115

Анонимен

преди 4 години

Бизнесмените от години следват мантрите на скочубрата Айн Ранд - бъди пълен егоист и не се интересувай от никого, освен от себе си. Затова и няма бизнесмен, който да го е грижа за работниците му - според идеологията й, те са *** и са длъжни да го боготворят до гроб. Нищо чудно, че драсканиците й са толкова популярни. Затова и никога бизнесът не би заел социално отговорна позиция - за бизнеса е важно само тези най-отгоре да са добре - другите са заменими.

114

Rab

преди 4 години

Бирнеса пак ли замрънка за тия болнични...хем данъци не плаща, хем заплати не плаща, хем условията му на труд са като за "хора" от концлагери и социални придобивки никакви сега пак болнични.

113

Анонимен

преди 4 години

Това е мнението на някакви бизнесмени с ниско айкю.Бизнесмените с високо айкю няма да искат във фирмата им да работят хора болни от корона вируса и биха заплатили. Пораженията които може да нанесе един болен са по-големи отколкото това да му се заплати да не идва на работа.

112

Анонимен

преди 4 години

ПАНДЕМИЯТА е тест за човечност, който ние не сме способни да преминем.

111

Бойко борисов

преди 4 години

Кой в България е бизнесмен и има бизнес? Тези които приватизираха държавните заводи, ликвидираха и ограбиха спестяванията на хората. Всички крадци върнете откраднатото - Костов, Божков, Доган, Пеевски и т.н

110

ноби

преди 4 години

бизнеса е против да плаща каквото и да е

109

Анонимен

преди 4 години

Като чуя за бг бизнес и ми се гади, дрейфа ми се

108

Този вирус

преди 4 години

ще отсее народите. Този който гледа само парите и бизнеса - ще мре. Този който ги заложи за да спаси здравето на народа - ще живее.

107

Анонимен

преди 4 години

Българският бизнес отново доказва своята социална безотговорност. Алчността и глупостта за здраво загнездени и по-смъртоносни от корона вируса. И българската държава е такава. На фона на мерките, които предприемат съседни държави, мерките в България не предполагат грижа за хората, а за бизнесмените!

106

Анонимен

преди 4 години

Каквъв бизнес в България? За какво говорите?

105

Мдам

преди 4 години

Този свят накрая ще загине от алчността на някои хора.

104

до 108

преди 4 години

Ти нали се сещаш, че всякакви там работници из "предприятия", както ти си е изказал са ниска категория на труд по цял свят и нископлатени, и брутално експлоатирани. Ама по цял свят. Няма работодател, където да се полага интелектуален труд и той да се дърпа да плаща каквито и да било болнични. Там печалбите са огромни, заплатите- в пъти над средната. Такава работа работят огромен брой хора у нас. Ти си този, който се продава на пазара на труда- ти определяш цената и условията. Себе си се съди.

103

Анонимен

преди 4 години

По време на "война" като тая,Не е ли по добре,да помислим за един нов ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИЯТА(ЗЗН) който да включва еднократен данък ОТ 25% - ПРОЦЕНТА върху имущество на всички "бизнесмени" над 3-ТРИ МИЛИОНА ЛЕВА????

102

бг

преди 4 години

COVID-19 за БГ бизнеса!!!

101

.

преди 4 години

Българската икономика не е като италианската. Тя е доказала, че е гъвкава в такива ситуации. Ако нашите предприемачи и държавата си свършат работата, няма да се стигне до затваряне на българската икономика и прекратяване на нормалния икономически живот. Точно това трябва да се избегне, коментира в ефира на Нова тв икономистът и бивш финансов министър Петър Чобанов" - а този е толкова глупав, че не си дава сметка, че бизнесът ще го докара до там да си работи сам.

100

Щерю

преди 4 години

Бизнесът не го мислете, но ако искате да подкрепите държавата, социално отговорно е, ако имате възможност - сега да си платите данъците...

99

.

преди 4 години

Какъв данък "дивидинет" бре? Разпознавам симптоми на коронавируса у списвачката...

98

ист

преди 4 години

Бизнесът е против плащането на трите дни болнични. Бизнесът е против да плаща и работни заплати. Вижте кои са собствениците на предприятията, и ще разберете защо българите са бедни и нещастни. Приватизатори като Нинова забогатяха за сметка на пет поколения българи, и съсипаха икономиката.

97

Анонимен

преди 4 години

Престанете да наричате няколко НПО-та и едри фирми "бизнесът". Над 70% от активните фирми в България са с под 10 души персонал. Това е бизнесът, а не "браншови" робовладелски организации, в които членуват Хювефарма и Бенчо Бенчефф.

96

Анонимен

преди 4 години

До ХаХада работим на минимални осигуровки и без почивен ден не са против?