124

Анонимен

преди 4 години

До ИванИ дали след неплащането на половината надници няма да последва една хубава жалба до инспекцията по труда?Дали няма да му разплачат майката на "бизнеса"?

123

Анонимен

преди 4 години

До ИванКато няма да плаща заплата ще им работи дедовия....

122

Кристално

преди 4 години

Ясно НОИ Взема НОИ ПЛАЩА .

121

Иван

преди 4 години

с риск да се повторя - от това лесно следва работодателя да не плаща заплата за първите три дни всяка седмица....

120

(^_^)

преди 4 години

Както е казал Цезар: Да го ду_ат бедните, а тук може да добавим и работниците ... Сегашната държава не е на работническо-селската власт, така че какво и пука за гореспоменатите категории ... !!!

119

ДНД

преди 4 години

Нещата са прости -работникът и бизнесът са платили осигуровки. Значи осигурителят -т,е, държавата при болничен трябва да плаща. Няма никакво значение дали се е осигурявал на минимума или на друга заплата. Ако държавата не може да си изпълни задълженията , това означава че правителството е некадърно.

118

Анонимен

преди 4 години

дам, в България дърцавата е диктатор - не регулатор.

117

Анонимен

преди 4 години

Българинът по презумпция човешка е болен. Почти винаги има основателна причина за болнични. Той обаче пренебрегва здравето и взема болнични за много по маловажни неща. Лошо, много лошо. Лекувайте се бе, хора. Малко са истински здравите хора. Няма профилактични прегледи, няма строгост и ред. Лошо, много лошо. Не лекарите издават фалшиви болнични, а самите хора се отнасят неуважително към здравето си

116

Анонимен

преди 4 години

Кво ще проверява НАП?! Те една ревизия не могат да направят като хората, преди години се съдихме заради тяхната некадърност.Добре, че съдилищата им бършат дирниците и излизат чисти, иначе всички са за пандиз.

115

Анонимен

преди 4 години

Не мога да разбера за кой точно работодател става дума?! Държавата е най големия работодател в българия. Точно държавата не искаш да плаща болнични.

114

Анонимен

преди 4 години

"Бизнесът" като почне да внася реалните осигуровки и данъци, тогава да му дават думата да ръсят мозък.Чудят се как да прекарат държавата и работниците си, не плащат осигуровки, бутат пари в пликове под масата, а иначе си навират мнението къде ли не.Наглост до немай къде.Разберете, който плаща, той поръчва музиката, като не ви се дават дава пари за заплати и осигуровки - ще мълчите!

113

Пешев

преди 4 години

НАП трябва да проверява обаче най-големия батак е самия НАП. Всичко е на автопилот и кораба потъва по план. Вода има за всички!

112

Шеки

преди 4 години

Честно казано предпочитам да умра вместо да давам парите си на нашата фалшива здравна система, която разболява хората допълнително и им взема последните спестявания. Нека да се знае че поне 75% от българските лекари са обикновени шарлатани.

111

Счети

преди 4 години

Орган да проверява дали работодателите плащат всички осигуорвки и данъци си има казва се НАП. Друг е въпросът, че при проверка при работодателя на всички служители са разадени листчета и когато органът ги попита каква заплата взима всеки казва, че това му е реалната заплата, защото го е страх и така попадаме в един омагьосан кръг. След като сте недоволни от вашия работодател защо го прикривате ?

110

БГ

преди 4 години

Болнични само след направени изследвания и показване на касова бележка от аптека

109

Андон

преди 4 години

Ако Бойко не излъже корейците от Хюндай да инвестират в България, държавата е фалирала много скоро и тогава пенсионерите ще трябва да си ядат гумените *** и да умират прави.

108

Анонимен

преди 4 години

30% от българския бизнес е сенчест.90% от работниците се осигуряват на минимална заплата.най-добре е да работим за чуждия, не на българския бизнес - ако можем.

107

Стойчо

преди 4 години

Ако работодателите осигуряват на реалните суми ще им избягат работниците и тогава системата ще рухне. Законите ни са далеч от реалността защото България е страната на 1001 лъжи.

106

НИК

преди 4 години

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА БЪДАТ НАКАРАНИ ДА ПЛАЩАТ РЕАЛНИТЕ ОСИГУРОВКИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ И ТОГАВА ЩЕ ИМА ПАРИ И ЗА БОЛНИЧНИ И ЗА ПЕНСИИ. МОЙ ПОЗНАТ ТЕХНИЧЕСКИ РЪКОВОДИТЕЛ ГО ОСИГУРЯВАТ НА 600ЛВ, А ПОД МАСАТА ВЗИМА 2500, РАБОТИ В ЕДНА ОТ СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ, НА КОИТО ДАВАТ ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА. РАЗКАЗВАЛ Е КАК ОБИКНОВЕННИТЕ РАБОТНИЦИ ОТ РОДОПИТЕ ГИ КАРАТ СА АВТОБУСИ, РАБОТЯТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ 2 СЕДМИЦИ - ПОВТАРЯМ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ И ТЯХ ГИ ОСИГУРЯВАТ НА МИНИМАЛАТА ЗАПЛАТА. ПОСЛЕ ЩО НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИИ.

105

Анонимен

преди 4 години

Kaк ви звучи, даскалица пратила щерка си - 8-клас в езикова гимназия в по- голям град, взема 1 месец болничен, за да живее в квартирата при детето на мама, да му пере, готви и чеше по пъпа и да гледа някой да не я скочи....И защо работодателят да плаща за такава простотия?