115

Анонимен

преди 4 години

Работници има, работодатели няма.

114

Свиня

преди 4 години

Няма и да има ..."ама ви кръвопийци алчни....работете си сами в скапаните индустрии...алчни нагли невъзпитани и стиснати ...аааааа да ви.....

113

бай х

преди 4 години

има недостиг на заплащане работници има колкото щеш

112

se

преди 4 години

Основната причина да липсва работна ръка у нас е ниското заплащане.Днес работника със средно образование трябва да получава минимум 1500 лева чисто.Хората с по високо образование минимум 2500 лева.Това е истината уважаеми чорбаджии ,мутри и български ,,бизнесмени".Давайте пари и ще имате качество иначе ще закривате фирми и ще фалирате.

111

Ф.С.В.

преди 4 години

--г Велев-Комунизма отдавна си ОТИДЕ-да ви Поясня!! Сега живеем в Капитализъм -който не може да има работници-Фалира!!

110

Замислен

преди 4 години

Не разбирам. Живеем и работим в ЕС. Свободно движение на хора, стоки и капитали. Като няма български работници,ей я Германия. Внесете си от там. Или от Франция. Нали били по квалифицирани? И за вас ще е по добре. Какъв е тоя истеричния плач.

109

Ботевски

преди 4 години

"...Няма работници за индустрията, да идват сирийците..." би трябвало да е заглавието.Но, стискайте още малко, че скоро Ердоган ще ни праща квалифицирани и евтини сирийски работници.

108

самонает

преди 4 години

Този да не философства много, ами да си внасят хора. Нали щяха да идват от Виетнам, Украйна, Молдова и от къде ли не. Няма кандидати на килограм, значи че има нещо сбъркано. А то е,че тук масово се гледа на хората като бройка, малко са тези дето си харесват наетите и обратното, да си помагат при нужда, да познават семействата си, да ходят в Събота с децата някъде(а, тя Съботата е работна), да спазват договорите.... Парите са следствие. Те затова бягат нашите хора. Пълно в цяла Европа, милиони са

107

Анонимен

преди 4 години

Като чета коментарите, осмислям, че народа е много ***.

106

KOKO

преди 4 години

Слаба Ви е примамката господин Василев, слаба,слаба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

105

Цецо

преди 4 години

Велев, колко стипендии и на колко ученици/студенти, колко, какво и как спонсорирахте в българското образование и учащи се, за да искате работници и специалисти?Нула плюс нула си е нула, капиш?

104

Анонимен

преди 4 години

Добре де. Аз в Германия плащам 45 % ДОД. В България работниците плащат 10%. Подобно и съотношението на данъците на фирмите в Германия и България. Защо тогава Бъларските работодатели не могат да плащат добри заплати за работниците си след като данъците им са много по- малки от тея в Германия?Отговора е че са калпави и не могат да правят добър бизнес. За това компенсират некадърността си с ниски заплати и дебели държавни поръчки.

103

Д-р Исня

преди 4 години

Няма работници, защото всички са директори. Аман от шефчета, които не могат да завият 1 винт! За такива Хитлер прачвеше лагери, та да си починат!

102

Хахаха

преди 4 години

Тези 50 0000 бягат и заради заплатите, които давате!

101

Анонимен

преди 4 години

всеки с.мешник иска шеф да става или административен персонал

100

Ниманд

преди 4 години

ХАХ няма и да има , да не съм луд да бачкам в Бг за 1000 лева в Германия взимам 6 пъти повече !!!

99

Хахахахахахаха

преди 4 години

Нямало работници, а??? Интересно в Европа и в САЩ как има. Пробваха ли да дават европейски заплати тия алчни изедници???

98

Щерю

преди 4 години

- От държавните чиновници да дойдат и да ви бачкат за жълти стотинки - Да не са луд, бре?

97

Анонимен

преди 4 години

Къде да идват чиновници? Той ако му се работи, няма да става чиновник, пак ударите на камък.

96

Чичо

преди 4 години

Всичкото Бизнесмен, Чорбаджи, Господар в БГ иска да забогатее за една година като гърби, *** и ощетява собственото си семе. За разлика немеца разчита на 10-20% печалба. Родният Бай *** иска поне 100-200% и ходи се хвали къв е тарикат и как е прекарал баламите. Не става така ***! Става ама за малко...