84

Стар Софиянец

преди 4 години

До 75Виж сега. Като студент, стипендията ми се увеличаваше с 5 лева след всеки курс и с 5 лева за всяка единица успех. В пети курс взимах 75 лева стипендия, жена ми 100 лева студентска стипендия като майка и отделно детските. С тях се живееше нормално, както сега едно семейство би живяло с 3600 лева бруто на месец. Започнахме работа с началните заплати за млад висшист като всички, но на втората година заплатите се вдигнаха с много. Без затруднения си купихме кола, телевизор София 81 за 1500 лв

83

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Вие какво очаквате да останат на същото ниво или да са повече!!!!Това са мисли за наивници!!!Държавотворния народ се стопява за сметка на други етноси!!!!!Ако така продължават нещата под ръководството на доказани некадърници България ще изчезне от картата на света!!!!Няма никакви РЕАЛНИ мерки за справяне с "демографската катастрофа".........

82

Анонимен

преди 4 години

До 81Дядо ми беше моряк.По официалния курс долар/лев 0,96 можеше само да си продадеш доларите, не да купиш.Купуването на каквато и да е валута ( дори социалистическа ) беше страшно рестриктивно.Ако ти разрешат да идеш на екскурзия до СССР/ЧСССР/Унгария или ГДР, чак тогава ти дават право официално да купиш валута и то само до равностойността на 50лв за седмица престой.Е, българинът намираше колая - носеше маратонки ромика и дънки за продаване.

81

Анонимен

преди 4 години

Вижти, ся.Колкото по комфортно живеем (не казвам богато), толуз по-малку деца раждаме!И обратно колкото по-голяма е мизерията толкуз повече деца съ раждат - Индия, Пакистан, Африка!Парадокс до го Е.А!!!!

80

до 69

преди 4 години

Ами ако дядо ти е бил в бригадата "Чавдар" може.Ти си бил дете на АБПФК влязъл си във ВУЗ без изпит и пак като привилегирован си вземал 800лева месечно при средна заплата за 80-те години 224,75 лева!Имаше тогава една прослойка такива АБПФК им викаха-живееха на гърба на народа и нищо не работеха.

79

gf hf mf :>

преди 4 години

До умник,И да си богат, успял, пак не гаранция за децати ти. Ето например Ларенс Фишбърн успял актьор в Холивуд, уж го гледаш за разумен, начетен, интелигентен, с богата филмова кариера, но едната му дъщеря му съсипа репутация. А с такъв баща успеха и щеше да е гарантиран, стига да има и тя таланта, но... Ето, че когато е презадоволено, не е гаранция какво ще стане с детето ти... :)

78

Бате Гойко

преди 4 години

"Най-голямата лъжа е,че трябвали много пари за отглеждане на дете."Това са само оправдания. Ако нашите родители чакаха да забогатеят, преди да родят, 80-90% от пишещите тук просто нямаше да са родени.Парите далеч не са най-големия проблем при появата на деца.

77

Стар Софиянец

преди 4 години

До 71Стига с тези митове за номенклатурата! Жена ми през 1988 взимаше средномесечно 320 лева, а аз 480 лева, имаше и детски. Имах познати инжинери в заводи, които взимаха над 1000 лева на месец, но те бяха малко. 140-180 лева заплата взимаха хора, които си докарваха допълнително от бакшиши и др., като бармани, келнери, фризьорки, продавачи в магазини за хранителни стоки и т.н.

76

Анонимен

преди 4 години

До умникИма вероятност детето да се провали и да стане алкохолик, наркоман или друг.Така е.Но моментите в които си го гушкал и си си играл с детето са безценни. Заради тях си заслужава всичките ограничения и неприятности. поне според мене.

75

до 69

преди 4 години

По това време на мой съученик баща му работеше в ОК на БКП.За 770 долара купи Сони Тринитрон и призна,че е дал 4000 лева!По това време лев за долар не можеше да намериш никъде!И аз съм бил студент,стипендията ми за отличен успех беше 80 лева месечно,не беше 800!Тези работи ги пиши след 40 години,когато ние сега 55-60 годишните ще сме от другата страна на тревата със сигурност и няма да има кой да те опровергае!

74

Анонимен

преди 4 години

Нема страшно, ве!Ся кът влязът "бежанците" и раждаемоста шъ съ вдигне в ПЪТИ!Дет съ вика, шъ изпълнят и преизпълнят плана за "петилетката"!!!

73

1234

преди 4 години

Дайте по етноси.... Нега бб покаже справката в брюксел, че е изпълнил плана Ран Ът от до, даже върви със сроковете напред!

72

До 73

преди 4 години

Да бе,а един мармот увива станиол.Масово ги осигуряват на ниски заплати,а получават доста повече недекларирани.Баджанака го осигуряват на МРЗ,а взема чисто 1200 лв.Така че не вярвам много на тия статистики.

71

До 69 стар соф.....

преди 4 години

*** - хайде и нас да уредиш да сменим по твоя курс 1 лев за 1 $ .

70

до 73

преди 4 години

Това са официалните данни. Реално всеки, който бачка за мижава заплата (под 3000лв.), я взима под масата. Осигуряват го на минимална. По документи средната заплата в София е 1800лв., а реално е много над 2500. За страната важи същото, но в по-малки обеми. Извинявайте, ама в офиса има 6 чистачки и на всяка плащаме по 800лв. чисто. На Чистачка... Само разправят как работели и на друго място за още 800, за да издържат семейства.

69

Анонимен

преди 4 години

До Стар СофиянецКолко да е това неопределено "доста повече"?Моята първа заплата тогава нямаше и 200.Студентската стипендия беше десетки левове - нещо лъжеш, че само с тях сте живели.Какво значи курсът на черно не е определящ?Тогава на "бяо" долари не се продаваха.

68

умник

преди 4 години

Няма смисъл да храните 20 години лапета, лишавайки се от стотици неща, само зада са те добре... И накрая вземат та станат некви алкохолици и наркомани, дъщерички те им леки женички на запад. И после да си удряте главите по стената, ама файда нема да има! Дори и да ги възпитате както трябва, накрая ще създадете просто едни РОБИ на Капиталистите! А вашия живот ще си е минал, ей така като на сън, и напразно!

67

До 66

преди 4 години

Да де, ама през.2019 година половината хора в България бяха със заплата под 750 лева бруто, което е под 580 лева чисто. С под 1000 лева брутна заплата бяха 85% от наетите в България. Как да имат деца?

66

Анонимен

преди 4 години

До РеалистПринципно в 99% от случаите няма проблем и на 45 да родиш.Ама вече нямаш нерви да търпиш ревове и крясъци на деца.Ражда се на 20, когато още са ти здрави нервите.

65

До старият софиянец

преди 4 години

Ако си бил в номенклатурата,си вземал по 800 лв ти и жена ти.Моите родители и двамата бяха с висше образование и вземаха по 250 лв на месец.