60

Франкфурт

преди 4 години

СЕГА ЩЕ СЛУШАТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧАЛГА, КРИСКО, ТИТА И ГРАФА Хахаха НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕМ АЗ ИЛИ ДЕЦАТА МИ В БГ, ДОРИ КАТО ТУРИСТИ

59

Анонимен

преди 4 години

Когато направят добро парче радиата го пускат без да бъдат задължавани. Истината е че 80% от новите песни са боза независимо от жанра. А старите певци живеят още в социализма, не могат да осъзнаят че времената и вкусовете са други.

58

Striker

преди 4 години

Една трета!? Само?! Малко е! Най-добре 50/50 - българска/сАвеЦка! Никаква западна и упадъчна музика! Както си беше преди 89-та! Аа-маха! И на Нова година само Канал 1 и каквото Хачо Бояджиев измислят - това! Във всеки дом - лика на джуджето Ка-***-инко редом до Сталин и Хрушчов!

57

Анонимен

преди 4 години

Проблема е глобален, не става въпрос за нас.Либералната политика иска и налага либерална(деградивна) музика, цензората е невероятна, всеки опит за покзване на зъби е натикан в ъгъла.

56

Този който Знае

преди 4 години

Измислици набързо!

55

Анонимен

преди 4 години

Гърците преди години са били същия батак като нас.Тогава въвеждат 50% квота за гръцка музика и само за няколко години дърпат яко в музикално отношение, музиката им сега е популярна навсякъде, не само в Българските ресторанти.Но все пак говорим за националистичен народ, нищо общо с нас.

54

Кармазъ Сикиш

преди 4 години

Алоу, и кого да слушам. Тото, Тита, Криско, Графа, ***? Не мерси!

53

някой

преди 4 години

Квоти за национала музика има само където има държави, примерно Германия, целта навсякъде е да се възпре англосаксонската музикална инвазия, но за целта е нужно самия народ да притежава някакво минимално чуство за национално самосъхранение, което при нас отдавна го няма.Ние отдавна сме само анархична територия.Даже и да се въведе подобно нещо, просто съм убеден че ще бъде опорочено, както става със всичко в наща мила родина.

52

R

преди 4 години

Ама верно ли искат българска музика. И коя по-точно. Лили Иванова или чалгата. Има точно 10 български песни, които мога да слушам. Останалото е просто плява.

51

Анонимен

преди 4 години

45 години се създаде култура, музика, филми. Има какво да слушаме. 30 години се създаде хубава чалга.

50

Анонимен

преди 4 години

Новата естрада е по-зле от чалга. Новата българската музика трябва да се забрани, за да се постараят повече, да платят на професионалисти, поети, писатели, композитори.

49

Тра-ла-ла

преди 4 години

Сутрин имам възможност и слушам БНР. Пускат и нова българска музика. И като ги чуя нахлуват куп въпроси в мен - тези хора чувство за музикална и поетична естетика нямат ли, няма ли изпълнители с приятни, обработени гласове? Пеят се на два три тона някакви глупотевини, или се крещи неистово, или се повтаря като на *** някакъв досаден рефрен... Такава "музика" НЕ ИСКАМ! И без да има художествени критерии - забравете да се създаде нещо забележително.

48

Тривон Славов

преди 4 години

Българска, чужда - все ми е едно, стига е е блек метъл.

47

Щом не се

преди 4 години

налага, значи не е конкурентна на чуждестранната. Както се казва -на сила хубост не става.

46

somebody

преди 4 години

Малко е 1/3! Поне 2/3 от музиката трябва да е българска и то на едни и същи автори! И по възможност авторските възнаграждения да се плащат авансово!За качеството на българската музика другия път!

45

Анонимен

преди 4 години

Значи ще ни задължат да слушаме българска музика. Ами да ни задължат и да се обличаме с български дрехи, да ядем българска храна... кой знае може и български коли да ни задължат да караме-не е като да няма избор.

44

Анонимен

преди 4 години

Никой не се натиска особено да прави музика, да записва нови албуми. Младите гледат да имат колкото за едно участие. Старите от десетилетия не са изпяли една нова песен, кретат си със старите парчета. Само на Лили, на преклонна възраст и се наложи да прави нови парчета и то не защото гори от желание, а защото много композитори и забраниха да пее техните стари песни, защото Лили обича да лапка парички, но не обича да плаща.

43

Анонимен

преди 4 години

на жалките *** нещо не им излиза бизнес плана май а?

42

Анонимен

преди 4 години

Че то има ли толкова музика бе? Тия от горните снимки само тичат по разни халтурки и партийни концерти щото парата е там. Никой не сяда да записва нова музика. Какво да слушам, на Васко Кеца и Орлин Горанов хитовете от 80-те ли?! Понеже не ги знаем наизуст, айде нема нужда...

41

Анонимен

преди 4 години

То е все едно да задължат магазинерите да продават 30 % некачествена стока щото е маде ин БъГъ. Щото българската музика си е точно това-некачествена стока.