64

Анонимен

преди 4 години

А знаете ли, че от 1956г. в БГ са извършени м/у 6-7.5 млн. аборта?Отделно при друг развой на събитията можеше да бъдат натурализирани до 1.5млн. хора от български произход от бившият СССР.Между 7.5-9млн. Изгубен/унищожен/потенциал.

63

Стар Софиянец

преди 4 години

До 60Доста повече пари имах в сравнение със сега, когато 95% от хората имат по-малко от мен тогава. Децата ми се родиха, когато бяхме студенти и с детските и стипендиите живеехме по-добре, отколкото сега живеят много хора. После започнахме работа и заплатите всяка година растяха. Примерно общо за двамата средно по 800 лева на месец при 1 лев за долар. Курсът на черно не е определящ.

62

Тревожно !

преди 4 години

Румен Радев още не си е подал оставка за неспазване на конституцията - разединение на българите !

61

Huracan

преди 4 години

Дреме ви че се раждат некви.

60

Анонимен

преди 4 години

Най-голямата лъжа е,че трябвали много пари за отглеждане на дете.Аз вземам 1700 лв.700 отиват за вноски по кредита.Жената взема 1000 лв и с 2000 лв спокойно си отглеждаме две деца.А тия дето вземат високи заплати и искали професионално да се развиват вместо да имат деца,Ами да си се развиват.На стари години наборите им ще се радват на внуци,а те на куче или котка.

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 62По всички държави с бели хора е така. последните 20-30 години има спад на раждаемостта.При черните е обратно.

58

Реалист

преди 4 години

Принципно най-доброто време за раждане на първото дете е когато жената е 20-24 годишна, а обикновено мъжът е на същата възраст или малко по-голям. Само че тогава те не се чувстват сигурни в себе си, искат да си поживеят, да се утвърдят в работата си и т.н. Затова отлагат и отлагат, а биологичния часовник цъка. В един момент се усещат, че няма време, но след доста опити стигат го ин витро. За второ дете вече е безнадеждно късно. Това го виждам и сред хора с относително добри доходи

57

До 37

преди 4 години

И какво като си мениджър? Изобщо не е за хвалба, че имаш само едно дете.А някой с два пъти по-ниска заплата може и три деца да има.Това изобщо не означава,че децата му ще мизерстват.Няма да живеят в лукс като твоето дете,но няма и да мизерстват.

56

Анонимен

преди 4 години

Отворете и вижте графика на демографското положение в България за последните 20-30 години. Да ви спестя време - рязко наклонена линия надолу. Ама днес четох че 70% искали да се върнат, така че няма място за притеснение.

55

Анонимен

преди 4 години

До 59И ти като нямаш деца, колко ти е кариерното развитие?

54

Анонимен

преди 4 години

До Стар СофиянецКолко пък пари да си имал преди 1989-та?200 лв заплата при 3 лева за долар.

53

до 37

преди 4 години

Хубаво мислене, браво! И аз съм на принципа, че първо човек трябва да се развие кариерно, да осигури добра среда за едно дете. И аз имам познати, които гледат деца от келешлък. Мятат ги на бабите- един дол дренки са всичките. Едното стана на 14- тотален отпaдък. Ако ми беше дете, щях да го застрелям сигурно. Грубо звучи, но е така. Избирай си приятелите, ясно, че около теб са умни хора. Адмирации от мен- ние сме в подобно положение, както и всички наши приятели.

52

Анонимен

преди 4 години

До 51Кой те излъга, че в германия всички карат нови коли?познавам германци още си карат голф2 или ауди 80.В Германия годишно се продават около 3.6 милиона коли. а има регистрирани 48 милиона коли.Сам си сметни колко годишна е средната германска кола.

51

Стар Софиянец

преди 4 години

Млади сте и не виждате същността. Преди 1989 година имаше демографски проблем, но той беше повече заради липсата на достатъчно жилища, а не толкова заради индустриализацията, както е навсякъде по света. Тогава пари имахме. След 1989 рязкия спад в доходите доведе до демографската катастрофа. Много избягаха от България, а останалите тук изчакват с децата, защото нямат пари, а малкото хора, които имат пари също изчакват заради развитие в работата и в един момент се оказва, че са закъсняли с децата

50

Бате Гойко

преди 4 години

"Не ни притискат да сме секцио, дори ни плашат че си е операция."Естествено че няма да ви натискат, секциото Е операция, която се прави по преценка на акушера, а не защото на някой така му е скимнало.

49

българин

преди 4 години

Сега като отиде човек в София в парковете се виждат много семейства с малки деца .Приятна гледка е.В малките градове е обратното-предимно възрастни,които седят или вървят бавно.Но добро впечатление прави,че хората с добри доходи имат повече от 1 дете.В тях е бъдещето-млади,образовани с добри доходи.Нашето поколение-55-60 годишните в какъв недоимък живеехме при Виденов и Луканов...ужас беше с няколко долара заплата месечно!

48

Анонимен

преди 4 години

Не са рядкост случаите, когато недотам образовани хора са доста успешни в живота.Не иде реч за България.Познавам поне 3-*** такива.Знам и за обратните случаи - много пари, отлично образование и после провал или посредствена кариера.Та аз лично в родителството си, не се водя от това какво мога да им дам на децата.Има си поговорка: "Роди ме с късмет, па ме хвърли на смет"

47

Анонимен

преди 4 години

Bravo! Koito iska bezplatni grajdani, neka da si gi proizvejda lichno i da si gi razvajda lichno...ili go marzi da raboti?!... :-)... Ami te vsichki partizani ot ns, ms, prezidentstvoto, bnt, bnr, bsk, bnb, ban, unesese, padriarshiata, armeiskia teater, sportnata akademia, pluvnia basein, olimpiiskia komitet, national bibliotekata ama mnogo sa marzelivi veeee... :-)))

46

До 47

преди 4 години

Да,правилно пазарна икономика.Пи твоята логика,аз предлагам,да се въведе закон,по който всеки български гражданин,да докаже,че разполага с 1.5 милиона лева.Ако ги няма,отменена на гражданството и забрана за вечни времена,да влиза в България.Отделно с него и да си вземе родителите си, защото пенсионери не ни трябват,от тях полза няма.Как мислиш,харесва ли ти,моето предложение?Никога,не се самозабравяйте, глупостта също е грях.

45

До 49

преди 4 години

И аз живея в Германия, кажи тогава нормалните хора със заплати от 2к 2.5к евро как тогава карат всички нови коли