43

ХАХАХА

преди 4 години

Тия от синдикатите са супер нагли , значи работодателя ще плаща вноските за здраве на работника , а като награда и първите 3 дни от болничния , който по принцип е социална помощ и е задължение на държавата-НОИ ?! Това е някакъв синдикален фашизъм !

42

Анонимен

преди 4 години

ОК работодателите ще плащат болничните, няма да има никакъв контрол, всеки ще си взима болнични според нуждите, тоест ще се ходи на работа само при добро желание, а на който не му се ходи, ще си почива. Въпроса е след колко време ще умрем от глад, победени от собствения си мързел?

41

фактите

преди 4 години

Всъщност работниците у нас не взимат никак малко съотнесено към цените . На запад ще пие кафе за 6лв. и бира за 10лв. в най-евтиното заведение , ако изобщо отиде в такова , а не вари кафето в джезвето в квартирата , която дели с още 15 гастарбайтери, защото взема я не 1000 евро.

40

Анонимен

преди 4 години

До Ф.С.В.Това е поредната доза лъжи която се хвърля в общественото пространстео, къде работодателя плаща първиге 5 дни от болничния? Напротив практика е така наречения период на изчакване в които в първите 2-3 дни работника не получава нищо.

39

до Sichtpunkt

преди 4 години

А бе , разбираме те , ама хич не ги виждам аз тия работници дето като ги ухажваш те ще датат всичко за фирмата , напротив започват да ти извиват ръцете и да ти се качват на главата . Видяхме и как в Холандия се отнасят с наемния труд , айде стига !

38

Анонимен

преди 4 години

Няма по-десен политик от Станишев в българската история. Най-десният политик, който въведе крайнодесния данък десятък. Затова сега гербери и десебеи го подкрепят, защото свърши мръсната работа, която дори десните не смееха да свършат в най-десните дерибейски времена на Костов и царя.

37

Анонимен

преди 4 години

До като се карат кой да плаща то народа ще изпyкa ве !

36

Sichtpunkt

преди 4 години

Нямам вече неври да обяснявам на Тани, мани мани, факти, че има и друга страна на бизнеса. Много по-малко главоболяща е темата с маркетинга. По живо по здраво - успех и на едните и на другите!

35

Анонимен

преди 4 години

В България доста хора все още водят война с гнилите капиталисти, които са винаги лоши, които трябва да се наказват, бият и убиват - разум няма, само демагогия. Кой печели от злоупотребата с болничните? Всъщност реално никой, всички губим и то доста, но това няма значение, важното е да водим някакви самоунищожителни донкихотовски битки.

34

Ф.С.В.

преди 4 години

Герб ,Бизнеса и Патриотите "ровиха " как била практиката в Европейските държави - и сега се наиграха )) Оказва се че в повечето държави бизнесът плаща доста яко за болните си работници- Тези европейски работници са си извоювали това право с много стачки и протести- Сега НИЕ ще го получим наготово) И БГ бизнесът ще види "кон боб яде ли"

33

Таня

преди 4 години

Работодателите плащат и те осигуровка ОЗМ, в % по - голям и от работника. Ако се приеме тази глупост, работник и работодател ще наливат в един фонд, който няма да се ползва. Даже не зная как са успели да измислят таз хитрост синдикатите. Да си наливаме дружно в една държавна яма. Не, благодаря!

32

Анонимен

преди 4 години

Българина най-обича да е тарикат на дребно, отивам при джипито и то ми дава 2 седмици болничен, който иска да работи, не ми дреме, аз съм тарикат, ще си почивам и ще ми плащат! Посегнеш ли му на далаварката, кажеш ли му че трябва да работи, кажеш ли му в очите, че със скатавките е свършено, той става особено агресивен - ето това целия казус, мързел и егоизъм!

31

АнонимеН

преди 4 години

КТ ПОДКРЕПА РАБОТЯТ ЗА БОРИСОВИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!НЕ СЛУЧАЙНО ПОДКРЕПИХА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА!!СЛЕД КАТО НЕ МУ МИНА НОМЕРА НА БОРИСОВ С ПЪРВИЯ ДЕН ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ПЪРВИЯ ДЕН КАТО НАЙ-ГОЛЯМ РАБОТОДАТЕЛ СЕГА ЩЕ НАТОВАРИ БИЗНЕСА :DБОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ Е АКО МИНЕ НОМЕРА МИНЕ !1 БОРИСОВ РАЗБИРА САМО ОТ ПРОТЕСТИ !!!

30

L.

преди 4 години

Напълно съгласен! Ние се разболяваме не в къщи, а навън. Щото е трябвало да излизаме за работа във време, когато и с трактор не можеш ни изкара.

29

Sichtpunkt

преди 4 години

"Имам няколко работника и ако хвана някой , че менти с болнични ще яде и бой , пък нека се жалва на онова матовото моме от синдикатите Григорова. "Фактите са такива, че повечето работници нямат съзнание, а повечето от работодателите и знания.Ти знаеш ли, че при определени условия, твоите работници биха били поне с двайсет процента по-ефективни?

28

Анонимен

преди 4 години

За пет дена с тия ментета какво ще излекуваме болничния трябва дае поне десет освен Ко не ни карате да си земем неплатен отпуск тъи като болнични се дават знаете как

27

фактите

преди 4 години

Кво се правят, че проблема е в частния сектор , най много кръшкат чиновниците , вечно са в болнични , а всъщност си харчат подкупите в Гърция и Анталия . Разбира се има и кухи фирми дето източват , ама не ги хващат , защото си плащат тук-там ! Имам няколко работника и ако хвана някой , че менти с болнични ще яде и бой , пък нека се жалва на онова матовото моме от синдикатите Григорова .

26

Sichtpunkt

преди 4 години

Предлагам да не се плащат първите 10 дни на: Военни, милиция, община, НАП, НОИ, ХЕИ, Социално, Бюро по труда, Поземлена комисия и други от бюджета.И защо? Не осъзнават ли, че чрез плащането ВИ на болничните на работниците ви ги приобщава към компанията ви. И постепенно ще изградите атмосфера на разбирателство и. приятелство. В Япония работника се наема до ЖИВОТ и той има стимул това да се осъществи!

25

Sichtpunkt

преди 4 години

Къде го видя този продукт с висока стойност в БГ-то, пък камо ли такъв с висока добавена стойност. Защо мислите, че работодателите са всички милионери? Защото кара кола за 100 хил.?Китайски МИЛИАРДЕР ходи до офиса си с КОЛЕЛО за да не замърсява въздуха!

24

Sichtpunkt

преди 4 години

До счетоводител, Да бе първите 5 от фирмата?!? А защо не първите 25?!? Не може ли първите 5 от Синдикатите?Не знам какъв счетоводител/ка си, но вземи прочети "Японски мениджмънт Акио Морита". Да видиш и други гледни точки.Колкото по - обвързана е дадена компания с работниците си, толкова по-ефективно и служат те. Не става дума само за някакво възнаграждение, иде реч за комплекс от стимули и възнаграждения (някой и не са парични).