85

1

преди 4 години

Основен проблемна БГ медицина е тъй наречения лекарски съюз.Това по закон е регулаторна организация, а не профсъюз.Когато някой лекар е недостатъчно образован,корумпиран или проявява престъпна небрежност,точно лекарския съюз трябва да му отнеме правата да бъде лекар.Това не се случва и заради издънките на 10% ***, цялото лекарско съсловие добива лош имидж.В случая има брутално,престъпно пренебрегване правата на болното дете, но наказани или няма да има или ще ги накажат символично.

84

бай х

преди 4 години

До лили дай боже някой ден като излезнеш от системата да попаднеш на неграмотни и непознати доктори и да им обесняваш ,, Аз ви бях колежка моля обърнете ми внимание ....

83

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 69---------------------Българското здравеопазване не е "близко до нулата". Има своите проблеми, разбира се, но просто не е нулево! Ако не вярвате, просто се откажете от медицински грижи за няколко години и ще получите убедителни доказателства, директно от моргата, която ще приеме останките Ви.Успех в узнаването!

82

до 84

преди 4 години

Как да ви кажа, май ако си внесем шамани от Африка, може леко да подобрим нивото на здравната помощ в България. Впрочем, статистически ако в Африка не ги мореше СПИН, щяхме да ни изпреварят по продължителност на живота.

81

Анонимен

преди 4 години

До Бяла МАФИЯМного, ама много сте обичлив, преливате от обич към хората!...Почитания ;)

80

лили

преди 4 години

Като стане и тук като в Африка на 150 км един доктор, друга песен ще запеете, и наистина лекарите не са ли една извадка от всички, както и депутатите - ами то крушката не падала далеч от дънера си, но само вие сте велики и всичко знаете, ами станете и вие лекари да ви видя тогава!?

79

Бяла МАФИЯ

преди 4 години

Много се радвам, когато видя българско докторче с милиони в банката, от слагане на безсмислени импланти и изведнъж се разболява от неизлечима болест, при която никакви милиони на света не могат да го спасят - И СИ ОТИВА ОТ ТОЗИ СВЯТ, БЪРЗО И БЕЗПАМЕТНО - знаете ли какво се нарича това - КАРМА. И всички ГНИЛИ долнопробни докторчета, мед.сестри и лекарки, мислещи само за пари и обезценяващи чуждия живот, това ги чака, сигурен съм! ДАНО!!!

78

анонимен

преди 4 години

Точно вирус може да те отнесе за часове, дори има описани мълниеносни форми при т. нар. менингококов сепсис, който протича с обрив. като нямате нужната информация, само плюете, а да не би да си мислите, не в другите страни няма подобни случаи - затова там имат огромни застраховки за обезщетения, това е най-рисковата професия, при която може да се издъни и най-подготвения, но такива дето и табл. за умножение не знаят, мноооооого са компетентни!!!

77

Да напомня на...

преди 4 години

всички оплювачи на лекари тук: в няколкото дни от смъртта на детенцето до днес в България са извършени десетки животоспасяващи операции, в т.ч. и на хора, които прясно са се размазали с автомобилите си в крайпътни дървета. Родени са няколко десетки деца, които без компетентната намеса на акушерите биха починали при раждането. Излекувани са успешно стотици деца, заболели от настинка.Сега можете да продължите с плюенето, да ви е сладко!

76

От Берлин

преди 4 години

На наша позната, лекаря щом разбра, че тя живее в Германия, казва в прав текст на родителите й--,, 10 000 Евро или брат й да се оперира сам... "... Жената затъна до уши в заеми за да спаси брат си... След операцията на сърцето имало още рекет от лекуващият касап( един известен специалист в БГ) ... Това за уважение ли е, мили сънародници!

75

Бяла МАФИЯ

преди 4 години

До Константин 71"защо не се каже от медиите, колко хора с тежки операции са спасени в същия ден, когато е загинало детето или колко деца са се родили. Лека му пръст на детето."Я стига - ти наясно ли си изобщо, че ако нямаш поне 3000-4000 лв. да си платиш импланта, който го слагат при всякакви видове операции и ползата му е супер съмнителна, ще те оставят да си умреш на секундата. Това не са ЛЕКАРИ, ТЕ ВСЪЩНОСТ НЕ СА И ХОРА - това са изверги, мислещи само за пари. ПРЕСТЪПНО БЕЗХАБЕРИЕ.

74

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен (75)Изпи ли си хапчетата? Винаги се е плащало за здраве. Дори и през социализЪма.

73

Анонимен

преди 4 години

До @48 (55)При тази ситуация идеята за запазване на здравно "заведение" (поликлиника/болница) заради идеята да има такава е абсурдна. Абсурдността идва от предпоставката, че отиваш да те лекуват ... касапи. По-добре да останат 100 лекари, но да са лекари. Празните поликлиники се затварят и поне знаеш, че няма на кой да разчиташ. Не може да се допуска некадърен или недостатъчно подготвен да си прави експерименти с живота и здравето на хора. Примери бол. Оттам и негативизма към цялото съсловие.

72

Анонимен

преди 4 години

Тоест пак казвам то се вижда до къде я докарахте с вижданията си. Оплаквайте се никои не Ви пречи, това че останалите са на по 800лв не е оправдание, толкова им е капацитета, те и тука като дойдат взимат пак минимума ама лекарите са на друго ниво. Социализма ви научи да е безплатно, и страдате от когнитивен дисонанс. Няма какво да пиша повече, то се вижда кадърните или са на запад или са по часните клиники. Ако всички си вършехте работата да сме стигнали по напред по БВП-то се вижда кой работи

71

Анонимен

преди 4 години

Професорът да си гледа частната болница.... и приятелите лекари станали кметове.

70

Анонимен

преди 4 години

И не се знае това дете как е гледано, какви заболявания има и е имало, наследствени, придобити. Вие не знаете случая, за да съдите лекарката.

69

Бяла МАФИЯ

преди 4 години

- Ниска квалификация и ниво на подготовка- Нежелание да свършиш работа и за 15 минути- Кафенца и лафче със сестрите- Арогантно държане към пациентите, които нямат пари или физика да създадат проблеми и да обезпокоят безгрижната смянаТОВА СА 99% от българските така наречени ДОКТОРЧЕТА!!! СКАПАНИ Б*КЛУЦИ БЕЗ МОРАЛ, мислещи САМО ЗА ПАРИ и МЪРЗЕЛУВАНЕ

68

Константин

преди 4 години

До Минувач 27Tака съвсем няма да останат лекари и учители, все те да са под лупа. А кой ще определи начинът на изпитване и нали се сещаш, че изпитвача ще започне да иска пари за добър резултат и ще ги получава. Така че пак ще ударим на камък. Нали затова са учили, какво всяка година ще ги изпитват, и пак ще напиша, защо не се каже от медиите, колко хора с тежки операции са спасени в същия ден, когато е загинало детето или колко деца са се родили. Лека му пръст на детето.

67

сами сме виновни

преди 4 години

Когато се оказа, че студенти взимат изпити за по 300 долара,*** се хилеше като изоглавен и примираше от възхищение,че са му намерили цаката!Когато оня съдия и щерка му взеха парцел на морето като "социално слаби",пак същата история!Цяла България с депутати и простаци се възхищаваше на хватката!Сега *** писка,че нещата не вървят!Вървят и още как,само че на задна!И да не забравим и месията,дето го чакаме да ни оправи!

66

Анонимен

преди 4 години

До заслужено 66Тоест, да не се оплакваме, че здравеопазването е близо до нулата ? Да вдигаме платата за лекарите до европейските, независимо че останалите са на по 800 лв. Накрая да не търсим наказателна отговорност за безхаберия, че хората щели да се обидят и избягат. И защото не искаме да правим горното, сме били лоши ?! Амън от дебелооки доктори. Отношението към вас, драги е лошо защото не си вършите работата. Когато почнете, ще се промени. Ако ви е обидно, недейте да работите с хора.