152

Анонимен

преди 4 години

До 161 типичен балкански агресивен "патрЕотизъм". Аз не съм русофил, руснаците са надменни и Русия е доста скапана държава в момента. Давах пример с език, който е славянски и е по - добър от нашия. Същото се отнася за френски, английски, немски, че дори и полски. И да, срам ме е, че пиша на български, но по друга причина от тази, за която си мислиш.

151

Анонимен

преди 4 години

до 138Албанците не само че не са умрели, ами и стават все повече и това май е проблема тук, че ние ставаме все по-малко докато такива като албанците стават все повече. Ако българите намаляват а другите се увеличават какво ще последва?

150

Анонимен

преди 4 години

до 156Събирай си русофилските партакеши и заминавай към "шлифованата" Блядландия. Не те лие срам да пишеш на български и да унижаваш езика ни?

149

Дениса

преди 4 години

Ами арменците като са към 3 милиона какво да кажат ? Не им пука. Живеят си живота и не са зачезнали , а са по стар народ от българите и си имат държава доста по отдавна от българите. И брендито им е хубаво - Ахтамар.

148

13

преди 4 години

По тв и интернета ми казаха по позитивно да гледам на света. Хан Аспарух е избягал от лошите условия от Азия и е дошъл тук. Българите сме номади, тук условията са лоши и позитивно бягаме от комунизма и ***, фашивите българи. Просто позитивно ще живеем в добри условия и не комунизъм. Това ни е заложено генно.

147

Анонимен

преди 4 години

До 157 хубава идея, но как ще стане? А и все още остава проблема с граматиката, която е доста правилна (това е лошо, защото всичко е повтарящо се и скучно), и със дължината на думите в българския, която е значителна. Това пречи на български да се пишат динамични песни и стихотворения и да се манипулира лесно техният ритъм(ударението е фиксирано и не можеш да разместваш дълги думи толкова лесно), а и няма красиви думи, а само нормалните им еквиваленти.

146

Жана

преди 4 години

За езика има лесен начин да се изправят нещата- имаме стари думи за повечето турцизми..вместо Евала : Чудесно!, пазар: тържище, пари: средства, ***: смет...и т.н..просто не ги ползваме за жалост! Това си зависи само от нас ! Във Франция има и министерство на чистотата на езика..може и при нас да има някакъв съвет от учени езиковеди, за заменяне на новите думи с новосъздадени наши!

145

Анонимен

преди 4 години

До 155 Японците са добри, но нямат заслуги за принос към човечеството( макар, че съм сигурен, че са измислили поне нещо). България може да стане перфектния изпълнител, да строи най - качествените машини на света, но никога няма да има заслуги в измислянето им.А за езика - не само думите са проблем. Виж например руския - той е много богат на думи, много шлифован. Българския е недоразвит, беден на лексика, доста граматически ***, беден на изрази(като в английския), римуват се еднакви по тип думи

144

До 154

преди 4 години

Повечето турски думи са арабски и персийски, бие ги наричаме"турски", защото те ги обменят с нас. А не арабите или персийците. А за технологиите, мога да ти кажа едно. Белия западен свят е измислил модерния свят, от атомни бомби, до ток, коли, самолети, машини и др. Но какво ги спира японците да са най-добрите в роботиката? Или китайците? И те са развити, ама не са го измислили нещат, които ползват.

143

Анонимен

преди 4 години

до 151 Ама проблема е, че културата и езика ни са се развили по ненормален начин, повлияни от турците. Сега вместо да имаме европейска култура и да сме европейци ще си останем на границата на европа и близкия изток. А езика ни можеше да се развие по различен начин, да се опрости малко( сега е много протяжен и дълъг), да си измислим свои думи за някои неща, сега много от думите ни са турски. А и времето на важните открития сме изпуснали и сега няма български открития а скоро всичко ще е открито.

142

Анонимен

преди 4 години

Факт - между другото и тогава е имало емиграция само че са и казвали гурбет - и хората са били щастливи че могат да заработят със честен труд нещо навън и да си купят къща да речем. Сега е същото не разбирам защо е целия песимизъм... най вероятно поради това че вечно се сравняваме с "европейците" но някак си никога не искаме да дадем нещо повече за да заслужим този статус. Ако ще и да е само позитивно настоение пак йок!

141

До 151

преди 4 години

И аз това си мислех. Той Левски нали е ходил ,от къща на къща да говори с българите и да ги кара да се вземат на оръжие. Като отиде в някой дом, те му казват "ама защо да се борим, ние сами не може да се борим срещу империя", а пък той какво им е казвал, не знам. Ама е ходил да ги заговаря. Нищо не се е променило много, преди турците са били 30-40% от гражданите в един голям град, сега римляните, на пример.

140

Анонимен

преди 4 години

Мрънкала колкото щеш - Ботев се бил борил за нищо - всяко време си има своите трудности - да не би на Ботев и Левски да им е било леко да се борят с най могъщата империя? Не! Но на съвременния българин средния (и даже по висок) стандарт на живот от света му малее, мисли че заслужава повече, тежко му е че взима по малко от англичанина например... И преди сто години е било така но такова мрънкане от прадядо ми не съм чул...

139

Анонимен

преди 4 години

Младите бягат от червената мафия,която раздаде средствата за производство на обкръжението си и агентите на бившата партина ДС.Липсата на перспектива след хиперинфлация,мутри,пирамиди,мулти групи,мулти милионери като Баневи,ликвидирали цели производства,окупирали КК " Русалка". Мафията ще ликвидира майка България!

138

Анонимен

преди 4 години

За тази държава не си струва да се бориш. Горките Ботев, Левски, и всички останали революционери и будители, които са изгубили времето и дори живота си, за да можем ние сега да си се кълчим по чалготеките и да мятаме салфетки. Тези хора ли искаха да спасят от турците - прости егоисти и психопати? Сигурно в момента се въртят в гробовете си.Но каквото и да се правили, било е напразно. За тази държава няма спасение.Историята , културата, езикът ни са прецакани от турците и не са се развили нормално

137

Анонимен

преди 4 години

Аз ще му изброя реалните причини:1. Архаичен пазар на труда, гъвкавите форми на заетост, почасова работа са мит. Жената работи наравно с мъжа и да съвместява гледане на деца е трудно. С 1 заплата нормало семейството не може да се издържа.2. Раждане. В 21 век в България упойка, раждане във вода, присъствие на близък е лукс. 3. Масово миграция, на фона на "МАСОВО" завръщане.4. Хората биха живяли на село, но освен, че няма работа, липват елементарни условия за това.

136

Анонимен

преди 4 години

Хората не "мигрират", а се "ЕВАКУИРАТ".Използвайте правилните думи.България не само се обезлюдява,но е застрашен "Държавотворният народ",а това е "Тотална Демографска катастрофа".Всичко друго е "празни приказки".Аз отдавна се махнах,за да не позволя на "тоталните некадърници" да ми определят бъдещето.Единият от тях е "Бай ***" в модерен вариант или по точно БОКО ТИКВАТА!!!

135

До 140

преди 4 години

Да, работника е виновен. Синдикатите къде са? Той, ако получава 1500 лв няма ли да иска да го осигуряват на този доход, а не на 50п лв? Да, ама много трудно ще си намериш работодател да те осигури на твоя реален доход.

134

Анонимен

преди 4 години

"Нека всички тарикати, осигуряващи се на минимална заплата и взимащи под масата има няма 1500лв. , да се махнат, моментално ще тръгнем напред, защото не крадем."Обясни ми, с какво тези точно, рушат икономиката? Сивата икономика, определено не е добре за държавата, ама липсата на хора, па били то и бедните, които ти така мразиш (хааа хааа), определено не е потребан никому ... освен на тези, които мразят бадните ... О да, това си ти.

133

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 140"По данни на НАП 200к души у нас взимат над 9000лв. месечна заплата."За НАП, да не говорим. Ти вярваш ли, обаче :)