173

От Мен

преди 4 години

Имотната мафия е много се претиснява никой завърнал се от Европа нема да си купува жилище от тази мафиотска държава недвижим имот до като мине пандемията връщам се Европа ще си купя второ жилище от там ха ха ха

172

Анонимен

преди 4 години

Цели квартали има празни в София, от години. Над 10-годишни блокове са на шпакловка и замаска. Адвокати, лекари и други от провинцията с бели и сиви доходи, ги инвестират в апартаменти в София. Отделно що пари се перат през офшорки в софийски строежи. Който е живял в чужбина, ще си дойде само за малко, докато си намери друга работа в чужбина. Който иска да инвестира в имоти, а не да пере пари, да купува в Гърция, Испания и т.н. Дълъг сезон, високи заплати (на наемателите), ред и закон.

171

Голяма криза идва

преди 4 години

Ако това продължи с тази сила след 2 години общините ще ги подаряват на хората само храна и лекарства вече имат значение

170

Брокерова мантра

преди 4 години

Българите започват масово да се връщат от чужбина заради короната! Имат пачки с пари и купуват масово апартаменти в Младост и Люлин! Никакво падане на цените няма да има, а напротив-вдигане до небесата!

169

Анонимен

преди 4 години

Който е купил непосредствено преди короната е изгорял с пари. В града, където живеят в налюдавания от мен район есента цените бяха 900-1 000 евро/кв. Сега дори преди извънредното от 2 седмици повечето оферти са около 850 евро, има обяви, че изрично са намалени, има и такива са с есенните цени. При очертаващ се фалит на фирми и безработица, банки, които ще вдигнат лихвата по вече дадените кредити мисля ч е посоката е ясна на цените. Ще е като през 2009 г.

168

1

преди 4 години

Кризата е повод за отрезвяване,за строителните предпиемачи също.Живях в стара,но прилична сграда за да гледам родителите си.Те починаха и по Коледа реших да се огледам за нов апртамент и гараж.Аз съм заможен,бях склонен да похарча доста пари,започнах проучване.Но това,което ми предлагаха като площ и качество драстично се разминаваше с огромните пари които искаха.Апартамент уж 150 м.който реално е под 100 м. гараж 5,5 на 3,5 м. калкулиран като 45 м. , големи лъжи на солени цени.Отказаха ме

167

Maybe

преди 4 години

До АнонименСъгласен съм с теб, че кризите се редуват на интервал от 8-10г. но е неразумно, да се купува имот, когато цените са на исторически максимум и всеки различен от брокер или баламурник го твърди това. Разумните и интелигентни хора купуват имоти когато са на ниска точка и продават сега когато са на висока точка. Факт е, че е трудно да се следва това когато имота се купува от нужда и лично ползване.

166

циник

преди 4 години

Чета последните коментари и виждам как брокерчетата останали без работа се мятат като Матросов на амбразурата да защитават високите цени .... Жалки и смешни сте :) пърдювци...

165

.

преди 4 години

До АнонименЧестито, който е купил сега - купил е на върха на цените. От тук нататък пътят е само един - надолу. Може би днешните нива ще се стигнат отново след 5-10 години

164

финансов(о) Boss

преди 4 години

Ако имаш пари и възможности си купуваш колкото искаш апартаменти- не е моя случай.За месец успях да изкарам около 630? на фондовите пазари, с капитал около 5000? . Разбира се не е като да чакаш наема на края на месеца, но и не е като да съм с ипотека за 100К. Единственото капиталовложение е един лап-топ и 2 часа на ден за да си в час с движенията. Далеч съм от идеята че с това ще се оправиш в живота и ще забогатееш, но е начин да научиш нещо различно.

163

БРОКЕР С 5%

преди 4 години

КОЙ МОЖЕ ДА ПРОДАВА НА БАЛЪЦИТЕ>>>>>ЦЕНИТЕ КЕ ПАДАТ>>>>

162

хахахаха

преди 4 години

187 - пре-дОбри коментара и се издаде...

161

Анонимен

преди 4 години

Купихме жилище преди дни. Търсихме го внимателно 4 години. Който е търсил жилище, ще продължи да търси. След като е търсил, значи се е подсигурил за евентуални кризи. Жилището се взима с ипотека поне за 15-20 г. За тези години няколко пъти може да има кризи. Разумният финансово човек ще е подготвен да може да издържи кризите, дори доходите му да намалеят. Ще се промени по скоро профила на купувача. Цените ще запазят горе-долу нивата си.

160

Бббб

преди 4 години

Що *** мозък се изля тук ценитещепаднатпоне 40 % надоло като 2010г беше така 2008г балона се наду 2010г бум

159

Сашо от Варна

преди 4 години

Не се надявайте на по ниски цени,каквото и да се случи.Напротив цените ще растат яко...

158

Adil

преди 4 години

Първо, това да купиш апартамент само *** го смята за гениална инвестиция. Ипотека за 100к евро с наем за 800 на месец кога излиза на печалба? Когато си пред умиране, и то евентуално, ако си намирал винаги съвестни наематели, плащащи навреме всичко - рядкост голяма. Второ, хората не купуват кутийките, защото се мислят за умни, а защото тук няма в какво да инвестираш. На практика фондов пазар няма, с ниските лихви по депозитите няма смисъл да стоят и в банката. Но короната ще отрезви брокерчетат

157

Анонимен

преди 4 години

Цените ще си останат същите ниски както до сега,с разликата че ще има с какво да бъдат оправдавани.В момента цените са на своята себестойност,и това е от доста време.Пазарът ще се раздвижи,ако сирийците се насочат към България като крайна дестинация.Но за това ще има думата ЕС,със пренасочването на соц. помощи от Германия към България.Това е икономически механизъм задвижван от Брюксел.

156

Анонимен

преди 4 години

Само Бай *** си мисли, че купуването на имот е инвестиция. Имота си иска подръжка и в зависимост от локацията може да се срине до 1/2 от покупната цена след време. А докато пада цената ще трябва да налеете 1/4 от покупната цена за ремонти, а ако не го направите имота от самосебе си ще дръпне с 20-30 процента надолу, щото никой не иска да купува занемарени коччини. Обаче инвестиционния гений *** едно си знае, едно си бае- злато, имоти и т.н. Най-бедни forever.

155

дедо Ташунко

преди 4 години

Няма да има спад, защото жилищата остават единствената надеждна инвестиция. Могат да падат или да се вдигат цени на акции, злато, други метали, но цените на жилищата винаги ще пълзят нагоре. Бързо или бавно.

154

Анонимен

преди 4 години

Лагът на корекция цената на имота се бави с близо 6 месеца. Криза има, ще има и корекция.