51

Кво речи!?

преди 4 години

Комшията си санира къщата - изкърти мазилката, смени изгнилите греди на гредореда , сложи ел и ВиК инсталации, вкара си ве це-то от двора в мазата, направи парно , на покрива качи един колектор за вода и друг за ток.... Всичко му стъпа около 30 000 , като си го работи предимно сам или ми се обажда да му помогна.

50

Анонимен

преди 4 години

До АНТИ 37Плевнелиев не можа да ни вземе жилищата и да ни накара да излезем на квартира, ама сега с еврото ще го постигнат. С 300? заплата и 100? пенсии да видим как народът ще си плаща данъците и сметките и как ще се отоплява и изхранва!

49

Гретата

преди 4 години

Затворете ТЕЦ-овете, затворете ЯЕЦ-овете, затворете 7-и и 8-и блок на Козлодуй, боядисайте старите, мърляви панелки в пембяно за супер много мангизи(усвоени от наши фирми), а когато почнат да се събарят, идете да живеете в пещери, там температурата е постоянна(енергийна ефективност) и няма сметки за ток, вода и порно.

48

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 40Задържа топлина, ако отдолу и отстрани има живущи, които отопляват жилището си.Санирай жилище в полупразен блок, където през етаж има само 1 обитаван апартамент, понеже другите ти съседи са емигрирали в чужбина, и чакай да се задържи топло. Да видим откъде ще ти дойде топлото в студен бетонен блок.

47

м дааа

преди 4 години

имам една 100-годишно къща и което направих и да ми изолират северната стена и тавана - дограмата не съм я пипал , защото виждам че всички познати които сложиха ПВЦ им се появи влага, което е предпоставка за мухъл , конденз по стените истуд, за сега съм доволен.

46

Анонимен

преди 4 години

Саниране да,но не и грабеж.Малко са хората които знаят смисъла на думата -"саниране".То не е само да облепиш блока със стиропор и да смениш дограмата.То е оздравяване и осъвременяване на сградата заедно с всички системи от покрива та до основите,но най вече удължаване живота и с 2/3 от проектния жизнен цикъл.( неиния експлотационен срок).

45

Анонимен

преди 4 години

Саниране да,но не и грабеж.Малко са хората които знаят смисъла на думата -"саниране".То не е само да облепиш блока със стиропор и засмени дограмата.То е оздравяване и осъвременяване на сградата заедно с всички системи отпокрква и та до осмовите,но най вече удължаване живота и с 2/3 от проектния жизнен цикъл.( неиния експлотационен срок).

44

Анонимен

преди 4 години

То пък много енергийно ефективно става като се санира!Няма никаква полза.

43

Хаджи Генчо

преди 4 години

До демократ, 35Боже прости му,_ той не живее в България! А иначе аз бижелал да отида там, където мога да гледам 3-4 прасета, кози, овце но те да са от породата "неяждащи". Иначе, животните които гледах при социализма искаха да ядат, От два-три декара частно и от това което раздаваше ТКЗС-то, жито, царевица, хранех толкова животни, за които пише един, който решава проблемите по "демократически".

42

Анонимен

преди 4 години

Плевнелиев искаше да ви сатира панелките, а червената Мафия ви излъга, че държавата иска да ви ги вземе.Сега същите комунисти живеят в тези 7% нови или саниране по програмата на Плевнелиев, а вие горите талашит и гуми да греете кфторите си, да пиете шльоковицата и да скимтите за тошовото време.

41

Зевзек

преди 4 години

демократееее,16 не 160. Има и други живи над 50 години, които са плащали парно знаят много добре. Говорим за хората които нямат деменция. Демократееее, демократеееее,смеят ти се бате!!!

40

House M.D.

преди 4 години

Камелийче, пропуснала си да уточни две неща:1. След като сградата навърши определен брой години, собствениците вече не дължат данък "Сгради". Първите панелни блокове попадат в та, и категория.2. Санираната сграда се приравнява на нова.

39

Анонимен

преди 4 години

А един министър председател каза преди,че българите не били бедни,защото имали собствени жилища.Сега чак става ясно,че българите са бедни като църковни мишки,защото от 1 400 000 постройки фактически само половината са годни за живеене и само 40 хиляди от тях са годни за нормален живот в тях.Другите са с изтекъл срок на годност и ако не се предприемат мерки за саниране ще са негодни в следващите 20-тина години.А той си пстрои хубава къщичка с теменужки в двора,с които си говори.

38

Мартин

преди 4 години

Имам късмета да живея в малка кооперация, 3 апартамента, по един на етаж.Със съседите решихме да не правим отделни партиди а да плащаме топлото по отчет на абонатната и да го делим на 3, без да се питаме кой коя стая отоплявал зимата.Ами до сега повече от 150 лева на месец и то студените зими не сме имали, за апартаменти по 120 кв.м чиста площ. Отопляваме и стълбището. Та драги сънародници, Топлофикация използва това, че сте разделени и ви дере кожите с топломери и топлини счетоводители.

37

АНТИ

преди 4 години

Никого не го е грижа за жилищата ви.Другаря Плeвнeлиев каза, че ще излезете масово на квартири, понеже така било на Запад.Социализма ви направи имотни, днес уродливия капитализъм ви прави бедни !

36

Анонимен

преди 4 години

До сега все се оправдаваха със студена и невиждана зима, сега смениха плочата, сметките на шопите за топло пак ще са високи, че Картофка трябва да събира кинти за предстоящите парламентарни избори.

35

демократ

преди 4 години

Защо ревете при комунизма заплатата беше от 100 до 150 лв. а парното от 160 лв нагоре заплатата не стигаше да се плати парното и тока беше по скъп и имаше режим защото внасяхме ток от Гърция.Земята на хората по селата беше отнетаи хората не отглеждаха животни защото нямаха храна за тях а сега всеки на село отглежда по 2=3 прасета кози овце и има месо хубаво вкусно а не като при комунизма с негодно месо.

34

ПЕРНИК

преди 4 години

Аз съм Изобретател - направих си в дома система за отопление , която използва вода .Но пак ме прецакаха - имаме режим на водата .

33

Анонимен

преди 4 години

И да сте санирани и да не сте,и навън да е +30 градуса или -20,парното пак ще ви цака,защото това им е целта-да ви грабят.А на тия на дърва и въглища щели да им купуват по-хубави печки,да не замърсявали със старите кюмбета.Важното е да ви убедят да ви санират с 2-3 милиарда държавни(наши) пари,щото трябва да се краде от където може.

32

Анонимен

преди 4 години

Не знам за вас, ама на меня всичко ми е енергоспестяващо (AAAAA+). На края на месеца, енергото ми плаща 50 лв. Оказа се, че електромера върти на обратно от тези енергоспестявания.