524

Анонимен

преди 4 години

България реално е с не повече от 4 млн.души, от които 3/4 пессионери и трайно неработещи. Така се получава на територия, на която работи яко мафия, а дребните и средни риби живеят само на връзки. Вече няма кой да ви работи, а двие никога не сте можели. Който имал акъл - спасил се навреме!Закривай!

523

факт

преди 4 години

"Българското правителство познава проблема. Но няма стратегия как да се справи с него"Ами няма я, то акъл се иска, а пък такъв няма..

522

От Северозапада

преди 4 години

Давам пример с моето село - 1945 год. в него живеят 1300 човека и гледат над десет хиляди овце с над 200 овчарника, тьрляци.1975 вече са под 500 души с два овчарника с общо 500 овце.Края на соца ни завари 265 души пенсии.Училището го закриха в края на 60- те год.В него преди девети са уцили по два класа от набор, след 70-та година родените в село бьлгарчета се броят на прьсти.

521

Анонимен

преди 4 години

Тка е при герберския режим, населението се редуцира..................ще станем и 4 милиона един ден!!!

520

Пешо

преди 4 години

Това е ти герберунгелско управление ! След още два тиквенски мандата ще сме 5 милиона , а тиквеникът ще изчезне с откраднатите милиарди на някой остров . който си е купил !

519

Анонимен

преди 4 години

План Ран - Ът в действие................целта е да станем 4 милиона население!!!

518

Плевел Росчето

преди 4 години

Роската моя къде се изгуби?

517

човек

преди 4 години

До: 643 (Къде са?)Демагогия, манипулация, подвеждащ въпрос с лъжливи отговори.Накратко: Това предлагаш ти.Соломон Паси не знам че бил напускал (уж) България, и къде е отишъл тогава???Надежда Михайлова беше изпратена от ГЕРБ на заточение. Не в Диарбекир, но в тази посока - като български консул в Истанбул.

516

КЪДЕ СА?

преди 4 години

Помните ли Миглена Кунева,Надежда Михайлова,Росен Плевнелиев,Симеон,Соломон Паси?Избягаха от България.Бойко Борисов и той ще избяга от народната любов,далеко от България

515

човек

преди 4 години

До: 638Промити мозъци. Промити мозъци. Промити мозъци.Промити мозъци промиват мозъците на своите деца, като им обясняват/зажлуждават, че след комунизма е било имало "капитализъм".Да, има. Ама новите "капиталисти" са бившите комунисти!!!А истински социализъм (комунизъм никога не е имало) има в Швеция!Там всичко НАИСТИНА Е БЕЗПЛАТНО!!!

514

Баровеца-СФ

преди 4 години

България е без кауза, без перспектива, с корумпиран политико-олигархичен елит, със застаряващо и обедняващо население :(

513

Анонимен

преди 4 години

До 147"в моето (скъпо за мен село) са се родили и интелигентни хора (професор...)"Разбира се, ставаше дума за предния ти пост 633

512

147

преди 4 години

До Анонимен #637Сигурно ще противоречиш и за това, но в моето (скъпо за мен село) са се родили и интелигентни хора (професор в Художествено Академия) и други специалисти, ценени дори в Европа. Ако говорим за п-р-0-с-т-о-т-и=я, има я в изобилие в панелите, чиито обитатели аз наричам панелни пл-ъх-ове.

511

спомени...

преди 4 години

Някога...преди капитализма,болниците не бяха търговски дружества(магазини).Образованието беше БЕЗПЛАТНО и достъпно за всеки млад човек.Разказвайте това на децата си,ако не искате внуците Ви да са родени другаде,но не и в България!

510

Анонимен

преди 4 години

До 147Сложи думата peasant в онлайн речник или просто в Гугъл с definition и сама провери. Или просто виж в книжен речникСъс сигурност има освен основното значение и второ, преносно, точно както на български. В други езици също е така. Това не е въпрос на мнение, а е факт, който лесно може да се провери

509

147

преди 4 години

До Анонимен #635Само 4. Говорила съм с обикновени хора в САЩ, питайки за значението на думата peasant и са ми отговаряли, че думата няма тези обидни оттенъци. Е, ти може би говориш други варианти - British English и т.н.

508

Анонимен

преди 4 години

"Селянин е обидно прозвище само в България."Това пък откъде го измисли, всички езици ли знаеш.В много езици е както на български. Например в английски - peasant освен селянин означава и груб, неизтънчен човек, пр/так. С подобен преносен смисъл са и думите provincial (провинциалист) и village person

507

Страшно е вече!

преди 4 години

След 30 години див капитализъм България е най-бедната държава в Европа.На власт е Бойко Борисов през последните 10 години.Все по-зле става.Управлява ни същество,прочело САМО ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ,по негови думи!Мислете за децата си!Ако живеем добре,защо бягат от България младите хора???

506

147

преди 4 години

До Анонимен #476Моята теория за западането на селото е, че голтаците-комунисти, чийто героизъм се изразявал в "акции срещу мандри" и които са имали сериозната опозиция от страна на земеделците (Никола Петков-исти), въвеждат думата селянин като обидно прозвище (пример: лицето постващо под псевдонима Василев на този сайт). Селянин е обидно прозвище само в България.

505

до фашиста

преди 4 години

значи при фашистка България българите са по 7млн, през лошия социализъм 9млн, при хубавата демокрация под 6млн.Да си говорим с реални цифри, паляче