106

безпартиен до 108

преди 4 години

Спомням си когато бе избран Радев за президент Илиана Йотова стана и каза-"И най малкото движение против тази партия няма да ви бъде простено".Още тогава ми стана ясно,че Радев ще е на диктовка от БСП!Президент издигнат от БСП и послушен на БСП-това е той Радев.Президентът не би трябвало да е издиган или подпомаган от партии.Той би трябвало да е президент подкрепян от всички,а не само от БСП!

105

lele

преди 4 години

Някой е решил да напълни гушите на застрахователите. Не мога да разбера, след като си платил глобата, защо ще плащаш втори път и на застрахователя?

104

Анонимен

преди 4 години

В Германия системата работи, цената се определя от нарушения, колко км. караш, караш ли в чужбина, колко човека ще карат т.е. 18 г. нов шофьор и застраховката на родителя скача с 50 %, марка на колата, бр. катастрофи с марка кола Х. Ако те хванат пил/надрусан ти взимат книжката. Независимо, че нямаш книжка ако искаш да си я върнеш не пиеш въобще. Изследвания на 3 месеца. Ако др. невписан кара колата при катастрофа не се получава нищо, дори и др. страна да е виновна.

103

мдаа

преди 4 години

Може Малус-бонус но Бонус-малус е противозаконно поради простатата причина,че първо се изписват по-големите проценти,другото противоконституционно е,че в Българският език няма официално вписани думи като "малус" ако щете дори и "винетка"!

102

Дани

преди 4 години

Няма логика да се облекчават примерните водачи с 23-25 процента и то за няколко години без нарушение или 7 години нямаш акт или фиш и ползваш остъпка и същевременно всяка година плащаш по скъпо до 400%.След 5 години това може да отпадне и промоция няма да има за никой,но за това време ще ни издерат кожата.Кой може да няма акт или фиш за 7 години?Систимата ни го вкарва целия и винаги ще намерят за какво да те глобят.Трагедия е всичко и народа си мълчи.Нима ще спрат катастрофите?Мотиви за рекет

101

Отговор

преди 4 години

До Анонимен 109 В света няма успяла социалистическа партия.

100

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Тази система в България е "бонус---фал*с"!!!!!Застрахователите целят вместо да вдигат "гражданската отговорност" още веднъж----те ще го направят през този "БГ ВАРИЯНТ" за"справедливост"!!!!В България всичко е "недомислено" и почти винаги е "несправедливо"!!!!!Цирк "Балкански" продължава с представленията си!!!!!!!

99

Анонимен

преди 4 години

Поредният грабеж прикрит зад справедлива кауза!!!!! Вижте само какво ни чака от 2020г. и ще ви настръхнат косите! Вече нямам желание да посрещаме нормално новата година и да се веселим както повеляваше традицията. От години само чакаме да мине новата година и да видим какво ще вдигнат, но все някога на заспалия народ ще му избият бушоните както никога до сега!

98

Анонимен

преди 4 години

До Доене 103Абсолютно си прав. Ще ни доят докато не прокървим. Тях само кръвта ги успокоява. Сатани са това. Няма насищане.

97

Анонимен

преди 4 години

Няма ли кой да създаде една истинска социалистическа партия и тя да отстоява интересите на трудовия народ и за отстраним тия псевдосоциалисти, псевдопатриоти, псевдонародняци и т.н. но все псевдо. Всички тия псевдо ни съдират кожите и мислят само за собственото си обогатяване. Безсъвестно харчат публични средства и ни представят скромните си постижения за нещо изключително.

96

Анонимен

преди 4 години

Абе значи сега тоя бонус малус ми единственото дето ми напомня е ня един фа.лос дето пак крадливата шайка иска да ни го покаже.На което аз отговарям само с едно първо с моя е по-голям бе тр.авестити крадлив и ги поздравявам всичките такива в парламента и извън него с един пръст и един флаг.Но пръста разбира се е средния, а флага е български ,но им е забит от.зад на тия американски и руски платени ку.чки, мъжки и. женски в парламента.

95

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 101 Прочетох някъде че завишената цена на ГО ще бъде в продължение на пет години.Представяте ли си за едно нарушение 6 пъти наказание. Ако това мине през съда , значи нямаме съд.

94

Доене

преди 4 години

Овцете трябва да бъдат доени. Жестоко!!!

93

Анонимен

преди 4 години

Всички системи бонус-малус са основани на принципа posteriori, т.е. следват вече настъпилите застрахователни събития, а не "a priori", т е, че може евентуално да се случат . Все едно като в оная приказка за оня, дето биел детето преди да счупи стомната за вода.

92

Анонимен

преди 4 години

С тази наредба бонусът е непостижим. В чл.7 пише, че собственикът на автомобила ще понася малус от нарушението на който и да е шофьор, вписан в полицата. При изчисляването на премията пише, че ще се определя от по-лошото от бонус-малуса на собственика и на който и да е от шофьорите в полиците. Всяко нарушение означава малус за автомобила. Бонус ще има само, ако сте единствен шофьор на собствената си кола без нарушения. Всички полици ще бъдат на малус в останалите случаи.

91

Само ГЕРБ!!!

преди 4 години

Бойко намеси се отново и стопиран тази простотия!

90

Анонимен

преди 4 години

До 85: Такава система няма не само в Европа, ами и в целия свят. И не е необходимо да живееш в Западна Европа, за да провериш това. В нета има информация за бонус-малус системите почти за всяка страна, ако искаш дори и в Малайзия.В табличен вид са написани класовете (до към 25), процентите малус(обикновено до 200 над основния), бонуса (до 40%), и това според броя заявени щети в годината (независимо от вида). И никакви такива точки, нарушения, актове, глоби и др. измислици нямат нищо общо.

89

торбалан

преди 4 години

тия рекетьори застрахователите се чудят , как още да оскубят и така бедния народ , наказанията от кат да определят цената , това може да го измисли някой *** ами правилото да е , при птп да има завишение и това завишение да е според степента на щетите колкото по голяма щета толкова да расте и процента .

88

Анонимен

преди 4 години

Застрахователите ще изплащат една и съща сума за една и съща повреда независимо каква цена е заплатил съвестният шофьор и системният нарушител това е явна дискриминация ! "Умните" български тикви "поумняват" все повече когато извличат ползи на гърба на овцете ! Търпението овче става все по-голяма грешка, а толерантността се превръща в порок !

87

селчо

преди 4 години

Системата е фалос- ***!