484

славянин

преди 4 години

Евроатлантическата ни ориентация вече 30 години дава ''сладките'' си плодове! И какви 7000 души жители на Белоградчик - в най-добрият случай са 3000 и какви 7,1 милиона души население на България - от няколко години сме под 6 милиона заедно с *** и ''турците''! А ''Дойче веле'' съвсем политкоректно забравя да спомене, че из северозападните земи преобладават представителите на кафявия етнос!

483

Анонимен

преди 4 години

Тоо и малките градове отиват натам. След още един век с това мислене на народа ще остане само София, Пловдив, Варна и Бургас. Времето лети ние се топим и така. Защитавате или не това е

482

някой си

преди 4 години

До анонимен 601,В интерес на истината за по-малоимотните хора колективизацията всъщност не е чак толкова лошо нещо. За чорбаджиите е ясно-лошо е, да! От друга страна пък замогналите се доста чорбаджии са продавали земята си, понеже не са били в състояние да я стопанисват, а и не е сигурно дали и децата им, свикнали да живеят нашироко, дали са щели да продължат да я стопанисват. Механизацията на селското стопанство, осъществена по времето на т.нар комунизъм освобождава доста работна ръка от село

481

Анонимен

преди 4 години

"кой присвоява европарите за"Преди години по новините нашумя една история с две помакини - Ася Инджова и Силвия Инджова, от Смолян. Силвия Инджова работела в Мин Фин и прехвърляла стотици хил. европари на сестра си Ася по разни несъществуващи договориТия двете мошенички ги съдиха, но се измъкнаха. Силвия Инджова след много настояване отвън все пак я уволниха, но парите не са върналиТа като стане дума за европари се сещам за тия крадли. Много малка част от парите всъщност отиват къдто трябв

480

Анонимен

преди 4 години

че като са обезлюдени кой присвоява европарите за развитие на селските райони? дали не е бай балгар чорбаджи или хора от софия тогава? явно че не стигат до хората за които са предназначени

479

Анонимен

преди 4 години

До човекИ други градове бяха развити и добре. Варна например. Градът, за който е статията - Белоградчик - също беше пълен с хора, кипеше живот, в събота вечер площадът беше пълен с младежи, лятното кино, ресторантите пълни... Малък град, но всичко имаше, хората живееха пълноценно. Много по-късно започнаха да се изнасят! А като затвориха телефонния завод съвсем убиха града като оставиха много хора без работа

478

до 598

преди 4 години

Ти не си добре! Нещо с главния мозък не ти е наред. Невроните ти дават накъсо!България е от малкото държави имала нещастието да бъде сполетяна от болшевишката чyмa. Да ти вземат имотите, буквално хляба от ръцете и да те натикат да бачкаш в държавен завод като роб на комунистите: Какво по-голямо щастие за такива като тебе!

477

човек

преди 4 години

До: 599Взе ми го от устата!Все това повтарям. Това е политика още при Тодор Живков, да строят огромни промишлени гиганти като "Кремиковци" в София, "Нвфтохим" в Бургас, и още във Варна. Горе-долу това са големите градове.В по-малките градчета и селца (освен Правец) са ги оставили на доизживяване.Единствено може би Пловдив и региона правят изключение - още от древни времена, от Филип Македонски, през турско та до настоящия 21 век градът съществува и се развива.

476

Анонимен

преди 4 години

Най-големият проблем е София и по-точно държавната политика за София наливат се пари за да се развива само този град и е съвсем нормално хората да се местят там, защото с другите градове не получават необходимото внимание от правителството. Така не само хората умират, просто няма кой да развива икономиката там. Тази политика е още от комунизма, но до момента нищо не се е променило. Нормално е столицата да бива развивана, но не и за сметка на другите.

475

Анонимен

преди 4 години

Хората трябва да живеят в градовете a не в разни средновековни лагери без пътища, канализация, ток, училища и т.н. Да се оплаква "краят на селото" е безсмислено. Този естествен процес на държавно обществено или както искате го наречете развитие бе забавен драстично с прехода но в края на краищата историята си върви по своя курс. Може би едно от най великите постижение на социалистическия период бе именно изваждането на мнозинството българи от селската мизерия и то в изключително кратки срокове.

474

В Банкя е добре

преди 4 години

И всеки ден го слушам какви глупости и хвалби поднася на овчето стадо....всички трябва да се изрине ,а БГ да се построи отново.тая няма да стане и затова всички който не са на хранилка ще избяга-- тук разрухата ще е огромна -- това сега нищо нее !

473

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Никога не е имало каквато и да била западна стока извън Кореком."Това не е истина. От време на време пускаха разни западни неща, особено в София. Не много, но пускаха. По-важното е обаче, че имаше и БЪЛГАРСКИ! Може би не на топ световно ниво, но имаше и си работеха съвсем приемливо. Пералните Перла например си перяха по 10-20 години без проблем. Телевизори, телефони, дрехи, обувки хубави имахме, козметика.. Много от тях съвсем добри. Сега нямаме нищо, не произвеждаме НИЩО!

472

Скептик

преди 4 години

4 -те най-верни съюзника на ФАЩ са "водещи"!!!!!

471

Анонимен

преди 4 години

До 681Да ти кажа не е било толкова лошо колкото го описват.Имало е репресии, но обикновените хора не са ги усетили.Съдя по моите родители(аз съм бил малък), почивни станции(безплатни естествено), софиянци всяко лято на море,хората дружелюбни без злоба и т.н.Минуса е че всичко е една утопия, но хубава утопия според мен.Разбира се не са само това минусите, но в сравнение със сега звучи хубаво.Само не ме наричайте червен, защото аз не съм, просто мисли.

470

Анонимен

преди 4 години

"А някога там кипеше живот"Ей това казва всичко!

469

чичо

преди 4 години

До Анонимен Хубаво казваш за Луканов че раздавал куфарчета.Но кажи също,че докара у нас Ран и Ът.Да се чудиш как комунист прие американски капиталистически план за "развитие"?

468

681

преди 4 години

До Анонимен 586 Да така е- напълно си прав! Но това е само финалната част на един процес срещу бившите социалистически страни още след ВСВ 1945гЦяла източна европа бе разорана и ликвидирана във всяка част на социалния живот на народите -селско стопанство,икономика,култура ,образование,но благодарение на ентусиазма на тези народи,измъчени от беднотията започнаха и построиха нормален живот за себе си.

467

До 589

преди 4 години

Е той сега,Нашио първи кадъаскер е почнал да ги "лови"

466

Анонимен

преди 4 години

Припомням на червените, че другарчето им Луканов ни раздаде на програмните си, партийни капиталисти , сервитьори, шофьори и портиери, под формата на червени куфарчета.Демокрация никога не е имало, партията кючка не е слизала от власт.

465

Анонимен

преди 4 години

СЪРБАМЕ ПОПАРАТА НА *** И ТИКВИТЕ