23

Анонимен

преди 4 години

Абсолютно справедливо, те така наречените работодатели толкова много мамят работника и държавата, че това е нищо за тях.

22

колега коментиращ 14

преди 4 години

Къде го видя този продукт с висока стойност в БГ-то, пък камо ли такъв с висока добавена стойност. Защо мислите, че работодателите са всички милионери? Защото кара кола за 100 хил.? Ми на тая кола вноската й е 2000лв. на месец. Ако има 50 човека работници, по 40 лв.От всички, които дават работа на някого в България я има я няма 5-10 % да са милионери. И то половината от тях на държавна хранилка. Заради това не се произвеждат стоки с висока добавена стойност. От нея идват и заплати, и другото.

21

Факт

преди 4 години

Има ли българи , които вярват , че има някакви профсъюзи в България ? Та нали това беше комунистическия плевел през социализма , който съсипваше съдбите на истинските българи ! Кой ще посочи има ли профсъюзни членове днес ? Каква е тази фалщива пропаганда - профсъюз ??? Кой им плаща да се разхождат по телевизии и да плашат с протести ? Случайно да сме имали стачка до сега ? Няма , защото няма кой да излезе да стачкува - никой не иска профсъюз да му пречи да съществува !

20

Счетоводител

преди 4 години

Предлагам да не се плащат първите 10 дни на: Военни, милиция, община, НАП, НОИ, ХЕИ, Социално, Бюро по труда, Поземлена комисия и други от бюджета.

19

Az

преди 4 години

Аз имам предложение.Първите 20 дни да се плащат от профсъюзите.По този начи те ще си увеличат членакста маса пък и без това за нищо друго не стават освен да управляват парите на другите

18

Sichtpunkt

преди 4 години

Обикновен Капитализъм бе другари"капиталисти".Той капитализма не е лош като строй, но начина на възприемането му от нашите апаши е порочно. Бизнес на тъмно, нереални осигуровки, многократни надценки.. Дерат по сто кожи от хората, които им изкарват парите.

17

Счетоводител

преди 4 години

Да бе първите 5 от фирмата?!? А защо не първите 25?!? Не може ли първите 5 от Синдикатите?

16

Анонимен

преди 4 години

Абсолютно правилно предложение,на фона на ниските доходи и оттам на ниските осигуровки които се правят в бюджета,предлаганата мярка е много правилна!

15

НН

преди 4 години

Най-после , не е за вярване,имали сме синдикатиии!!!

14

123

преди 4 години

В немско работодателят не само половината осигуровки, ами и първите 6 седмици болнични за всяка диагноза плаща...и заплати също, мааалко по-високи от нашенските. И за мерцедес парици му остават...В територията само се рИве.

13

Смешник

преди 4 години

Взимали болнични и ходили в гърция и се пускали в социалните мрежи ами уволняваш ги тия с причина неправомерно ползване на болничен и готово решаваш си проблема. Колко е просто

12

Анонимен

преди 4 години

Практиката в чужбина показва, че има период на изчакване, който не се плаща. Стига хрантутене на държавни служители. Тази дискусия не се отнася за частния бизнес.

11

Sichtpunkt

преди 4 години

Искам моя изедник да плаща всичко и без това нищо не дава а само глобява ние сме златните кокошки който ти бачкат за да може до се возиш новия си бенцТочно! Работодателите в България това прават, защото няма ни най - малко знания за "Personal Management". Как се намалява текучвството на персонала, какви стимули се прилагат за по-висока ефективност и ред други. Знаят само да приберат пачките в края на работния ден.

10

Sichtpunkt

преди 4 години

Няма проблем - работниците да си поемат изцяло за тяхна сметка осигуряването. Сега работодателя също плаща осигуровки и то за сметка на работника.Е ти какво искаш, работниците да работят за без пари. Не стига, че под давление на работодателите се открива реалната осигуровка и работниците се ощетяват, ами сега и това. МИЛИОНЕРИ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА ПЛАЩАТЕ!

9

Анонимен

преди 4 години

Искам моя изедник да плаща всичко и без това нищо не дава а само глобява ние сме златните кокошки който ти бачкат за да може до се возиш новия си бенц

8

Sichtpunkt

преди 4 години

"Кръстина Таскова заяви, че "Воля" ще продължава да настоява за отпадане на ангажимента на работодателите да плащат първите три дни от болничния и поемането им изцяло от НОИ."Когато работодателя плаща, той ще е следи лицето ползващи болничен да е действително болно. А като плаща НОИ, никой не е заинтересован да се държи на истината.Тая от Воля, да си прочете книжките отново!

7

Анонимен

преди 4 години

Тая тема я пуснаха на народа, за да се скрият далеч по-важни неща. Народът кълве, а управляващите си правят квото си искат за каквото искат.

6

Анонимен

преди 4 години

Браво, контраатака срещу робовладелците, осмелили да се самонарекат работодатели!

5

gradski

преди 4 години

Няма проблем - работниците да си поемат изцяло за тяхна сметка осигуряването. Сега работодателя също плаща осигуровки и то за сметка на работника.

4

Анонимен

преди 4 години

Тия в ред ли са? Работодателите без друго плащат осигуровки и заплати на заместващите болните, остава и болнични да плащат! Не съм работодател, но по-абсурдно и т ъпо предложение и с конкурс не може да се измисли.