164

Анонимен

преди 4 години

Eto taka bg unaci ste imat stimul da sa vechno zdravi, mladi, krasivi i da razvivat trudovite si unashki kachestva, za da otivat na vse po-hubavi chetnisheski ili kuku rabotni mesta, ...aaa....nema cial jivot da praviat kobri i koremni prevartania....da si govoriat sami v nekoia skuchna tv...da sa manekenki non stop s po 50 godishen trudov staj...jaaaa...malko raznoobrazie za tarteite v pchelina...leko opushvane...nova carica... :-)

163

Анонимен

преди 4 години

Tova se otnasia za bg unak rabotnik. Ne e za korumpirani ombudsmani s 15 000 leva zaplati...

162

Анонимен

преди 4 години

Аз предлагам следното да станем като в САЩ като : който иска се осигурява и ползва за това , което е плащал , а останалите, които не плащат да се оправят както знаят . Така е в САЩ.

161

Край

преди 4 години

тази женица имаше интервю като министър на правосъдието с портрета МУ на бюрото си.Нямам какво повече да кажа.

160

Анонимен

преди 4 години

А защо не можем да си изтеглим осигуровките и да си ги ползваме, както е по целия свят. Къде отиват нашите осигуровки? По принцип в Европа работодателят много често плаща много повече от 3 дни и то на 100%.Циркове безкрай да оберат и убият останалите живи бълари

159

Анонимен

преди 4 години

Ама някои хора така и не разбраха ,че фактически и физически работниците сами си плащат и заплатите и болничните и доходите на работодателите.Ако ги няма работниците няма да има и доходи !

158

Анонимен

преди 4 години

тарикатите на българския бизнес съвсем са превъртели.

157

Иван

преди 4 години

нои rulez... що ли трябва изобщо да плащат болнични ? да не са събирали пари от нас за това ?

156

Гост

преди 4 години

Аз предлагам да си плащаме сами и заплатите, че да се затруднява бизнеса! Пък и повечето работодатели не пускат работниците си в болнични. Поставят ги в ситуация: ако излезеш в болничен, след това просто си подаваш молбичката за напускане! Ще ревете за кадри съвсем скоро, но няма да има!!! Ще обличате вие работните дрехи!

155

наблюдател

преди 4 години

не всички работодатели са скапани - работя във фирма с добра заплата, имам допълнително здравно застраховане с покритие 1500 лв на година с която имам право да ходя във всички часни болници за изследвания и прегледи

154

Aa..

преди 4 години

Да плащаме, защото сме се разболели?! Абсурд!

153

65

преди 4 години

А искате ли направо да спим и на работните места?Да не се заразим и разболеем в градският транспорт докато пътуваме,а?

152

Анонимен

преди 4 години

Дайте зарад юргана да изгорим бълхата.Аз съм с 25г. трудов стаж и имам 1 болничен за 3 дни тежък грип. Един болничен за месец заради операция и един болничен от 10дни за боледуване от шарка. Всичко карам на крак но ако наистина се разболея и ми е трудно да работя искам да знам че парите които плащам в нои една немалка сума заради това че ме одигуряват на пълна заплата ще ми помогнат да трудни моменти. А това че някой злоупотребява не е проблем на изрядните работници.

151

Ванката

преди 4 години

Всъщност болничните изобщо не са нараснали. Според статистиката за период от последните 7г. обезщетенията са нараснали двойно, но минималната заплата, респ осигуровки и обезщетения са нараснали 2,5-3 пъти. Пред 2012-та МРЗ бе 230лв., през 2018-та бе 510лв. За болничните НОИ и работодател плащат 70, 80% върху заплатата - естествено, че при по-високи заплати ще има по-високи обезщетения.

150

Анонимен

преди 4 години

От 12 години работя на постоянен договор в чужбина и нямам един ден болничен.Не че съм бил винаги 100 % здрав,просто не е в мой интерес да го правя. Хората ми плащат добре и редовно и аз се чувствам отговорен.Преди в България се скъсвах от болнични

149

работещ беден

преди 4 години

Когато заплатата, която ти плаща държавата е близо до минималната, се налага да си пускаш ПЛАТЕН отпуск при болест подобна на грип, за да не ти се намаляват мизерните доходи.

148

Анонимен

преди 4 години

ей, българския бизнес ще изтрепе народа... кой ще плаща пораженията - само не и тарикатите.

147

Тттт

преди 4 години

С увеличаване на пенсионната възраст ,растат и болничните.Работя в производство, тежка физическа работа, в шумна среда ,навсякъде има предупреждение за шума над 96 дб, на 3 смени,където са се пенсионирали на 52 год с 2 категория.Сега категорията я няма ,възрастта за пенсия е 64г за мъже и 61 за жени.Според новите правила до 2037 -65 за всички.До 3 години след започване на работа няма здрав работник-дискови хернии,алергии,астма.

146

человек

преди 4 години

Тогава няма смикъл да ходя на работа. Заради няколко продажни доктора страдат други.И без това сега трудно ми дава личния 6 дена и то по два пъти в годината. Някой път фалшивите болнични се налагат като единствен начин за гледане на болни възрастни родителил Виж товар че сестра ти родила и се налага да и гледаш бебето не го одобрявам.

145

Анонимен

преди 4 години

българския бизнес са в същност голи тарикати.