щях да ти се посмея на ума, ако не беше толкова трудно време.Това е същото като турската нация.Всички са го чували, но никой не го е виждал.

81

Анонимен

преди 4 години

Такава морална дилема няма пред САЩ. Там няма морал и значението на тази дума им е неизвестно, дори да са я чували някъде.

80

Анонимен

преди 4 години

Отново на най-великата страна в света се пада да поеме най-големия удар. А после някои питат, защо всички се възхищават от мощта и решимостта на американската нация!!!