66

Застраховател

преди 4 години

Логично е само за твоя джоб - ще се понапълни с пари===Ха, ти да не реши, че съм в бизнеса с идеална цел. Разбира се, че си гледам келепира. Ако не ти пасват условията ми отиваш при конкуренцията.Ако изплатя пари на пострадал, си взимам парите от застрахователната компания на виновника. И тя е в правото си да му вдига цената или не. Нейна си работа. Със самия виновник не съм в правни отношения, че да му искам каквото и да било.Май доста работи не са ви ясни.

65

АБВ

преди 4 години

До ЗастрахователЛогично е само за твоя джоб - ще се понапълни с пари! Логично е ако изплатиш обещетение на пострадал, да поискаш повече пари от виновния и то ако е рецидивист!

64

АБВ

преди 4 години

Много ми е чудно, дали Емил Марков няма някакъв интерес да предлага увеличение на задължителната застраховка ГО. Тази застраховка е за да се изплащат щети на пострадалите, причинени от застрахования! Каква е връзката между неправилното спиране, за което служител на КАТ ми е наложил глоба със фиш и по - скъпата застраховка, която ще ми поиска застрахователя, заради това, че вече съм глобен. Застрахователя на кого изплати обезщетение за неправилното ми спиране? Май някой ще стане оше по-богат!

63

Анонимен

преди 4 години

Стимула е важен а не вдигане на цената. За да ви стимулират трябва на примерните водачи да се намали с 50 % цената на застраховката. А които не са примерни да си плащат пълният размер на цената. Така е тук в Бялата държава. И кави са тези 5 години за да ви свалят с 23 % цената. Тук всяка година имам бонус след като нямам нарушения. Но както се знае вие не сте бяла държава а Мутренска така че нищо неможе да ви спаси. Освен терминал 1.

62

Застраховател

преди 4 години

Много хора са глобявани и санкционирани десетки пъти за 20 - 30 годишен шофьорски стаж и от тях няма причинени щети на трети лица, или изплатени суми от застрахователи===За тази работа си има статистика и аз, като застраховател, имам право да я изпозвам да категоризирам клиентите си.Пример: В Германия ме питат какъв цвят ми е колата, защото има статистика, че червените коли учасват по-често в катастрофи. За червена кола застраховката е по-скъпа. Логично.

61

...

преди 4 години

Много плоско и абсолютно безмислено , в дигиталната ера , тепърва ще преоткриват топлата вода или с други думи фиктивна работа на институциите

60

До 59

преди 4 години

Много хора са глобявани и санкционирани десетки пъти за 20 - 30 годишен шофьорски стаж и от тях няма причинени щети на трети лица, или изплатени суми от застрахователи, та тия дивотии с теоретичния риск не следва да се разглеждат сериозно. За рискови шофьори и рецидивисти си има ЗДП и ППЗДП със съответните санкции. Изплатените пари по щети, причинени от водача са единственото мерило, по което трябва да се определя размера на тази застраховка, всичко друго е глупост.

59

Смехурко

преди 4 години

Пътищата били зле - но парите от застраховка не отиват за пътища?! Или да не ядем, че си изтъркваме зъбите...

58

Спокойно...

преди 4 години

...няма да се въведе скоро, защото се мислят нарочно някакви простотии. Идеята е както стана миналата година, просто да се заговори за бонус фалус и пак да се вдигнат гражданските ... Миналата година 2 пъти го вдигнаха защото новата схема виждаш ли "влиза" в сила и застрахователите ще са на загуба. ще я вдигнат още 2-3 пъти и чак тогава ще ни го на+бият финално без вазелин

57

Анонимен

преди 4 години

Целта на всичко е ПАРАТА. Ако някой мисли друго е пр*ст. На всички ще ни бръкнат в джоба независимо - изрядни, неизрядни. Пък после гласувайте пак за тях.В днешно време всичко е пресметнато перфектно и главната цел са ПАРИТЕ.

56

Анонимен

преди 4 години

няма ли органи които да се задействат и проверят кой на кого е платил и колко за да прокарат тези промени.още миналата година се говореше за пет милиона платени от застрахователите на правилните хора и като гледам със какъв плам от комисията защитават и след отегляне предлагат все едно и също явно трябва да изпълнят поръчката.тези промени са поръчани от застрахователите само в техен интерес това е все едно да оставиш всяка гилдия да си прави сама законите.

55

GG

преди 4 години

През миналата година ГО скочи 70-80% заради ЛИнс. Сега бонуса ще е 25%?-Цената за примерните водачи трябва да е административните разходи на компаниите. Камикадзитата да ги дерат или въобще да не ги застраховат за да не шофират!-И не е редно шофьорите които не са ощетили ЗК да бъдат наказвани за нарушения на ЗД МПС.

54

Някой си

преди 4 години

За онези, които предполагат с аптечка или друго тяхно действие извън професионалното медицинско, че може да помогнат на пострадал, ще кажа, че в повечето европейски страни ще ги осъдят ако пипнат пострадал. Учи се няколко години медицина и пак не е сигурно , че ще помогнеш. С някакъв измислен за пари курс по първа помощ няма да направиш нищо друго освен да влошиш нещата.

53

Истината

преди 4 години

Застраховката е за колата, а не за шофьора. Всичко останало е разтягане от пусто в празно, за да се прикрие истинската цел - поредния грабеж на хората в България.

52

Анонимен

преди 4 години

Ще ползваме застрахователни услуги в други държави. Някои от тях ще се окажат по-изгодни. А и самото безумие на правилата ми е достатъчно за да се откажа от тях.

51

До оня с аптечката

преди 4 години

Ако ти е изтекла аптечката, значи не си взимаш шофьорските задължения насериозно.Аз като застраховател ще дам по-добра цена на този, който е изряден, отколкото на теб, защото не се знае на какво друго може да не си обърнал внимание - я гуми, я нещо друго. По-голям риск си за мене.А ако искам няма и да те застраховам, ако сметна, че ще ми струваш повече пари, отколкото получавам от теб.Кое му е трудното да го разберете това.

50

Аз сега...

преди 4 години

...пак не разбрах. Ако примерно за последните десет години нямам нарушение и досега съм давал 500 лева за го, от догодина ще плащам само 300 лв или как? Ииииии... ако луд джигит има фишове и кола за 500лв и фишове за 20к и не е платил нищо досега, защо ли мисля, че 200 лв по-скъпа го никак!!!!! няма да го стресне?! Като се има впредвид, че въпросният п а р ц а л дори и книжка няма!!!

49

Анонимен

преди 4 години

Сега от 100 лева приходи от застраховка ГО, за изплащане на щети отиват около 30%. С тази диващина приходите на мафията от тази застраховка ще се увеличат няколко пъти, но за щети ще отиват 4-5%, а останалото е печалба на мафията.

48

Анонимен

преди 4 години

Давайте идеи в коя държава да си регистрираме колите?

47

Анонимен

преди 4 години

Явно ще трябва да се кара със сръбска регистрация...